De training begint. Ik ren het hele veld over, met Cassi op mijn hielen. “Hier, Axel!” Schreeuw ik, en ik pass de bal naar voren. Axel neemt de bal aan en rent op het doel af. Hij springt. Vuurbal Storm. Darrens Oneindige Handen worden versnipperd, en hij beland samen met de bal in het net. Ik ren naar hem toe en help hem overeind. “Volgende keer beter, Darren. En dat was een mooi schot, Axel!” Roep ik over mijn schouder.

“Dank je! Nu is het jouw beurt!” Roept hij terug. Ik knik, pak de bal en ga klaarstaan. Ik schiet. En mijn IJsvlinder gooit Darren nogmaals in het net. “Ik begin dit een beetje zielig te vinden.” Zeg ik als Axel naast me komt staan. “Het is zo sneu… Misschien kunnen we beter met Mark gaan trainen…”

Axel schudt zijn hoofd. “Nee. Darren moet ook trainen. Anders wordt hij nooit beter. Laten we anders even met de rest mee gaan doen.”

Ik knik en kijk naar de anderen. Jude is aan de bal. Hij passeert Jordan en Passt naar Nathan, die in topsnelheid het hele veld over vliegt en Xavier en Izzy omzeilt. Maar daar is Hurley. Nathan is de bal kwijt. Hurley passt naar Xavier, die de bal naar Cassi speelt. Ze springt en vuurt haar Morgenster op Mark af. Zijn Vuist der Gerechtigheid weet hem net te stoppen, maar Mark wordt achterover gesmeten door de kracht. Ik steek mijn duim op naar Cassi. De bal rolt naar Nathan, maar voor hij er iets mee kan doen is hij omsingeld door de aliens… Ik bedoel Xavier, Jordan en Izzy.

“Nathan, pass de bal naar Thor, snel!” Schreeuwt Jude. Nathan doet onmiddellijk wat hij zegt. Thor neemt de bal aan, maar dan komt opeens Austin vanuit het niets aanrennen, en hij pakt de bal af. Een paar tellen later staat hij oog in oog met Mark, een geweldige kans om te scoren. En dan passt hij naar Xavier. Raar.

“Hier Janus, scoor!” Roept Xavier. Ik ren op hem af.

“Wordt het geen tijd om je aan te passen en hem Jordan te gaan noemen, Xene?” Vraag ik, terwijl ik de bal onderschep.

“Goed verdedigd, Fay!” Roept Mark.

“Helemaal niet!” Zegt de coach.

“Pardon?!” Zeg ik, diep beledigd. De kwade toon in zijn stem staat me helemaal niet aan.

“Fayline Bianchi, je hebt geen tijd voor gezellige gesprekjes op het veld! Als je graag wil kletsen, organiseer je maar een theekransje. Dat geldt ook voor jou, Xavier. En jij, Nathan.”

“Ja coach!” Roept Nathan snel.

“Waarom schiet je de bal naar Stoutberg?”

“Huh? Maar ik dacht dat ik moest…”

“Wat is er met je? Heb je zelf geen talent? Kun je zelf niet spelen? Heb jij het nodig dat Sharp je alles verteld wat je moet doen?” Dan gaat hij weer aan de zijkant staan. Ik kijk gekwetst naar de grond. Misschien heeft hij wel gelijk en ben ik écht niet goed genoeg voor dit team. Cassi, Axel en de rest komen om me heen staan.

“Zo bedoelt hij het vast niet. Wees niet bang dat je niet goed genoeg bent, want dat ben je wel.” Zegt Axel troostend.

“Ik zou hem nu maar wat graag willen slaan.” Mompelt Cassi. Alleen Archer en Caleb zonderen Zijn zich af.

“Die coach zegt gewoon maar wat. Geen zorgen.” Zegt Izzy rustig. Ik knik en focus me weer helemaal op de bal. Ik begin weer te rennen, totdat Cassi de bal van me afpakt. Ik lach en ze lacht vrolijk terug.

“Niet lachen maar spelen!” Schreeuwt de coach. “Zo worden jullie nooit beter!” En zo gaat het de hele middag door. Wij doen ons uiterste best, maar telkens als we denken dat het goed gaat, boort de coach dat idee weer helemaal de grond in. Helemaal gesloopt laten we ons die avond op de stoelen van de schoolkantine in elkaar zakken. Mark kreunt. “Ik ben gesloopt.” Mompelt hij.

“Ik heb nooit geweten dat een training zo vreselijk zwaar kon zijn.” Hijgt Jordan.

“De training is pas net begonnen.” Zegt Thor. “Als jullie nu al gesloopt zijn dan wordt het helemaal niets.”

“Ik kan niet meer, ik ben leeg…”

“Hé Mark, ik zou wel eens willen weten wat jij van de trainer vindt.” Zegt Xavier.

“Eh… Wat ik er van vind? Nou ja, één ding is in elk gevel zeker: Hij is anders dan de anderen.” Zegt Mark. Hij komt overeind. “Maar ik vind hem wel een goede trainer, hoor! Hij zegt precies wat hij denkt en hij is altijd eerlijk. En hij heeft gelijk: we hebben nog veel werk te doen als we beter willen worden. Vooral als we echt de wereldtitel willen winnen, jongens.”

“En meisjes!” Roep ik beledigd. “Vergeet ons niet!”

“JAAAAAAAA!” Schreeuwt Cassi. Ze pakt mij en Izzy bij de arm, en klimt op tafel. “Feminisme! Gelijke rechten voor iedereen!” Het wordt stil. Doodstil. Iedereen kijkt ons aan. Ik schraap mijn keel en samen met Izzy trek ik Cassi van de tafel af. “En toch is het zo.” Mokt Cassi.

“Jaja, weet ik.” Zeg ik zacht, zodat alleen zij en Izzy me horen. “Maar we mogen al blij zijn dat er überhaupt meisjes met dit toernooi mee mogen doen. Verpest dat nou niet.” Ik strek me uit, sta op en loop naar het raam. Het is al donker en de hemel wordt enkel verlicht door de miljoenen sterren. Ik draai me weer om naar het team en kijk de groep rond. “Hé, waar zijn Austin en Archer eigenlijk?” Vraag ik als ik merk dat er een paar mensen missen. Oké, Caleb is er ook niet, maar niemand mist hem.

“Geen idee.” Klinkt het door het hele team, als ze tot de conclusie komen dat ze er echt niet zijn.

“Austin is naar huis.” Zegt Mark. “En Archer… Ik heb werkelijk waar geen flauw idee.”

“Zoals gewoonlijk.” Voeg ik er zacht aan toe, zodat behalve Cassi niemand het kan horen. Cassi giechelt, en probeert dat snel en tevergeefs te maskeren met een hoestje.

“Ik eh… Denk dat wij ook maar weer eens moeten gaan. Morgen weer training, dus we moeten goed uitrusten. Tot later jongens!” Ik, Cassi, Xavier en Izzy lopen de kamer uit, draaien ons om als we beseffen dat we iemand missen, lopen terug en slepen Jordan mee. Letterlijk. Ik laat een zucht ontsnappen. Wat een chaos vandaag. Ach ja, morgen weer een training. Morgen weer een dag.

Reacties (2)

 • DeNaamIsGideon

  Ik wil een grappige reactie geven maar mijn brein werkt niet mee om half een 's nachts.

  3 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  Jep. Morgen weer een dag met nieuwe kansen. Het komt allemaal goed.
  xD

  Oké, Caleb is er ook niet, maar niemand mist hem.


  Precies dit.

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here