“Goed dan. De namen van degenen die zijn geselecteerd: Jude Sharp. Axel Blaze.” Ik geef Axel een knuffel.

“Geen zorgen.” Fluistert hij in mijn oor. “Jij komt ook wel in die selectie.”

“Ik hoop het.” Fluister ik terug.

“Xavier Foster.” Gaat de coach onverstoorbaar door. Cassi en Izzy rennen op Xavier af en geven hem een knuffel. Ik steek mijn duim naar hem op en grijns, al is dat meer om mijn eigen zenuwen te verbergen. “Shawn Frost. Nathan Swift. Hurley Kane. Thor Stoutberg.” Ik lach naar Thor, en werp Nathan dan nog snel een vernietigende blik toe, voor ik me weer concentreer op de woorden van de coach. “Darren Lachance. Jordan Greenway.” Jordan zucht opgelucht. Het volgende moment wordt hij helemaal dood geknuffeld door Cassi en Izzy. Xavier geeft hem een bemoedigend klopje op zijn schouder en ik steek mijn duim naar hem op.

“Moet jij niet ook naar je alienvriendjes?” Vraagt Sue op haar gebruikelijke irritante toon.

“Moet jij niet terug naar Osaka? Ik bedoel, die aliens kunnen ten minste nog wel voetballen.” Kaats ik terug. Natuurlijk vangt Cassi net die laatste woorden op.

“Fay.” Zegt ze. “Ze zijn gee-” Xavier legt haar het zwijgen op door zijn hand over haar mond te leggen en naar de coach te gebaren. O ja. We waren bezig met de selectie. Izzy geeft me een veelbetekenende blik en knikt subtiel naar Xavier, die nog steeds zijn hand over Cassi’s mond heeft liggen. Ik geef haar een blik terug. Dit is overduidelijk. Xavier is zo niet-subtiel… Oh. Wacht. Alle jongens zijn niet-subtiel...

“Caleb Stonewall. Austin Hobbes. Archer Hawkins. Cassiane en Fayline Bianchi. Isabelle Trick.” Wat een geluk hebben al die mensen toch…

“Gefeliciteerd. Ik wist dat je het kon.” Zegt Axel zacht hij geeft me een zoen.

“Huh? Wat?” Stamel ik. Wacht eens even… Ík ben Fayline! En Cassi is Cassiane! En Izzy is Isabelle! Dat zijn wij! We zijn door! Ik ren naar Cassi toe en omhels haar. “We zijn door, Cassi!” Gil ik in haar oor.

“Weet ik.” Grinnikt ze. Ik vroeg me meer af of jij het wel wist…”

Ik voel dat ik knalrood word. “Eh… tja… soort van.” Mompel ik. “Maar dat is niet mijn schuld! Dat is de schuld van onze ouders, die ons veel te lange namen gaven!”

“Dat… Óf jij bent gewoon heel erg traag van begrip…”

Ik word nog roder. “Dat kan natuurlijk ook.” Mompel ik. Ik haar het als ze gelijk heeft. Vooral omdat ik dan geen gelijk heb. En als ieder ander normaal mens/alien, ben ik nou eenmaal dol op gelijk hebben.

“Pffff… Als zij al in de selectie zitten, kom ik er zeker in.” Snuift Sue boos. Ze kijkt ons minachtend aan, met dat lelijke hoofd van haar.

“Nee hoor.” Zegt Hurley. “Daar heb je talent voor nodig.” Ik grijns en kijk hem dankbaar aan. Hij steekt lachend zijn duim naar me op.

“En dan tot slot: Mark Evans.” De coach stopt zijn lijst weg en kijkt ons aan. Ik kijk naar de anderen. Jack en Tod zijn in tranen, evenals Isaac Glass, de nog irritantere versie van Willy. Jude staat tegenover David, en Caleb staat er grijnzend bij. Tori schopt balend een steentje weg en Sue gilt dat er een fout gemaakt moet zijn, waarop de coach heel rustig antwoord dat ze naar spelers die vrij staan moet passen.

“Maar… Maar… Het zijn aliens!” Zegt ze dramatisch, met een snik in haar stem.

“Klopt.” Zegt Izzy. “En we zijn er trots op.” Cassi, Jordan en Xavier knikken. Net als ik. Misschien… is ‘alien’ wel helemaal geen slecht iets. Behalve in Xaviers geval dan. Bij hem is het een heel slecht iets.

“Als je dan nu eindelijk weer terug naar Osaka wilt gaan, doe je iedereen hier een groot plezier.” Val ik Izzy bij. Ik wijs naar haar. “Ik stel je voor aan Isabelle Trick, de nieuwe koningin van het veld.”

“Maar… Maar zij doet zelfs mijn haarkleur na! En ze is veel slechter als mij! En ze is veel lelijker als mij! En ze is-”

“-Veel slimmer dan jij?” Zegt Izzy. Ze trekt een wenkbrauw op. Sue loopt rood aan en stampt boos weg. Ik grinnik. Zo, daar zijn we ook weer mooi vanaf. Ik kijk weer naar de andere spelers. Kevin, Max en Shadow staan afgezonderd van de rest te balen.

“Geen zorgen, er raakt vast wel iemand gewond en dan mag jij komen!” Roep ik.

“Dankjewel!” Roept Kevin terug.

“Ik had het tegen Shadow.” Zucht ik.

“Vanaf nu zijn jullie de Japanse selectie.” Zegt coach Hillman. “Inazuma Japan. De hoop van een heel volk ligt op jullie schouders. Evenals die van degene die niet het geluk hadden om geselecteerd te worden.”

“Ja coach.” Antwoordt Mark.

“JAAAAAAAA!!!” Roepen we allemaal. Dan draait de coach zich om en loopt hij weg.

“Luister goed.” Zegt bondscoach Travis. “De weg naar de overwinning zal lang zijn. Zijn jullie er klaar voor?”

“Ja!”

We gaan alle zestien in een kring bij elkaar staan. Sue probeert zich ertussen te proppen, maar Hurley geeft haar een harde duw waardoor ze achterover op de grond valt.

“Eindelijk. De wereld is van ons!” Zegt Axel.

“Het heeft even geduurd, maar nu zijn we dan eindelijk op weg naar het hoogste doel!” Vult Nathan aan.

“Ik wil nog niet denken aan welk soort teams we tegenkomen.” Zegt Xavier.

“Nee, ik ook niet.” Zegt Jude.

“Wat er ook gebeurd, we zijn samen de besten van Japan, en we zijn straks ook de beste van de wereld, dat verzeker ik jullie!” Zegt Mark. “Want wij zijn team Inazuma Japan!”

“JAAAAAAAA!!!” Roept het hele team in koor. Ik kijk Cassi aan en lach. Nog even… Nog heel eventjes maar… En dan zien we Paolo terug. Ik weet zeker dat hij daar zal zijn, daar op de top van de wereld. En hij zal daar op ons wachten. En wij mogen hem niet teleurstellen! Wat er ook gaat gebeuren, wat we ook zullen worden, waar we ook uit gaan komen, we zullen blijven winnen tot we daar staan. Dat beloof ik met heel mijn hart. We zullen winnen en bewijzen dat wij de allerbesten zijn!

Reacties (3)

 • DeNaamIsGideon

  SHAADOOOOW
  sorry ik raak een beetje afgeleid, en ik hoop dat Shadow als er hééél toevallig iemand gewond raakt in de selectie komt en niet Kevin

  *geeft Todd een rotschop*
  en nu Sjaddow!(6)

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  Ik bedenk me net dat ik niet weet hoe het FFI eindigt..:$

  3 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  Jep, jullie zijn de beste.
  xD

  Ik heb ect gelachen toen Fay tegen Kevin zei dat ze het tegen Shadow had.
  xD

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here