Foto bij 81.

Jaaaah, jarig! Ik ben jarig! Hiep hiep hoera!
Speciaal voor mijn verjaardag is er een special guest, mijn bae, mijn lieverd, mijn man, Drayyy!

Britta Nina Waldner

Prikkend in mijn sla, hoor ik nu al voor de duizendste keer hoe Scorpius Koen had geslagen. Serieus, na twee keer had ik echt wel elk detail gehoord. Ik dacht dat Koen wel interessant was, maar nu hij zo bleef praten vond ik dat niet meer. Hanna mocht hem hebben. Ik keek naar Scorpius die mij ook aankeek. Zuchtend keek ik hem aan, zo ging het hem nooit lukken om mijn zus terug te winnen.
'Caleb speelt vandaag toch?' vroeg ik aan Spencer en blikte kort op de Ravenclawtafel.
Glunderend knikte ze. 'Ja! Hij gaat het zo goed doen, ik weet het zeker!' zei ze. 'Ik ga hem even succes wensen,' zei ze en stond op. Ze liep naar de Raveclawtafel en omhelsde de bruinharige jongen vanachter. Glimlachend keek ik naar de twee, schattig.
'Spaleb,' zei Allie glimlachend.
Grijnzend keek ik haar aan. 'Ik vind het schattig,'
Allie knikte instemmend. 'Dat zijn ze ook,'
'Hoe gaat het tussen jou en Colton?' vroeg ik zacht en keek haar met een veelbetekenende blik aan.
Haar wangen werden rood. 'We hebben gister gezoend,' gaf ze blozend toe.
Een brede glimlach ontstond op mijn gezicht. 'Wat lief!'
Allie bloosde. 'Ja, hij is echt een schatje! Iedereen heeft nu opeens verkering! Colton en ik zijn nog bezig, Hanna en Koen ook, net als Rose en Toby, Spencer en Caleb zijn al een stel en jij en..' haar stem stierf weg. Ze keek me schuldbewust aan. 'Oh sorry, ik was het even vergeten..'
Geruststellend keek ik haar aan. 'Het maakt niet uit, Allie,' zei ik glimlachend. 'Ik heb de komende tijd geen zin in een vriendje,'
Nog steeds schuldbewust keek ze me aan. 'Zo geweldig zijn vriendjes nu ook weer niet,'
Instemmend schudde ik mijn hoofd. 'Inderdaad, daarom ben ik er ook even klaar mee,'

De wedstrijd tussen Ravenclaw en Hufflepuff werd gewonnen door Ravenclaw met 210 tegen 130. Het was een lange wedstrijd geweest en ik had moeite gehad om mijn ogen open te houden. Pas na twee en een half uur had de Seeker van Ravenclaw, Yara Brockleburst, de Snitch gevangen. Ik lag met mijn hoofd op Hanna's schouder en had mijn ogen gesloten. 'Je mag ook best op mijn schouder liggen?' stelde een mannenstem voor. Ik hoefde mijn ogen geen eens te openen om te weten wie dit was, James Potter. Dat ventje wist echt niet van ophouden.
Diep zuchtend opende ik mijn ogen en keek in de bruine kijkers van James. 'Nee, bedankt,' zei ik en sloot mijn ogen weer.
'Maar de wedstrijd is afgelopen, kom,' zei hij en stak zijn hand naar me uit.
Zijn uitgestoken hand negerend stond ik op en draaide me om richting de uitgang. Mijn blik viel op Zabini en een witblonde man die verdacht veel op Scorpius leek. Ze lachten samen. Wacht, kon Zanini lachen? Ik zette wat grotere passen, zodat ik kon horen wat ze zeiden.
'Blaise, je kent Scorpius. Er moet een hele goede reden geweest zijn waarom hij die jongen op de Muggle manier aanviel,' zei de witblonde man. Was hij Scorpius' vader? En wie was Blaise? Was dat de voornaam van Zabini?
Zabini keek hem lachend aan. 'Dat weet ik toch, Dray. Het was alleen maar een formaliteit om je op gesprek uit te nodigen en daarbij hadden we elkaar al veel te lang niet meer gezien,' zei Zabini lachend. Serieus, de rillingen liepen over mijn rug. Zabini en lachen. 'Volgens mij ging het over een meisje,'
De man, Dray, keek verrast opzij. 'Een meisje?'
Zabini knikte. 'Ja, een Gryffindor,'
De uitdrukking van de man verharde even. 'Dat had ik niet verwacht,'
'Ze komt uit een goede familie, maar heeft niet zo'n goede reputatie. Ze is al van Goldstein en Beauxbatons gestuurd,'
Ik keek even achterom en liet mijn uiterlijk veranderen. Als Zabini achterom keek, was ik er geweest. Ik had nu zwart haar en was iets kleiner.
'Met welke reden?' vroeg Dray emotieloos. Ik wilde geen ruzie met deze man, hij had iets engs. Maar toch zag hij er echt goed uit voor een vader.
Zabini zuchtte. 'Grappen,'
'Zoals de Weasley broertjes?'
Zabini knikte instemmend. 'Ja, zoiets,'
We waren al bijna bij het kasteel aangekomen en nu kon ik hen niet meer ongezien volgen en eigenlijk vond ik het gesprek wel interessant. Ik wilde absoluut niet het risico lopen om betrapt te worden, dus zat er niets anders op dan naar de Gryffindor Tower te lopen als we het kasteel hadden bereikt.
'Maar weet je waarom hij die jongen precies had geslagen?' vroeg Dray nieuwsgierig verder. Ergens vond ik het wel schattig dat hij zo nieuwsgierig was naar het leven van zijn zoon.
Zabini dacht even na. 'Uhm.. Ze haalt hele goede cijfers, terwijl haar tweelingzus meer bezig is met Quidditch,' vertelde Zabini. Hee! Ze hadden het over mij.
'Aha, en is ze een beetje goed?' vroeg Dray geïnteresseerd. Ik kon zo wel gokken dat hij in zijn schooltijd ook Quidditch had gespeeld.
Zabini knikte. 'Ja, ze is een Waldner,'
Goedkeurend knikte Dray en keek Zabini aan. 'Dat zou een goede partij zijn voor Scorpius,'
Even keek Zabini het niet te snappen. 'Wie het meisje dat Scorpius leuk vindt of haar zusje?'
'Het meisje dat Scorpius leuk vindt natuurlijk. Kan je ze niet heel subtiel proberen te koppelen?'

Reacties (3)

 • 7Layers

  En van harte gefeliciteerd!!

  4 jaar geleden
 • 7Layers

  Super hoofdstukje!!!

  4 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Oh wauw Dray, zo werkt het niet :')

  Happy bday to you, in de wei staat een 🐮 en die 🐮 zegt I❤you, happy birthday to you! 😙😙🎉

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen