Foto bij 092 ~ Marika Houghton

II 092 II

24 weken later...

Het is dat Niall me nu bedrust geeft want veel kan ik niet meer. Nooit geweten dat ik zo dik als een olifant zou worden door de tweeling. Toch is het wel zo en voel ik me gigantisch. Mijn buik steekt behoorlijk uit. Zevenendertig weken zwanger en ik hoop dat de tweeling snel komt.

Zelfs als ik even uit bed kom, is het om nog een beetje in beweging te blijven. Waarvan Niall het zelf ook weet dat het beter is om nog te blijven bewegen.

Ook heb ik veel hulp aan Louis. Zelfs zijn moeder is soms langs geweest en daar heb ik veel aan gehad.

“Gaat toch terug naar bed, prinses,” reageert Niall, die me elke dag nu als een havik in de gaten houdt. “En als u echt even wilt lopen, blijf dan boven. Alles is daar al gereed voor als de tweeling komt.”

Tegenstrijdig schud ik mijn hoofd. “Beweging is beweging, en ik kan niet lang stil liggen of ze beginnen te schoppen en bewegen. Heb je enig idee hoe pijnlijk dat is.” Ik kan ze weer voelen schoppen.

Niall legt zijn arm al om mij heen. “Terug naar boven. De trap op en af lijkt mij al een behoorlijke onderneming. Geen risico's, alsjeblieft.” Met lichte dwang trekt hij me mee naar de trap.

“Prinses,” klinkt het dan opeens en herken ik Harry gelijk. “Wat doet u uit bed?”

“Laat maar Harry,” onderbreekt Niall hem. “Ze weet het wel.”

Door twee mannen word ik ondersteund en naar boven gebracht. Al zijn we nog niet halverwege de trap of ik voel een pijn. Een pijn die ik vanochtend gevoeld heb. Net als een uur geleden. Vanzelf grijp ik Harry beter vast.

“Au, nagels,” moppert hij.

Iets wat ik maar nauwelijks registreer en merk ik dat mijn broek wat nat aanvoelt. “Niall.” Ik hap van schrik naar adem en kijk ik naar de man.

Op zijn beurt schieten zijn ogen omlaag en ziet hij hetzelfde. “De tweeling wilt komen.” Dan schudt hij zijn hoofd. “Harry ik ben niet...”

“Kellan,” roept Harry naast me.

De man komt meteen aangesneld. “Komt de tweeling?”

Niall knikt in mijn plaats. “Ja, nou ja, ze willen komen. Ik ben niet zo sterk als dat jullie zijn. Breng haar naar haar slaapkamer.”

“Geeft niet, doc.” Het maakt Kellan duidelijk niet uit en, samen met Harry, tillen ze mij op. “Heb je alles wel gereed?”

“Marika,” klinkt dan een andere stem.

Louis.

“Blijf ademen,” geeft hij aan en doet hij het nog voor ook.

Waar ik in mee ga en tegelijk wordt ik naar mijn kamer gebracht. Regelrecht naar bed. Even lijk ik wat lucht te hebben maar meteen komt de pijn terug.

“Dit zijn weeën, Marika, wacht zo lang mogelijk met persen tot je echt niet meer kan,” zegt Louis en legt hij nog een kussen in mijn rug. “Niall, als je mijn hulp wilt...”

“Je doet al genoeg, blijf bij haar.” Niall trekt mijn broek uit en mijn onderbroek. Samen met een paar handdoeken onder mijn benen. Welke hij nog gespreid legt. “Bijna, nog geen volledige ontsluiting.”

Louis drukt een kus op mijn voorhoofd. “Ik ben zo terug.” Hij loopt naar de deur. “Grace, hebben we iets van druiven, of andere kleine snoepjes? Lopen.”

Waarop Niall zijn hoofd schudt. Wat tegelijk met mij is.

“Je moet er twee op de wereld zetten en als de eerste er is, ben je half door je energie heen,” verklaart Louis en komt hij weer naast me zitten.

Intussen krijgen Lenorah en Peyta instructies van Niall.
***
Pas negen uur later kan ik echt kennismaken met de tweeling. Wat dus een dochter en een zoon is. Echt vlak na de geboorte voelde ik me uitgeput en had ik het idee dat ik minstens vier dagen lang kan slapen. Maar nu krijg ik langzaam weer wat energie terug.

Beide hebben ze al gegeten en, met een beetje hulp, kon het tegelijk. Om nu samen in de wieg te liggen tegen elkaar aan. Apart wilde niet lukken want ze bleven huilen tot ik ze bij elkaar legde.

Door een zachte klop op mijn deur, kijk ik op en zie ik dat Niall binnen komt. “Harry heeft gezegd dat de felicitaties binnen stromen. Binnenkort een foto maken van de tweeling voor het volk?”

Waarop ik knik. “Een foto die ik zelf zal maken.”

“Liggen ze bij elkaar?” Niall kijkt in de wieg.

Ik grinnik zachtjes. “Ja, anders wilde ze niet gaan slapen.”

Het is te zien dat Niall de twee een lichte aai over hun hoofdje geeft. “Heeft u al een naam voor de twee,” vraagt hij.

Vanzelf glimlach ik. “Eigenlijk wel, en ik hou dezelfde traditie van mijn moeder.” Ik ga uit bed om bij de wieg te gaan staan. “Norahlyn Olivia Romey Alexina, de eerste letters spellen ook de naam Nora,” leg ik uit. Tenslotte spelt mijn naam, van alle namen die ik heb, Maia. “Voor deze kerel heb ik Brennan Rajin Edymion Nathaniel.”

“Bren,” knikt Niall met een glimlach. “Zo worden onze namen tegenwoordig ook samengesteld. Gezien dat we niet dood gaan maar regenereren. Dan is het handig dat ze een andere naam kunnen hanteren.”

Waar ik het mee eens ben. “Klopt, en één van die namen is hun zielnaam.” Zo wist ik van mijn dochter dat ik de naam Romey moest gebruiken. Net als voor mijn zoon Rajin. “Welke ik niet ga zeggen. Alleen tegen hun zelf zodat ze hun eigen naam weten, voor als ze hun zielsverwant vinden.”

Wetend dat ze beide een uur slapen, til ik voorzichtig Norahlyn uit de wieg zodat ik haar luier kan verschonen. Daarna is Brennan aan de beurt. Tegelijk geeft dat mij weer wat tijd om nog even te gaan liggen. Pas als ze honger hebben, maken ze me wel weer wakker.

“Ga je zelf terug?” Niall slaat het dekbed voor me terug.

Daarop kruip ik juist in bed. “Dat is je advies en daar luister ik naar. Ik slaap tegelijk met de tweeling.”

Goedkeurend knikt Niall en dekt hij me toe. “Ik ben ook in de buurt. Als de tweeling honger heeft, help ik wel zodat u hen beide tegelijk kunt voeden.”

Als ik eenmaal goed lig, vallen mijn ogen vanzelf dicht. “Niall,” mompel ik. “Wanneer denk je dat ik weer kan gaan zwemmen?”

Er wordt een kus op mijn voorhoofd gedrukt. “Ik geef het een week en dan zullen ze iets meer slapen en dan kunt u langzaam weer gaan zwemmen. Maar niet langer dan een half uur. Rustig weer opbouwen, en het is goed om de zwangerschapskilo's kwijt te raken. Weltrusten.”

Reacties (2)

 • Tomlinsbear

  Wat een namen zeg. Ik zou het ook oprecht niet kunnen uitspreken haha.
  Het is inderdaad wel jammer dat Liam hier niet bij kon zijn

  3 jaar geleden
 • Malikx

  Ooohhh lieffff de tweeling is er. Jammer dat liam er niets iss xx

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen