Foto bij 80.

Omdat mijn verjaarweekend officieel is begonnen, vond ik wel dat jullie even moesten worden getrakteerd op een Scorpius-hoofdstukje(A)
Morgen, op mijn verjaardag, krijgen jullie meer:Y)

Scorpius Hyperion Malfoy

Ongeïnteresseerd zat ik in een van de stoelen bij de open haard in de Common Room. Eigenlijk moest ik een werkstuk voor Lavina maken, 50 centimeter. Maar ik had absoluut geen zin en was maar een beetje in mijn lesboek aan het bladeren. Ik zag hoe Flora en Karen de Common Room binnenliepen, ze namen plaats op de bank tegenover me. Ze praatten precies hard genoeg, zodat ik hun gesprek kon verstaan. Ik kende Flora nu al lang genoeg dat ze dat met een reden deed. Ze wilde dat ik iets wist, maar duurde het niet in mijn gezicht te zeggen. 'Ik kan het niet geloven,' zei Flora glunderend. Ik keek naar mijn werkstuk, ik moest nog 20 centimeter.
'Ik ook niet, van haar zusje had ik het wel verwacht maar van haar,' ging Karen grijnzend verder. Over wie ging dit? Hanna? Het zou verklaren waarom ze het niet in mijn gezicht zei. Maar wat was er met haar?
Flora lachte. 'De slet,' zei ze lachend. Pardon?
Karen lachte ook en keek haar beste vriendin aan. 'Dronken Koen Oliver aflebberen,' lachte ze luid.
Dit deed me opkijken en mijn blik kruiste met die van Flora, die me grijnzend aankeek. Wat was er gebeurd en waarom speculeerden ze dat Hanna en die Oliver gezoend hadden? Verbaasd staarde ik haar aan. 'Zal ik je het hele verhaal vertellen?' stelde Flora poeslief voor.
Ik knikte en keek het meisje nieuwsgierig aan. Her mocht dan uit zijn tussen ons, maar ik wilde het weten. 'Graag,' zei ik emotieloos en keek haar strak aan.
Flora stond op en kwam op de stoel naast me zitten. 'Gisteravond hadden die Gryffindorks een klein feestje in de keukens. Ze gingen flesje draaien en Waldner en Oliver moesten zoenen. Het beviel ze zo goed dat ze de hele avond aan elkaars lippen vast zaten. Het gerucht gaat ook dat ze samen geslapen hebben, maar dat weet ik niet zeker,' vertelde Flora me. Onbewust had ik mijn vuisten gebald en mijn knokkels begonnen wit te worden. Ik stond op met mijn spullen in mijn hand en liep boos weg. Hoe kon ze dat doen? Ik kende haar helemaal niet als iemand die zomaar iemand zoende. Had ze het daarom met me uit gemaakt? Om bij die Oliver te zijn? Waarom uitgerekend hij? Niet dat ik haar liever met Potter had gezien, dan was ik helemaal doorgedraaid. Ik legde hij boeken op mijn bed en ging zelf op het randje zitten. Gefrustreerd zette ik mijn handen in mijn haar en sloot mijn ogen. Ik moest mijn ademhaling onder controle krijgen, ik was nu namelijk als een zeehond aan het hijgen. Even later stond ik op en besloot door de gangen van het kasteel te lopen. Waarom had ze me dit aangedaan? Door wat er op het gala was gebeurd? Britta had me nog op het hart gedrukt dat ze in ons geloofde. Ik had mijn kans laten schieten. Ik had het verpest. Ik had mijn vuisten opnieuw gebald en ze waren nog witter dan zonet. Ik kon het niet aanzien hoe ze samen door de gangen zouden lopen, hand in hand, zoenend. Had ze met hem geslapen? Of zou dat gewoon een roddel zijn? Ik had het niet van haar verwacht, maar in feiten zou het kunnen. Ze was op de leeftijd gekomen. Mijn aandacht werd getrokken door een jongen met blond haar die in mijn richting kwam gelopen. Het was hém. Met grote stappen liep ik naar hem toe en sloeg hem hard tegen zijn wang. Boos keek hij me aan en sloeg terug, mijn reflexen waren beter dus kon ik voorkomen dat hij me raakte. Woedend stompte ik in zijn buik, waardoor hij dubbel klapte. 'Raak Hanna nooit meer aan met een van je mudblood vingers,' siste ik boos en liep door.
'Alsof jíj recht van spreken hebt!' riep hij me na. 'Je hebt haar gebroken, pijn gedaan! Ze komt nooit meer bij je terug!' riep hij me na. Even keek ik om en zag dat hij nog steeds op de grond lag, watje. Een echte man bleef niet op de grond liggen.
Ik vervolgde mijn weg naar de Great Hall. Ravenclaw en Hufflepuff zaten luid te praten over hun wedstrijd vanmiddag. Ik ging aan mijn afdelingstafel zitten, met mijn blik gericht op Gryffindor. Ze zat daar met haar vriendinnen. Ik zag hoe Oliver even later binnenkwam gestrompeld. Geschrokken stond het mooiste meisje ooit op en keek hem bezorgd aan. Ik verstond er niets van, maar toen Hanna me dodelijk aankeek wist ik precies wat er gezegd was. Ze ondersteunde hem en streelde zijn gezicht. Wat had ik gedaan?! Ik had haar alleen maar verder in zijn armen gedreven! Ik zuchtte en nam een had van mijn boterham. Ik had het weer eens helemaal verpest en het was helemaal mijn schuld.

Reacties (3)

 • X_justme

  Ik hoopte echt dat het gwn karen was met wissrldrank die scorpius na deed ofzo

  2 jaar geleden
 • 7Layers

  Allereerst; Lang zal ze leven. Lang zal ze leven. Lang zal ze leven in de gloria! Hieperdepiep Hoeraaaa!!!

  En kom op scorp!! Je kan het!!

  4 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Nawh Scorpi! Alles komt goed zolang je lief bent tegen Hanna :3 Scorpanna zal overleven <3

  HAPPY BIRTHDAY GURLL

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen