Foto bij 073 ~ Marika Houghton

II 073 II

Voor de rest van de twee weken, die onze huwelijksreis telt, genieten we van elkaar en praten we over de tweeling. Tevens dat sommige nachten echt geweldig zijn.

Maar Liam verbaasd zich zeker wel dat mijn buik inderdaad langzaam groeit. Na de eerste week al bijna een halve centimeter. Al valt het nu een beetje op onder mijn shirt. Nog maar een paar dagen en dan gaan we weer naar huis.

"Liam?" Met een kop koffie voor hem, en een kop thee voor mezelf, zoek ik hem. Dan hoor ik stemmen en weet ik al waar hij is. Om voorzichtig met mijn elleboog de deur open te doen waar zijn computer staat. "Koffie."

Gelijk draait hij zijn hoofd al. "Lekker, dank je." Dankbaar pakt hij de beker aan.

"Hallo Harry, hoe gaat alles thuis," vraag ik aan de man op het scherm.

Waarop te zien is dat hij zucht en kijkt hij ons niet gelijk aan. "Hier thuis gaat het allemaal nog wel..."

"Maar," reageer ik. Alles aan zijn houding zegt dat er iets aan de hand is en wil ik weten wat. "Wat is er, Harry?"

"De daleks, ze hebben een buitenpost vernietigt en sommige van hen zijn zelfs hier op Gallifrey," vertelt de man dan.

Ik verbleek bij de woorden en wordt mijn beker uit mijn handen genomen. Om het volgende moment op Liam's schoot te zitten. "Waarom? Hadden ze niet genoeg aan hun eigen melkwegstelsel dat ze onze planeet nu aanvallen."

De man op het scherm schudt zijn hoofd. "Dat weet ik nog niet. Wel heb ik Zayn de lucht in gestuurd voor informatie. Hij kan zich nagenoeg onzichtbaar maken en wie weet wat hij te horen krijgt," gaat hij verder. "Wel zijn alle koningshuizen beter beveiligd met een team dat nu verdubbelt is. Hier ook, we hebben twintig man en acht daarvan lopen nachtdiensten."

Zachtjes streelt Liam over mijn arm. "Wat hebben we al verloren? Hoe staat het met de andere koningshuizen? Heb je contact met hen?"

"Ik ben vanaf gisteravond al bezig met controles naar de andere koningshuizen. Sommige zijn uit voorzorg al geëvacueerd en uitgeweken ergens anders heen," vertelt hij. "Prinses Lenisha is net op tijd geëvacueerd want daarna kwam het bericht dat haar stad onder vuur ligt..."

"Echt, waar is ze," wil ik weten en onderbreek ik hem.

Maar dan schudt Harry zijn hoofd. "Ik ga geen risico nemen om zo namen te zeggen van waar de anderen zich bevinden. We moeten rekening houden dat de daleks een manier gevonden hebben om ons af te luisteren."

Een angstig gevoel gaat door me heen en kijk ik naar Liam, die me troostend vast houdt. Net als dat ik niks weet te zeggen en leg ik mijn hoofd op zijn schouder.

"Dat is wel zo beter. Goed werk, Harry." Hij drukt een kus op mijn voorhoofd. "Maar op deze manier kunnen we niet hier blijven. Ik denk dat we binnen een uur wel terug zijn." Liam strekt zijn hand uit naar de muis om het gesprek te beëindigen.

"Liever niet, jullie zijn op...."

Wat Harry wilde zeggen, gaat me voorbij. Het liefst wil ik naar huis dat ik gelijk naar de slaapkamer loop om mijn tas te pakken. Al zou ik niet weten wat ik in mijn tas moet doen. Ik heb genoeg kleding. Niet te vergeten dat het beter is om zwangerschapskleding aan te schaffen.

"Laat gaan. We hebben meer dan genoeg thuis. Ik weet dat je niet machteloos toe kan kijken." Liam pakt de paar shirts uit mijn handen en gooit die op het bed. "Kom mee, ik kan hier ook niet blijven terwijl er thuis een oorlog uitbreekt."

Opgelucht volg ik hem naar buiten en opent hij direct een poort naar Gallifrey. Wat eigenlijk ook nog eens op goed geluk is want we weten nog niet hoe de situatie thuis is.

Zodra de poort groot genoeg is, lopen we er door heen.

Reacties (3)

 • CaptainChaos0

  ik blijf me verbazen over hoe je mijn aandacht erbij blijft houden!
  je bent super!

  ly xx

  3 jaar geleden
 • Tomlinsbear

  oeh spanning. I like it

  3 jaar geleden
 • Malikx

  Ooohhhh wat erg maar zo schatrig

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here