Volgens mij is Fay enorm opgelucht als we eindelijk bij de gymzaal aankomen en ze niet meer bij me hoeft te blijven. Ik kan niet stil blijven staan, zoveel zin heb ik erin!
'Dit zijn jullie nieuwe tenues!' Silvia houdt een blauw tenue omhoog en Celia witte, 'en dit zijn de reserve-tenues voor team B!' ze delen vlug de tenues uit. De jongen trekken ongegeneerd hun shirts uit en kleden zich om. Silvia draait zich blozend om. Rean zucht, 'doen ze dit altijd?' lacht ze.
Ik stoot Fay aan, die zwijmelend naar Axel kijkt. 'Wat is er?' vraagt ze afwezig.
'Je lijkt net op Sue zo,' zeg ik grijnzend. Ik wijs op Sue die onbeschaamd zit te kijken.
'Kunnen jullie niet even de moeite nemen om een kleedkamer binnen te gaan?' vraagt Isabelle, maar ik zie haar stiekem naar Xavier kijken. Ik grijns, ik kan niet ontkennen dat de jongens er goed uitzien... hoewel sommige echt nog jochies zijn.
'Laten wij toch maar naar er kleedkamer gaan,' stelt Fay voor. Het valt me op dat ze het zegt vlak nadat Axel zijn shirt aan heeft. Ik grinnik zacht en loop als eerste de kleedkamer in.
We kleden ons snel om.
'Hier kan ik wel aan wennen!' grijns ik. Sue houdt een heel verhaal tegen Tori en doet alsof wij er niet zijn. Gelukkig.
Ik praat bij met Isabelle en Rean. Fay en Izzy geven elkaar af en toe een veelbetekenende blik, maar ik besluit het te negeren.
'Opschieten!' er wordt op de deur gebonsd. Ik strik de veters van mijn voetbalschoenen en sta op. Dan vliegt de deur open. Mark staat in de deuropening.
'Komen jullie eindelijk? We gaan beginnen!'
Rean kijkt hem met grote ogen aan. 'Komt hij altijd zomaar de kleedkamer binnen?' vraagt ze verbaasd.
Isabelle loopt naar de deur. 'Dit is de meidenkleedkamer, mafkees.' Zegt ze, waarna ze de deur voor zijn neus dichtslaat. Fay en ik kijken elkaar aan en barsten in lachen uit.
Tori grinnikt en staat op. 'Zullen we dan maar gaan?'

We gaan klaarstaan op het veld. De posities zijn een beetje anders omdat we met veertien spelers op het veld staan.
Na het fluitsignaal gaan we direct in de aanval. Iedereen speelt op zijn best. Het duurt dan ook niet lang voordat er gescoord wordt. Het is Kevin die het eerst scoort en ons op voorsprong brengt. Het gaat ongelofelijk gelijk op, want vlak daarna scoort Axel. Wij gaan weer in de aanval.
Dan passt Jack vanuit de verdediging naar voren. 'Cassi!' roept hij. Ik draai me om en zie hoe de bal bij Fay terecht komt.
'Jack! Ik ben Cassi!' roept ik verontwaardigd.
'Oh, echt waar?' zegt hij verbaasd.
Fay begrijpt wat er aan de hand is en ze grijnst. 'Luister niet naar haar, Jack! Ik ben Cassi!' Fay rent naar ons doel, als Tod ineens de bal van haar afpakt. 'Huh, wat?' zegt ze verrast.
'Hier, Fay!' ik krijg de bal van Tod, maar omdat ik het niet verwacht had kaats ik de bal rechtstreeks naar Rean. Gelukkig wel een teamgenoot.
'Ik ben Fay!' zegt Fay tegen Tod. Hij kijkt haar fronsend aan. 'Maar... je zei toch... je zei dat je Cassi was!'
Ik grijns, maar ga dan mee in de aanval.
'Cassi, hier!' Xavier passt de bal en ik ren naar voren. Een paar tellen later vliegt mijn Morgenster door Darrens oneindige handen en dat brengt ons op 2-1 voorsprong. Fay juicht en steekt haar duim op. 'Mooi schot, Cass!'
Ik hoor Sue verontwaardigd snuiven, maar ik besteed er geen aandacht aan.
Het spel gaat verder en algauw weet Jordan te scoren. Vrolijk geef ik hem een por. 'En jij maar zeggen dat je niet goed genoeg bent. Goed gedaan, Jor!'
'Eens een alien, altijd een alien. Verrader,' moppert Sue. Waarschijnlijk omdat haar schoten allemaal tegen zijn gehouden.
Ze sprint naar voren en probeert het weer, maar Darren kaatst de bal weg. Sue krijgt hem weer in haar voeten en ze klemt haar kaken op elkaar. Ik ren weer naar voren. 'Sue! Pass de bal! Het wordt alleen maar beschamender als je nu nog eens mist!'
Sue kijkt me boos aan en passt dan, maar niet naar mij. Ze passt de bal naar Shawn, die helemaal gedekt staat. Jude pakt de bal, naar Hurley pakt hem meteen weer af en schiet naar Xavier. Xavier schiet en scoort, maar ik heb mijn aandacht even ergens anders voor nodig.
'Wat is er mis met jou, Hartland?' vraag ik Sue boos. 'Ik stond vrij! Xavier stond vrij! Shawn werd gedekt!'
Sue haalt hooghartig haar neus op. 'Ik speel niet met aliens,'
Sue is niet de enige arrogante speler in het team. Ook Marvin Murdock is overtuigd van zijn talent. Zodra er om één of andere reden een gat in de verdediging van team B komt stormt hij naar voren, zonder op te letten. Daardoor ziet hij niet dat hij buitenspel staat.
Team B krijgt een vrije trap, en ze weten weer te scoren. Dan klinkt het rustsignaal.
Ik plof op de grond en drink wat water. Fay komt naast me zitten.
'Wat is Sue een vervelend kind,' grom ik.
'Weet ik,' lacht Fay.
'Wie is die man?' vraag ik ineens nadat we even stil zijn geweest. Ik wijs naar een man, bovenaan de heuvel. Hij bekijkt ons grondig. 'Geen idee,' zegt Fay wantrouwig. 'Ik heb hem nog nooit gezien.'
Ik glimlach. 'Ach, het doet er ook niet toe! Kom op, we beginnen weer! En nu moet jij scoren!'

Fay doet ook meteen wat ik heb gezegd.
Na de aftrap rent ze naar voren en springt ze in de lucht.
Vleugels als ijskristallen verschijnen achter haar en dan schiet haar IJsvlinder op Mark af. De vlinder breekt door Marks verdediging en belandt in het net. Nu is het mijn beurt om te juichen.
'Je schot wordt steeds sterker, Fay! Super!'
Het staat alweer gelijk. 3-3.
De wedstrijd gaat volkomen gelijk op.
Ik krijg enkele ballen die voor Fay bedoeld waren, en andersom net zo. Het lukt me zelfs bijna te scoren omdat ik een bal van Tori krijg. Vlak voordat ik kan schieten maakt Nathan een sliding en schopt hij de bal weg.
Beide teams creëren kansen, totdat Hurley een paar minuten voor het eindsignaal ineens opspringt. Hij schiet vanuit de verdediging zijn tsunami hengst richting Darren.
Darren houdt de bal, maar de bal vliegt de lucht in. Shawn grijpt die kans door in de lucht te springen en te schieten.
Zijn legendarische wolf knalt het net in, vlak voor het eindsignaal.
We hebben gewonnen!
Ik vlieg Fay om de hals. 'Je hebt het super gedaan!' lach ik.
'Jij ook,' glimlacht ze vrolijk.
'Iedereen heeft alles gegeven,' zegt Rean, die bij ons komt staan. 'Nu is het duimen voor de selectie! Maar jullie hoeven niet bang te zijn, jullie komen er zeker ook in!'
'Cassi! Kijk!' roept Fay ineens. Ik kijk in de richting waarin ze wijst en zie de man naar ons toe komen.
'We gaan nu de selectie bekent maken, maar eerst nog even iets anders.'
De man komt naast coach Hillman staan.
'Ik wil jullie voorstellen aan de nieuwe bondscoach.'
'Mijn naam is Percival Travis,' zegt de man.
'Goed jullie te ontmoeten. En dan nu... de selectie.'

Reacties (3)

 • MrsNeymessi

  Sue is echt een mogool :')

  Ze zitten sowieso beide in de selectie. c:

  3 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  Leuk!

  3 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  Haha! Ja, Sue. Je had de bal maar naar Cassi moeten spelen.

  Egoïst, die je bent.
  xD

  Het is echt leuk dat Izzy en Rean er zijn!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here