Zodra ze bij Lupos' lokaal aankwamen, had iedereen zijn spullen al gepakt en zat te kletsen. Sherlock zocht een plek zo ver mogelijk van iedereen af en wachtte af. Het zou logisch zijn als we gaan leren over Dementors, dacht Sherlock, maar tot zijn verbazing bleek dat niet het geval. Lupin ging achter zijn bureau zitten.

'Goed,' zei Lupos, die gebaarde dat ze moesten meekomen naar de verste hoek van de kamer, waar een oude kleerkast stond. Lupos ging naast de kast staan, die plotseling begon te schommelen en tegen de muur sloeg.
'Maak je geen zorgen,' zei Lupos kalm, omdat enkele lafaards achteruit gedeinsd waren. 'Het zijn maar doxy's.'
Vreemd genoeg was dat niet zo geruststellend als hij gehoopt had. Misschien had het iets te maken met het feit dat meer dan de helft geen idee had waar hij het over had, in Sherlocks opinie.
'Doxy's vestigen zich instof, zoals oude gewaden, gordijnen etc. Dit exemplaar vond ik kortgeleden in de een kast met oude gewaden en ik heb het hierin gevangen zodat jullie kunnen beginnen met een wezen dat makkelijk te verslaan is, niet veel moeilijker dan bijvoorbeeld Flubberwurmen.' Thanks for the vote of confidence there, prof. 'De eerste vraag die we ons moeten stellen is: wat is een Doxy precies?' Bijna voor de zin geëindigd was, antwoordde Sherlock al.
'Een doxy is een klein feeachtig wezen met een giftige beet. De naam Doxy komt van het Oudengelse word voor ho- '
'Dank je wel, dat is meer dan genoeg informatie. Steek volgende keer wel je hand op.' Als enige antwoord rolde Sherlock met zijn ogen, op dat commentaar dat leerkrachten van alle tijden hebben gegeven en dat nooit geholpen heeft.
'De Doxy's die daarbinnen zitten, zijn nog niet in de aanvalsmodus. Dat betekent dat we een groot voordeel hebben, zelfs als we geen doxicide gebruiken. En omdat de kans groot is dat jullie ze ooit tegenkomen zonder dat op zak te hebben ben ik dat inderdaad van plan. Weet jij toevallig wat dat voordeel is, Lisa Post?'
Het meisje antwoordde met trillende stem en bibberaties: ' Eh... eh... Omdat we m-m-met m-meerdere p-p-personen zijn k-k-k-k'
'Kunnen we ze verrassen of overmeesteren,' voltooide Sherlock geïrriteerd voor haar.
'Precies,' zei Lupos. 'En jullie allen kennen waarschijnlijk meer spreuken dan een persoon alleen.'

Hij vroeg zich af of dit ook deels een persoonlijkheidstest was, om te zien wie er out-of-the-box kon denken of zoiets, voor hij zich realiseerde dat dat alleen in ontzetten cliché boeken gebeurde.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen