Foto bij 075 ~ Marika Houghton

II 075 II

Als er weer drie uur voorbij zijn, kan ik voetstappen horen en kijk ik op naar de deur. Wat samen met Liam is.

"Er zijn nog schepen van ons in lucht en door de onzichtbaarheidsschild zijn ze ver gekomen." Aaren komt terug de kamer in.

Gevolgd door Harry. "Zij wachten zeker op een bevel?"

Aaren knikt. "Ja, doordat de andere koningshuizen geëvacueerd zijn, zijn wij de enige nog om een bevel te geven. Eerlijk gezegd, is het moeilijk om te anticiperen op wat het doel is van de oorlog van de daleks. Daarbij is het slechts een kwestie van tijd voor ze beseffen dat alleen wij er nog zijn. Straks openen ze de aanval op ons. We moeten weg."

Harry staat onbewogen voor de man. "Daar beslis jij niet over, Aaren, je mening wordt op prijs gesteld maar dit is niet de situatie ervoor. En er zijn nog schepen van ons in de lucht. Om Davros aan te vallen maar tevens van schepen, die nog weg proberen te komen. Open een kanaal naar de gevechtsschepen," reageert hij.

Hoewel Niall blij is om hem te zien, blijft hij op zijn stoel zitten. Wat komt door Harry's uitval.

"Ja, kapitein," zucht Aaren. "Al voelt het aan alsof ik lokaas ben voor anderen," mompelt hij.

"Harry," begint Liam snel. "Wat zegt Zayn?"

Blij met de verandering van gespreksonderwerp, knikt Harry. "Goed, hij doet een check van het schip en zorgt voor extra dingen, die misschien nodig zijn. Hij wilt niks over het hoofd zien."

"Kanaal is open, kapitein," geeft Aaren aan.

Daardoor kijkt Harry kort naar de man. "Dit is kapitein Harry Styles, dit is voor degenen die luisteren. Ben in je in staat om te vechten open dan het vuur en geef andere schepen de kans om weg te komen."

"Kapitein Styles, zo blij om nog van iemand te horen. We leken geen contact meer te krijgen." Er komt een man in beeld. "Luitenant Barnetti," stelt hij zichzelf kort voor en salueert hij.

"Klopt, de koningshuizen zijn al geëvacueerd omdat de daleks uren geleden de planeet bereikt hebben. Wij moeten ook binnen afzienbare tijd vertrekken," gaat Harry door. "Dus open het vuur. Geef de laatste mensen een kans om weg te komen."

Voor een moment is het stil.

Luitenant Barnetti zucht dan. "Met plezier, maar... Dankzij onze beste technici, vliegen we nu onzichtbaar recht onder het schip van Davros zelf. We kunnen ze schade toebrengen dat ze zich wel terug moeten trekken, willen ze het repareren."

Het is genoeg dat ik zelf naast Harry ga staan, met Liam erbij.

"Barnetti, wie is er in de lucht om te vechten," is de vraag van Liam.

"Fijn om u te zien, kolonel. Of moet ik prins zeggen." De man grinnikt wat. Iets dat weg geeft dat de twee elkaar kennen.

Liam glimlacht zelf. "Ik ben nog altijd een kolonel." Hij kijkt naar mij.

Met een kort knikje naar Liam, richt ik mijn ogen op het scherm. "Luitenant Barnetti..."

"Prinses Marika," onderbreekt hij mij en buigt hij wel gelijk.

"Als u Davros de schade toegebracht heeft, bent u dan in staat om veilig weg te komen," wil ik weten.

De man knikt. "Ja, zes gevechtsschepen vliegen onzichtbaar om ons heen om ons een veilige aftocht te geven," bevestigt de luitenant.

Waarvan te merken is dat Liam wat opgelucht is. "Is het dan mogelijk dat u ons een veilige aftocht kunt geven? Na de klap bij Davros zullen ze gaan zoeken en dan wordt het voor ons lastiger om weg te komen."

Zelf gebaar ik kort naar Liam van een moment. "Heeft u een moment, luitenant? Harry, Liam, op de gang."

Luitenant Barnetti heeft er geen probleem mee en gaan we de gang op.

"Wat is er," reageren ze allebei tegelijk.

Ik zucht even. "Stuur Zayn de lucht in om te inventariseren hoe het gaat met de evacuatie? En dat we zo snel mogelijk een rapport willen. Het zal een flinke tegenslag zijn voor Davros maar zijn ogen zullen gelijk op ons gericht zijn, dus is het fijner om te weten dat minstens vijfenzeventig procent van de burgers veilig weg zijn gekomen."

Harry draait zich om. "Kellan!"

"Ja." Hij komt gelijk te voorschijn.

"Ga met Zayn de lucht in om te inventariseren hoe het staat met de evacuatie. Rapporteer zo snel mogelijk terug. Als minimaal vijfenzeventig procent weg is, kunnen we Davros aanvallen," vat Harry kort samen.

"Ik ren al." Kellan verdwijnt direct.

Liam glimlacht even. "Dan moeten we toch nog wachten tot het rapport binnen is. Dus minimaal twintig minuten wachten..."

Harry schudt zijn hoofd. "Wanneer ze net in de lucht zijn, kan Kellan al contact nemen met de andere schepen. Onderweg hierheen kunnen ze het rapport doorgeven en tegen de tijd dat ze landen, kunnen wij klaar staan om te vertrekken. Dus pak alleen de belangrijkste dingen in. Kleding is vervangbaar."

"Wacht even," hou ik de mannen tegen, als ze terug naar binnen willen. "Harry, je mag dan boven luitenant Barnetti staan maar Liam staat nog altijd boven jou als een kolonel. Buiten dat, jij bent het hoofd van mijn beveiliging en dat weet iedereen. Barnetti ziet Liam als zijn meerdere." Ik draai mijn hoofd naar hem. "Jij kan beter het bevel geven."

Waarop Liam mij een kus geeft. "Ze heeft gelijk." Zijn arm ligt om mijn middel.

"Geeft niet, ik ken mijn plaats," knikt Harry bijna onzichtbaar. "Maar zodra de aanval geopend wordt, moeten wij meteen vertrekken."

Reacties (3)

 • CaptainChaos0

  i agree with malikx maar Kolonel Payne klinkt ook verleidelijk ^^

  3 jaar geleden
 • Tomlinsbear

  Je hebt in het zevende stukje van onder procenten staan, volgens mij moet dat procent zijn.
  Kapitein Styles klinkt inderdaad echt geweldig!

  Love you

  3 jaar geleden
 • Malikx

  Kapitein harry klinkt
  Nicee hahaha xx

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here