Foto bij 041 - What?!

Oh, oh gosh, sorry dat het zo lang duurde. :[

Hier heb je een poll voor de mensen die het nog niet hadden ingevuld:
http://www.quizlet.nl/polls/37163/wie-is-jouw-favoriete-karakter-van-de-wolf-riders/

Jullie kunnen vragen of jullie nog extra dingetjes willen, we hebben een hoop te laten zien.(A)Een heel mapje en NiareNero kan een quiz maken, dus roep maar wat je wilt zien/weten enzo.:Y)
En hoe komt er opeens een random kudo op 11 dec binnen. In ieder geval:DThank you hadden we eigenlijk niet verdient, maar ok ;')

Yarea
Amras had drie dagen lang geslapen. Ik wist dat hij lang sliep, maar drie dagen was wel erg veel. Na een gesprek met de vrouw die hem verzorgde was ik er achter gekomen dat ze hem een slaapdrankje toe had gediend. In de tussentijd had ik niet veel bijzonders gedaan. Ik had wat door het kamp gelopen, hier en daar wat geholpen met klusjes, bij de wolven gezeten en me verveeld. Ik was wel twee keer buiten het kamp geweest, onder leiding van Saed of een van zijn verkenners. Zo kon ik Nero en Zenras laten jagen, anders zouden de arme beesten honger lijden. De meeste mensen vonden de wolven in het begin angstaanjagend en liepen er met een grote boog om heen, maar de meeste wisten nu wel dat ze niks deden en durfde er iets dichter bij in de buurt te komen. Maar aanraken ging nog een beetje ver. Af en toe moest ik daar wel om lachen, al die bange gezichten als ik met Zenras langsliep. Ik had opgemerkt dat Amras en ik tot 'Wolven rijders' waren omgedoopt.
De afgelopen dagen was het zacht weer geweest, vergeleken met de duistere kant was het erg warm. Volgens Saed was het nu net over het midden van de winter. Hier in de lichte kant betekende dat dus lichte sneeuw, zachte temperaturen en zelfs wat zon. In de duistere kant zou dat wel anders zijn geweest. Daar zou het keihard sneeuwen en vriezen. Zon was er sowieso bijna nooit. Ik moest toegeven dat ik deze winters niet heel erg vond, het was niet zo koud. Ik hield niet van kou.
Zij aan zij liepen Amras en ik door het kamp. We gingen eten, de avond begon te vallen en Amras was eindelijk wakker. Na drie dagen slaap zou hij vast heel veel honger en dorst hebben. We naderde de eetplaats van het kamp. In het midden, rond de gezamenlijke vuurplaats was ook de plaats waar iedereen at. Hier in het kamp deelde de mensen veel samen. Zelf hadden ze een gezamenlijk vuur, wat enkel overdag brandde. Het vuur brandde lang niet altijd dat was te gevaarlijk. Anders zou het kamp ontdekt worden. Ik frustreerde me er aan. De behoefte van een warm vuurtje was erg groot bij mij. Amras leek dat niet zo erg te vinden.
Een paar meter voor de eettafels bleef Amras abrupt staan. Met een fronsend en geschokt gezicht keek hij de menigte in. Ik keek hem vragend aan, hij leek het niet op te merken.
"Wat is er?" fluisterde ik.
Hij gaf geen antwoord. Ik keek naar de groep mensen om te ontdekken of ik iets vreemds zag. Een man rees op vanaf zijn plaats aan een van de tafel. Zijn zicht stond net zo verbaast als die van Amras. Fronsend keek ik van de een naar de ander. Een blik van herkenning schoot door de mans zijn gezicht en hij rende met open armen op de jongen af en hij omhelsde Amras stevig. De jongen was onthutst en stamelde een aantal woorden uit. "H-oe?" stotterde hij.
De man liet hem los. "Je bent echt de lucht in geschoten, God wat ben je groot geworden."
"Ik dacht dat je dood was."
"Nee, mijn jonge prins. Ik ben nog springlevend." de man grijnsde en even drongen de woorden tot me door. Prins?! Amras was een prins?! De gedachtes tuimelde door me heen.
"Wat!" Verbaasd en beledigt keek ik naar Amras. Hij had me best eerder kunnen vertellen dat hij de zoon van die gekke gestoorde koning was. Amras keek me schuldig aan en de rest van de mensen keek me aan. Ik keek boos terug.
"Oh, hóógheid. Dat had u me wel eerder kunnen vertellen," zei ik ijzig.
De man tegen over Amras begon te lachen, net als Saed die er net bij was komen staan. "Je vriendinnetje wist het nog niet?"
"Ze is mijn vriendinnetje niet," gromde Amras hem toe.
Voor deze keer hield ik mijn mond. Amras was een prins? De prins van de duistere kant, de zoon van de gekke koning. Zijn vader was die gemene man die me opgesloten had! Een steek van woede schoot door me heen. Ik stond nog steeds op dezelfde plek, iedereen staarde Amras en mij aan. Ik voelde me ongemakkelijk, ik had helemaal geen zin meer om te eten. Dus draaide ik me om en liep weg. Ik voelde de ogen in mijn rug prikken. Snel liep in de tent binnen. Het was kil. Heel anders dan het bij de dolende ruiters geweest was. Als je daar een tent tent binnenliep overviel de warmte je altijd. Een knetterend vuurtje stond me altijd op te wachtten. Hier niet. Een zucht verliet mijn mond. Ik ging op de grond zitten en staarde voor me uit, ik had geen idee wat te doen. Ik had geen zin in allemaal mensen die mij aanstaarde. Na een tijdje op de grond gezeten te hebben besloot ik de wolven op te zoeken, dus liep in de tent uit op naar de plaats waar de wolven lagen.
Zenras begroette me vrolijk. Toen hij mij aan hoorde komen ging zijn kop omhoog, daarna sprong hij op, rekte zich uit en rende vrolijk op me af. Ik kriebelde de grote zwarte wolf achter zijn oren. Zenras likte mijn hand. Ik grinnikte even. Mijn wolf kon me altijd wel weer opvrolijken.
Ik was er niet verdrietig om, dat Amras een prins was. Nee, het was gewoon een onverwachtse ontdekking. Zeker omdat zijn de vader de gekke koning is.
Ik keek naar de lucht, wolken hadden zich opgestapeld. Het zal zo wel gaan sneeuwen, dacht ik. Ik plofte naast Zenras op de grond, die snel naar me toe kroop en zijn grote, warme lijf tegen me aandrukte terwijl hij met zijn kop op mijn benen steunde. Automatisch woelde ik door zijn zwarte vacht. Ik weet niet hoe lang ik daar heb gezeten, maar na een tijdje begon het te sneeuwen. Kleine, witte vlokjes dwarrelde naar beneden en belande op de licht besneeuwde grond. Plots hoorde ik zachte voetstappen. Ik hoefde niet achterom te kijken om te weten wie het was: het was Amras.

Reacties (1)

  • EvilDaughter

    Wie is die man nou tsssssss nou weet ik het nog niet

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen