Foto bij 044

Ik doopte een doek in het koele water en depte die op Jean’s voorhoofd. Zijn koorts was ontzettend verhoogd in een korte tijd, en ik maakte me grote zorgen. Het boek dat ik had meegebracht, lag nu nutteloos naast me. Hij zou er toch niets van begrijpen.

De woorden die hij uitsprak, verstond ik niet. Hij klonk verdrietig en bang en ik had medelijden. Ik pakte zijn hand, die warm en zweterig aanvoelde. Hij merkte het gebaar niet. Even bracht dit moment me terug naar de dagen en nachten die ik bij mijn moeder had doorgebracht toen ze ziek was. Ik had elk woord verstaan die ze zei, maar dat had het niet beter gemaakt. Misschien moest ik blij zijn dat ik hem niet kon begrijpen.

Het duurde bijna een uur voordat hij stopte met ijlen en in een rustige slaap viel. Ik had zijn hand nog steeds vast, maar liet voorzichtig los. Ik moest nog meer doen vannacht. Toen ik wegliep, keek ik nog even terug. Wat zag hij als hij zijn ogen sloot, vroeg ik me af. Thuis?

Toen ik later terug was, was hij nog niet wakker. Even wilde ik hem wakker maken en vragen wat hij had gezien en waarom hij zo bang en verdrietig had geklonken. Maar het waren mijn zaken niet. Toch merkte ik dat ik verlangde naar de dagen dat hij wakker was en dat we hadden gepraat en ik had gelezen. Ik wilde hem nog meer vertellen over kerstmis, zoals het ooit geweest was. En ik wilde meer weten over zijn thuis en wat ze daar vierden. Ik wilde weten wat hij had achtergelaten. Ik trok de dekens verder over hem heen en keek naar zijn bezwete gezicht. Word wakker, wenste ik. Als het niet vandaag is, dan alsjeblieft morgen. Die woorden leidden naar de woorden die ik niet eens durfde te denken: ga niet dood.

Reacties (5)

 • LilsEvans

  Oh dat is zo zielig. Ik hoop oprecht dat hij niet dood gaat, nu niet en de rest van het verhaal niet, maar ik twijfel of die hoop wel zo zinvol is :')
  Ik vind dit verhaal wel echt goed bedacht. Het heeft zo'n originele invalshoek ^^

  4 jaar geleden
 • Croweater

  Aahw.:(
  Toch heb ik het gevoel dat hij niet beter haat worden... :/

  5 jaar geleden
 • Thuria

  Nawh nee hij mag niet dood gaan :'(
  Snel verder!

  5 jaar geleden
 • katl1

  Snel verder please!!!!

  5 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Nawhhhhh :C Doe het ons niet aaan om hem dood te laten gaan!!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen