Drie maanden zijn verstreken sinds we de Dark Emperors versloegen. Drie maanden zij er verstreken sinds we Alius Academie voorgoed achter ons konden laten. Drie maanden geleden werd alles weer ‘normaal’. Ons team is sindsdien uit elkaar. Alle spelers zijn teruggekeerd naar hun eigen teams. Cassi en ik… Wij zijn nu echt deel van het Raimon jr. High voetbalteam. Ik en Axel zijn nog altijd samen, en hoewel ik het haar nooit hardop heb horen zeggen, weet ik dat Cassi ergens diep van binnen Claude nog steeds wel een beetje mist. Nee, niet alleen Claude. Ze mist heel Alius Academie, op Dave na natuurlijk.

“Fay? Hallo, aarde aan Fay! Zeg, waar zit je met je gedachten?”

Ik kijk verdwaasd op. “Huh? Sorry Cassi, zei je iets?”

“Ja, maar 25 keer ofzo.” Antwoordt ze geïrriteerd. “We moeten naar school! De coach heeft ons opgeroepen voor vandaag, weet je nog?”

Ik kijk naar de klok en schrik. “Is het al zo laat?! Cassi, waarom heb je niets gezegd?!”

“Heb ik wel! Zo'n 25 keer!”

“Nou, niet duidelijk genoeg dan.” Snel raap ik mijn spullen bij elkaar. Binnen twee minuten sta ik in de gang op Cassi te wachten. Zodra ze aan komt lopen pak ik haar arm en trekt ik haar mee richting de school.

‘Rustig aan, Fay. We hoeven niet als eerste aan te komen!”

“Ook niet als laatse!” Reageer ik geïrriteerd. Gelukkig wonen we niet ver van school af. “Hallo allemaal!” Roep ik zodra we de gymzaal binnenstromen.

“Hey meiden.” Zegt Nathan.

“Ik had het niet tegen jou, ik had het tegen Axel.” Antwoord ik, terwijl ik hem een wantrouwende blik schenk.

“Maar je zei-”

“Doet er niet toe.” Ik geef Axel een zoen en kijk de gymzaal rond om te kijken wie er allemaal nog meer zijn. “Hurley! Ben jij ook opgeroepen?” Vraag ik.

Hij knikt. “Net als Darren, Shawn, Thor, Sue, Tori, Scotty en die gasten daar.” Hij maakt een vaag gebaar naar de hoek, waar twee jongens en één meisje staan.

Cassi’s ogen beginnen te fonkelen van geluk. “Jordan! Izzy! Xavier!” Ze rent op ze af en wurgt Jordan bijna in haar omhelzing.

Ik grinnik. “Wat zit je haar leuk, Jordan.”

Hij grijnst. “Dankje je. Goed je weer te zien, Fay.”

Ik kijk hem verbaasd aan. “Je… je kunt ons uit elkaar halen?”

“Zover ik weet zal alleen Cassi me zo om de hals vliegen.” Zegt hij lachend.

“Ja, ik denk dat je gelijk hebt.” Lach ik. Ik draai me om naar Thor. “Hey Thor. Lang niet gezien. Hoe is het? En met Freya en je broertjes?”

“Goed, en met de kinderen ook. Mijn nichtje past op ze, zodat ik hierheen kon komen.”

Ik knik. “Super dat je er bent!”

“Kijk, de aliens houden een reünie!”

Ik kreun bij het horen van die stem. Sue. Ze wijst naar Cassi, Jordan, Izzy en Xavier, die de afgelopen drie maanden aanzet bespreken zijn. “Kan iemand haar slaan, alsjeblieft?” Vraag ik aan niemand in het bijzonder.

“Tuurlijk joh, geen probleem. Met plezier.” Zegt Hurley. Het volgende moment klinkt er een harde pets en direct daarna Sue's gejammer.

“Dank je, Hurley.” Ik loop naar mijn zusje en haar alienvrienden toe, pak Izzy bij haar arm en sleep haar weg van de groep. “Zijn Xavier en jij nou al een stel of niet?”

“Ik eh… nou, ik… we… nee. Het is hopeloos.”

“Izzy! Hoe kun je dat nou zeggen! Geef niet op! Het is heus niet zó hopeloos!”

“Sst, niet zo hard!” Sist ze. “En het is wél hopeloos. Hij houdt alleen maar van haar. Hij praat over niemand anders meer.” We kijken allebei naar Cassi en zuchten. “Moeten we het haar eigenlijk niet vertellen?”

“Nee, hij moet het haar zelf maar zeggen. Ze komt er nog wel achter.”

“Ik hoop het… Maar ik denk dat ik maar gewoon ga proberen Xavier uit mijn hoofd te zetten. Hij vindt me niet leuk. Je kunt liefde niet afdwingen.”

“En vanwaar dan dat gekoppel van jou?”

“Hé! Jij en Axel passen perfect bij elkaar!”

“Ja, maar je probeerde Cassi aan hem te koppelen! Mijn zusje!”

“Maar ik wist niet dat jij en Cassi twee verschillende personen waren! En dat is je eigen schuld.”

“En je koppelde Cassi en Claude! Kom op, Izzy, die twee passen totaal niet bij elkaar! Hoe kun je ze ooit koppelen?!”

“Ik eh…” nog voor ze antwoord komt Mark binnen stormen.

“Sorry dat ik zo laat ben! Oh, Hey Darren!” Roept hij. Izzy maakt handig van die tijd gebruik om aan mijn verhoor te ontsnappen.

Ik zucht en loop naar mijn teamgenoten van Raimon toe. Xavier praat met Mark, en wenkt Jordan dan.

“Er is iets aan die jongen dat ik niet helemaal vertrouw.” Zegt Shadow. Ik geef hem een stomp.

“Neem dat maar terug. Hij is honderd procent te vertrouwen, geloof me.”

“Kun je ons zeggen wie het is, Xavier?” Vraagt Mark. Ik wil mijn mond al opendoen om te schreeuwen dat hij een idioot is dat hij Jordan niet meer herkend, maar een klein, onopvallend handgebaar van Jordan legt me het zwijgen op.

“Zij jullie me vergeten?” Vraagt hij. “Dat doet me denken aan die spreekwoorden op aarde: Men kent de vogel aan zijn veren, en ook: uit het oog, uit het hart.”

Er gaat een enorm belletje rinkelen bij de andere teamleden. “Het is Janus!” Roept Kevin kwaad.

“De aanvoerder van Gemini Storm van Alius Academie?” Zegt Shawn.

“Nee, nee, wacht!” Zegt Jordan snel. “Janus, zo heette ik als alien. Maar ik heb nu een andere identiteit. Mijn echte naam is Jordan Greenway.”

“Greenway of hoe je dan ook heet, het kan me niet schelen, je hebt onze school verwoest!” Schreeuwt een jongen die ik niet ken, al heb ik hem volgens mij wel eerder gezien.

“Mijn excuses voor alles wat we in het verleden hebben gedaan. Maar ik kon er niets aan doen. Ik moet hier komen om de kwaadaardige alien te spelen, dus ik heb alleen gedaan wat ze vroegen.”

“Hij heeft gelijk. Vertouwen hem.” Zeggen Cassi en ik tegelijkertijd.

“Je… lijkt nu echt een heel ander mens…” Zegt Nathan.

“Zullen we het verleden vergeten, vrienden? Eind goed, al goed, of niet?”

“Nee, helemaal niet, vuile alien!” Schreeuwt Sue.

Ik kijk Hurley smekend aan. Hij steekt zijn duim nar me op en het volgende moment heeft hij haar alweer geslagen. Jordan kijkt er even verbaasd naar, maar lacht dan. “Jordan Greenway, tot jullie dienst!”

Iedereen gaat vrolijk door met hun drie maanden ‘vakantie’ met elkaar te bespreken, als opeens de coach binnenstapt. Mooi, dan krijgen we nu misschien eindelijk te horen waarom we hier eigenlijk zijn, want om eerlijk te zijn heb ik geen idee. Maar wat het ook is, het wordt vast geweldig!

Reacties (2)

 • DeNaamIsGideon

  Hebben ze 3 maanden vakantie! !!!!!!!

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  CASDAN IS WEER BIJ ELKAAR :o

  Iedereen moet Sue even een klap voor haar kop geven Jesus Christ.. D:

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here