‘Ren! Beau, Ryder Ren! Brock en Larissa komen eraan Ren!’ Met de tranen over mijn wangen schreeuw ik naar de televisie. Beau en Ryder zitten rustig onder een boom te lunchen, zich er niet van bewust dat de moorlustige tributen uit District 2 steeds dichter bij hun komt.
‘Verdomme vlucht!’ schreeuw ik nog harder naar de televisie, wetend dat ze me niet zullen horen. Ik haal mijn blik heel even van het scherm om even naar mijn familie te kijken. Mijn vader, Czar en Estra kijken gespannen naar het scherm en mijn moeder kan haar tranen ook niet mee bedwingen.
‘Ah, we hebben we daar?’ Ik kijk snel weer naar de televisie als ik de stem van Brock hoor. Ryder kan nog net opspringen, maar voor hij zijn wapen kan pakken duwt Brock hem weer op de grond.
‘Blijf van hem af klootzak!’ schreeuw ik weer. Ryder wilt weer opstaan, maar Brock trapt hem hard in zijn mag. Ryder kreunt hard. Larissa heeft Beau ondertussen totaal overmeesterd en de tranen beginnen nog harder over mijn wang te stromen. Ik had daar moeten zijn om haar te beschermen. Ryder probeert nog tegen Brock te vechten maar hij maakt totaal geen kans. Hij is niet getraind hiervoor.
‘Zo wat zullen we eens met ze doen? Ik heb wel zin om de kijkers een showtje te geven.’ Larissa pakt een mes uit de binnenzak in haar jas en loopt op Beau.
‘Nee, nee, blijf van haar af!’ gil ik weer.
‘Wat heb je toch mooi blond haar. Jammer dat je er niks aanhebt als je dood bent.’ Beau gilt het uit als het lelijke mormel uit District 2 haar haren eraf begint te snijden. Brock is ondertussen bezig Ryder te bewerken met een mes en ik werp me in de armen van mijn moeder. Ik begin hard te snikken, maar dat kan het gegil op het scherm niet verdoezelen.


‘Argh!’ Ik schiet verschrikt en totaal bezweet overeind. Die verdomde nachtmerrie, ik heb hem al zo vaak gehad, maar toch word ik weer gillend wakker.
‘Gast, waar heb jij last van?’ Ik schrik van de blonde jongen naast mij, die mij geschokt aankijkt.
‘What the fuck doe jij hier nog?’ Ik moet vannacht meteen in slaap zijn gevallen, want normaal gooi ik mijn nachtelijke veroveringen meteen het huis uit als ik klaar met ze ben.
‘Wat denk je van slapen, dus als je ook weer gewoon gaat liggen kan ik weer verder slapen.’ De jongen legt zich weer neer in mijn bed en gooit de dekens over zich. Wat denkt hij nu wel?
‘Dat denk ik niet. Je dondert nu op.’ Ik geef hem een harde trap in zijn rug waardoor hij het bed uitvalt.
‘Doe eens normaal man!’ Hij komt moeilijk overeind en kijkt me kwaad aan.
‘Jij gaat me niet zeggen wat ik moet doen en donder nu mijn huis uit.’ Mijn deur gaat me een klap open en mijn vader en broer staan geschokt in de deuropening. De blonde jongen legt snel zijn handen voor zijn kruis en kijkt beschamend naar de deuropening.
‘Wat is hier aan de hand?’ vraagt mijn vader.
‘Hij wilt niet weggaan.’ Ik wijs naar de blonde jongen, die snel zijn boxer heeft aangetrokken.
‘En wie is hij?’ Hoe moet ik dat nu weten. Wat interesseert mij nu wat zijn naam is? Hij was goed in bed en dat is het enigste wat ik hoef te weten.
‘Matt, meneer.’ Ik zucht. Hoelang gaat dit nog duren? Ik zou toch nog graag gaan slapen.
‘Nu we dat ook weer weten, kun je dan eindelijk oprotten?’ Czar is gelukkig nog een beetje verstandig en loopt naar de blonde jongen toe.
‘Ik denk dat het beter is als je nu weggaat.’ De jongen zucht en kleedt zich snel aan.
‘Dat werd tijd.’ De jongen loopt mijn slaapkamer uit en ga weer goed in mijn bed liggen.
‘Mag ik nu weer gaan slapen?’ Ik kijk even naar mijn vader en broer en sluit dan mijn ogen.
‘Het wordt steeds erger met die jongen.’ Hoor ik mijn vader nog zeggen als ze mijn kamer uitlopen.

'Goedemorgen,’ zegt mijn moeder vrolijk als ik de eetkamer inloop. Mijn moeder vrolijk? Dat maken we ook niet vaak mee.
‘Hm.’ Ik plof neer naast mijn zus en pak een broodje met kaas.
‘Wat zijn we weer gezellig.’ Mijn vader kijkt me hoofdschuddend aan. Ik kan er ook niks aandoen dat ik niet op mijn gezelligst ben in de morgen. Eigenlijk ben ik nooit echt gezellig.
‘Morgen zal het een stuk gezelliger zijn, want dan ben ik er toch niet meer,’ zeg ik bot.
‘Liefje, waarom laat je nu niet gewoon gaan. Blijf gewoon hier, alsjeblieft.’ Ik schud even met mijn hoofd.
‘Nee, ik ga naar de Hongerspelen en ik zal Ryder en Beau wreken door de tributen uit District 2 te vermoorden.’ Wanneer gaan ze het nu eens begrijpen. Ze weten nu al 2,5 jaar dat ik dit ga doen en toch proberen ze het me er elke keer vanaf te praten.
‘En wat denk je daar nu mee te bereiken? We krijgen Ryder en Beau daar echt niet mee terug, probeer dat nu eens te accepteren. J…’ Ik spring op van mijn stoel en sla Czar hard voor zijn.
‘Hou je bek vuile klootzak.’ Czar springt van zijn stoel af en duwt me hard tegen de muur aan.
‘What the fuck doe jij nu, eikel? Je moet verdomme gaan accepteren dat Ryder en Beau dood zijn en dat ze nooit meer terugkomen. Zij hebben er niks aan als je onschuldige tributen gaat vermoorden, want dat zijn de tributen van District 2. Zij hebben hier niks mee te maken, je kunt nu wel zo stoer naar de Hongerspelen gaan en die twee vermoorden maar daar wreek je Ryder en Beau niet mee, want zij hebben Ryder en Beau niet vermoord. Dat waren hun voorgangers en daar hebben zij niks mee te maken. Weet je wat. Ga gewoon eens aan jezelf werken in plaats van de hele tijd bezig te zijn met dit stomme wraakplan. Want echt waar Flynn, je bent op dit moment de grootste klootzak die er bestaat. Het verbaasd me niks dat iedereen je heeft laten vallen. Het verbaasd me wel dat Luke en Milan nog steeds bevriend met je willen zijn. Probeer gewoon weer de Flynn te worden die je drie jaar geleden was en niet de monster die je nu bent. Je misbruik alles en iedereen alleen voor je eigen best wil het is alleen maar ikke, ikke ,ikke en de rest kan stikken, maar zo werkt het niet. Je kunt dat niet doen. Net zoals vannacht, het was echt niet normaal wat je deed en het is sowieso niet normaal dat je die meisjes en jongens gebruikt voor je eigen pleziertjes. Verdomme Flynn, ik herken je niet meer als mijn broertje en als je zo doorgaat ben je mijn broertje ook niet meer en denk maar niet dat Pa, Ma en Estra nog lang van je gaan houden. Wat je weet ga gewoon naar die kut spelen en als je wint kun je helemaal alleen weg kwijnen in je winnaarshuis, want denk maar niet dat nog iemand wilt omgaan met zo’n ijskoude klootzak.’ Ik kijk hem met een lege blik aan. Het interesseert me helemaal niks wat hij van mij vind. Het bevalt hem niet dat ik hem met een lege blik aankijk en slaat me recht in mijn gezicht. Het bloed stroomt in mijn mond en ik spuug het recht in zijn gezicht. Mijn vader, moeder en zus kijken ons geschokt aan. Ik schud met mijn hoofd en loop de eetkamer uit, ik ben echt helemaal klaar met ze. Het interesseert me niet als niemand mij aardig vind het enigste wat mij interesseert is dat Ryder en Beau gewroken worden en daar ga ik alles aandoen.

Reacties (7)

 • Megaeraaa

  ‘En wij is hij?’ Hoe moet ik dat nu weten. Wat interesseert mij nu wat zijn naam is? Hij was goed in bed en dat is het enigste wat ik hoef te weten.
  ‘Matt, meneer.’

  Wacht...
  Matt? Zoals in Alex Matt (en nog iets)?!

  Owww, Flynn

  1 jaar geleden
 • Incidium

  Die verdomde District 2's ook weer.
  Ze weten niet van ophouden, die sadisten

  4 jaar geleden
 • groei

  Hm. Wie is deze Flynn nou? Ik heb totaal geen idee.

  4 jaar geleden
 • Sonar

  Flynn

  4 jaar geleden
 • Slughorn

  Wow. Oké Heftig...
  Blij dat ik geen district 2 ben. (Maar je kunt wel helpen met wraak op 1 toch? ^^)

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen