Foto bij 077 ~ Marika Houghton

II 077 II

Echt zacht was de landing niet en heb ik mijn hoofd gestoten. Tevens dat de riem nu vast blauwe plekken achterlaat, die vast de volgende dag te zien zijn.

"Zijn we er nog? Harry, Niall, Aaren, Kellan, Varon, Lenar, Byan, Tivo, Corin, Marix, Sohran, Rajan," somt Liam op terwijl hij als eerste naar mij kijkt. Zijn ogen staan bezorgd en in een onbewaakt moment, legt hij zijn hand op mijn buik. "Ben je in orde?"

Ik knik wat en hoorde bij elke naam, die hij opnoemde, een reactie terug. Wisselend van ja, in orde, alles prima, ik ben oké en zelfs eentje die zei een paar daleks neer te willen schieten.

"Oké, we zijn met zijn twaalven. En drie kanten," begint Liam en kijkt hij naar Harry. Om na een kort knikje verder te gaan. "Drie aan de voorkant, drie aan de achterkant en de andere zes aan de zijkant. Dat is de langste kant en we kunnen ons geen schade meer veroorloven aan dit schip." Hij draait zijn hoofd naar Zayn. "Hoe snel kun je klaar zijn, Zayn?"

Zayn trekt net een paneel weg waar wat vonkjes uit komen. "Als ik dit zo zie, zeg ik tien minuten..."

"Zeven minuten dus," knikt Liam om hem zo nog meer druk op te leggen. "Rajan, Sohran en Tivo, jullie naar de voorkant. Byan, Marix, Corin, Lenar, Varon en Aaren, jullie pakken de zijkant. Harry, Kellan en ik de achterkant." Dan kijkt hij met een blik naar Harry.

Maar Harry knikt echter. "Lopen, ik kom vlak achter je aan," bevestigt hij naar Liam.

De deur gaat dan open en lopen de mannen al weg. Op Liam en Harry na.

"Niall, jij blijft hier bij de prinses..."

"Maar ik..."

"Dat is een bevel," verlaten de woorden zijn lippen. De blik bij Harry is echter moeilijk te peilen.

Liam knielt dan al voor mij neer. "Kom niet naar buiten. Wat je ook hoort. De stad is leeg en alleen wij zijn er nog. Doe het voor hen." Hij legt zijn hand op mijn buik.

"Hen?"

"Het is een tweeling, Harry, niet eentje." Liam geeft mij nog een kus. "Blijf hier." Dan loopt hij naar buiten met een pistool in zijn handen.

Niall neemt ook niet genoeg met een simpele kus.

Waardoor ik weet dat hij bang is om Harry kwijt te raken.
***
Het lijkt wel uren te duren en is er nog niet veel vooruitgang. Net als dat ik met de seconde banger word dat Liam niet terug komt. Buiten is soms een schot te horen terwijl Zayn juist geconcentreerd bezig is.

Hier kan ik zo maar moeilijk tegen en word ik meer nerveus ook. Er is hier niemand die mij nu kan helpen als een dalek wel door de linie heen komt.

Voordat er nog iemand kan reageren, druk ik op de knop om de deur open te doen.

"Prinses, blijf hier, u heeft het beloofd." Niall's lip trilt ook en is het te zien dat hij even bang is.

Ik schud mijn hoofd. "Mag wel zijn maar op deze manier ben ik niet veilig. Als er een dalek door hun verdediging komt, is er niemand om mij te beschermen." Met die woorden ga ik naar buiten, pak ik nog een pistool en doe ik de deur snel dicht. Er is maar een mogelijkheid dat ik me veilig voel en dat is nog altijd bij Liam.

Waar ben je lieverd?

Wetend dat hij hier ergens aan de achterkant een positie ingenomen heeft, loop ik meer naar de rechterkant en blijf ik dichtbij de muur. Hopend dat ik Liam snel vind.
***
Pas na een kwartier zie ik daleks, die allemaal dezelfde kant op gaan. Juist dan zie ik dat er iemand terug moet schieten, want een paar daleks worden uitgeschakeld.

Liam.

En het lijkt alsof hij omsingelt is. Even slaat de angst om mijn hart.

Nee, dat is nu wel het laatste wat ik kan gebruiken. Geen angst. Ze hebben het mijn familie moeilijk gemaakt en mogelijk zelfs Ethaniel dood geschoten. Langzaam neemt de boosheid het over en indexeer ik zelf met hoeveel ze zijn.

Gelukkig is de groep niet zo groot en begin ik ook te schieten. Waardoor ik ze zeker verras omdat ik binnen een halve minuut al vijf daleks dood geschoten heb. De overigen zitten nog wel om een gebouw verspreidt.

Oké, nadenken. Als ik hoger zit, heb ik beter overzicht. Dat zal Liam ook wel gedacht hebben. Om me heen kijkend, kijk ik ook omhoog. De daken zitten dicht bij elkaar dat ik er gewoon overheen kan stappen. Nee, als ze me boven omsingelen, ben ik er geweest. Daleks kunnen vliegen en ik niet. Als ik moet springen, overleef ik het niet. Dat zou Liam me nooit vergeven.

Voorzichtig loop ik verder. Tegelijk nog een paar daleks uit te schakelen. Via een zijdeur ga ik een gebouw binnen en zie ik een paar daleks. Tevens dat er al een paar uitgeschakeld worden. Om zelf te zien dat er een paar via de andere kant komen. Zonder nog te aarzelen, schiet ik die zelf dood en loop ik naar degene die hier zit.

Op goed geluk, lieverd.

Door ramen heen schietend, schakel ik er nog een paar uit. Eveneens dat ik wel mijn ogen de kost geef door de ruimte maar ik zie dan voor een moment even niemand en loop ik door. Wie het ook is, hulp was toch nodig. Dank je wel, Liam. Ten slotte heeft hij me zelf in het verleden geleerd om te schieten. Is het toch nog ergens goed voor.

Dan sta ik opeens in een paar armen en krijg ik een kus. Hoewel ik blij ben om Liam gevonden te hebben, blijf ik toch rondkijken. Direct dat ik een dalek zie en trek ik hem iets lager om te schieten.

Alsof hij het dan door heeft, draait hij zich om. “Net mijn geluk, dat mijn vrouw een vechter is,” mompelt hij.

“Je hebt mezelf geleerd hoe ik moet schieten,” ga ik tegen hem in. “En waarom laat je me onbeveiligd achter in een schip met twee piloten, die druk bezig zijn om het te repareren.” Ik draai me om en schiet weer een paar daleks neer. “En een dokter? Niall heeft gezworen om levens te beschermen, niet om het af te nemen van wie dan ook. Maak de cirkel om het schip kleiner, en kijk wie er nog zijn.”

Hij zucht alleen maar hij weet dat ik gelijk heb. “Oké, ik wil namen horen. Wie zijn er nog?” Wel dat we met de ruggen tegen elkaar staan en gaan we langzaam naar buiten. Waar we meer ruimte hebben. “En dichter naar het schip,” beveelt hij er achteraan.

Gelukkig is Harry als eerste te horen. “Ik ben al zo dicht mogelijk bij het schip. Heb het alleen even druk om een paar kakkerlakken uit te schakelen.”

“Kellan hier, misschien wat druk maar ik leef nog.”

“Hier aan de voorkant ben ik Sohran kwijt,” klinkt het dan.

Ik leg mijn hand in die van Liam. “Wat is Zayn's frequentie? Hoe ver is hij nu?” Wel is het tijdelijk rustig want ik zie geen enkele dalek.

Reacties (3)

 • CaptainChaos0

  oohnoooo ze moeten allemaal overleven er mag niemand dood
  zeker Niall niet of Zayn

  3 jaar geleden
 • Tomlinsbear

  En Niall dan? Die is nu ook alleen:(

  3 jaar geleden
 • Malikx

  Zaynieee?! en ooh eentje verloren snif wzt erg

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen