Foto bij Dit hoorde een normale dag  te zijn..

het eerste hoofdstuk:D(tijdens de wiskunde les)(A)
Niet vertellen hoor

"Some times you need a smal fortune to get a bigger one" (just a random quote )

De dag begon als altijd mijn wekker ging af om 7 uur s'ochtends ik stond op niet wetend dat mijn leven opeens wending had genomen.
Toen ik beneden was zag ik de Telegraaf liggen, ik pakte de Telegraaf en legde hem op de plek van mijn moeder. ik ging eten maken voor me zelf en keek op de klok het was pas 7:05 dus ik at op mijn gemak mijn brood op. Opeens hoorde ik een harde tik tegen het raam ik keek om in de veronderstelling nik te zien toen ik opeen oog in oog keek met een uil, en om het nog gekker te maken had die uil een envelop om haar poot (ik had maar bedacht dat het een zij was) die in groene inkt was geschreven en mijn naam en mijn slaapplek stond er op. Evlyne Van der Gaina. ik opende brief er lagen 2 papieren in nou ja ik dacht dat het papier was het voelde anders aan. ik las de eerst de brief die boven aan lag ik snapte er niks van een ketel kikkerdril toverstok? ik pakte de andere brief en las die terwijl ik las werden mij ogen steeds groter tot ik dacht dat ze uit mijn hoofd rolde dit is wat er stond:

Geachte Mevrouw Van der Gaina

we zijn blij om u te informeren dat u een plaats op Zweinstein.
Bijgevoegd vindt u een lijst van alle dingen die nodig zijn boek en apparatuur

Termijn begint op 1 september. We wachten op uw uil door niet meer dat 31 juli
met oprechte groeten

schoolhoofd Casper van den leeuwerik


ik hoorde iemand van de trap af komen keek om mijn ik zag dat het mij moeder was ik stond nog steeds met de brief in mijn handen ik dacht dit moet een grap zijn toch ? of was ik aan het dromen? Ja! dat was het ik was gewoon aan het dromen ik probeerde wakker te worden maar niks. zou het toch geen droom zijn? zou dit geen grap zijn? ik durfde het niet te geloven, was dit een droom die uit kwam uit mijn minder jaren? maar hoe kwam ik aan mijn spullen? hoe moest ik naar zweinstein gaan? hoe gaan de andere tovernaars naar school? wacht die andere brief misschien stond daar nog iets handigs in! ik las de brief door. toen ik opeens mijn moeder hoorde zeggen: wat ben jij aan het lezen? nog steeds verdiept in de brief gaf ik haar de andere brief. ze las de brief door en ze zei: kan ik de andere brief even hebben? ik haar ook de andere brief. ze las de brief door en zei: ik denk dat we naar Londen moeten. nu weten we waar we naar toe gaan in de zomer vakantie. ze zeggen hiet dat we bij de lekke ketel moeten zijn. ik vraag me af waar dat is! ik heb er nooit van gehoord. er stond ook in die brief dat we een uil voor 31 Julie moeten sturen maar waar halen we zo snel een uit vandaan? opeens hoorde ik gekras en ik zag dat de uil er nog steeds was en begreep hoe we de brief moesten terug sturen ik pakte snel pen en papier mij moeder schreef:
Evlyne
komt 1 september graag naar zweinstein

ik gaf de brief aan de uil en de uil vloog weg
ik keek op de klok ne zag dat het al 8 uur was ik moest nu weg gaan en ik was nog in mijn pyjama! mijn moeder moest mijn verschrikte gezicht hebben gezien ze zei: ik meld je af voor vandaag dan kan het je even inzinken wat er gebeurd is ik hoor mijn broer naar beneden stomelen en besefte dat hij het 1ste uur uitval had op school. mijn moeder vertelde alles aan mijn broer die de grootste klooio van de wereld was. maar voor een keer maakte hij er gene grappen over en keek me met eerbied en zelf.... angst? mijn moeder doorbrak de stilte en zei: nou ik denk dat ik jullie allebei afmeld voor school.
de rest van de dag liep ik verbaast door het huis alles ging in een waas voorbei

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here