Foto bij 87.

Britta Nina Waldner

We hadden de dag van ons leven gehad. Natuurlijk was het de eerste uren nadat James me had geprobeerd te zoenen, pittig ongemakkelijk geweest. We, vooral James, hadden het zelfs opgelost. 'Britta?' had hij gevraagd, waarna ik nieuwsgierig omkeek. We hadden bij Lavina in de les gezeten onder James' invisibility cloak. 'In het vervolg zal ik je alleen nog maar proberen te kussen als je dat zelf aangeeft,' had hij me beloofd. Ik had hem dankbaar aangekeken en net op dat moment had Lavina 'stilte' geroepen.
Nu was een van de zeldzame keren dat ik mijn huiswerk aan het maken was, tot grote verbazing van mijn vriendinnen. Ik had mijn gedachtes alleen niet bij mijn huiswerk, maar bij het geheime vriendinnetje van mijn broer. Wie was ze? Hoe hadden ze elkaar ontmoet? Hoe lang hadden ze al iets? Schaamde Björn zich voor ons, omdat hij ons nog niet had verteld over Alice? Hoe zou eruit zien? Knap? Haarkleur? Blond, bruin, rood of zwart? Lang of kort? Hanna wist hier nog niets vanaf.. Moest ik het Hanna vertellen? Of was Björn me voor? 'Britta, waar zit je toch met je gedachten?' vroeg Rose me lachend.
Een gemaakte glimlach verscheen op mijn gezicht. 'Oh, je kent het wel. Gewoon even mijn gedachten de loop laten gaan,' loog ik soepeltjes en glimlachte.
Rose leek mijn leugen te geloven en glimlachte naar me. Hanna leek mijn leugen wel te doorzien en kwam naast me op bed liggen met haar flesje water nog in haar hand. Het viel me op dat Hanna echt veel water dronk. 'Vertel op, wat zit je dwars?'
'Niks,'
'Ik zie wanneer je liegt, B,'
'Er is niets, H,'
'Lieg niet. Wat is er gebeurd?'
Diep zuchtend keek ik haar aan. 'Ik weet niet of ik dit mag vertellen,'
Hanna rolde dramatisch met haar ogen. 'Oh, stel je niet zo aan. We vertellen altijd álles aan elkaar. Wat kan er zo anders zijn dan al die andere dingen die we elkaar al hebben verteld?' vroeg ze op een gedempte toon, zodat de andere meiden het niet konden horen.
Ik draaide mijn hoofd naar haar toe en keek haar doordringend aan. 'Björn heeft een vriendin,'
Hanna, die net een slok water nam, proestte het water weer meteen uit. 'Die meen je niet!'
'Toch wel,'
'B heeft het jou wél verteld en mij niet?' vroeg ze en in haar ogen zag ik een gekwetste blik. Björn en Hanna waren altijd heel close geweest, dus had ze verwacht dat zij het voor mij wist. Als Björn het zelf had verteld, was dat waarschijnlijk ook wel gebeurd.
Ontkennend schudde ik mijn hoofd. 'Nee, James en ik hoorden hem tegen Thomas praten,'
'Hoe heet ze?'
'Alice,'
'Hoe ziet ze eruit?'
'Geen idee! Ik weet alleen dat ze een zevende jaars Hufflepuff is!' zei ik en hield mijn handen niet-wetend omhoog. Iets wat niet zo soepel ging, aangezien ik op mijn buik lag. Een brede grijns verscheen op Hanna's gezicht en vragend keek ik haar aan. Wat was ze in vredesnaam van plan? 'Wat?'
Haar grijns wed nog breder al had ik niet gedacht dat dat kon. 'Ik denk dat we op onderzoek uit moeten gaan,'
Tevreden keek ik haar aan en stemde knikkend in. 'Laten we dat vooral doen,'
We stonden op en liepen samen naar de Common Room, terwijl we fantaseerde over hoe Alice eruit zou zien. Ze was vast prachtig dat waren Björn's vorige vriendinnen namelijk ook geweest, maar daar wisten we het bestaan van en bij Alice niet, dus dat maakte het een beetje tricky. 'Heb jij eigenlijk een idee hoe we haar gaan volgen?' vroeg Hanna me nieuwsgierig.
Lachend keek ik haar aan. 'Je hebt niet een erg goed voorbereid plan, Hans,' lachte ik. 'Meestal zijn de rollen omgedraaid,'
Al zuchtend rolde Hanna met haar ogen.
'Maar om je gerust te stellen, ik heb een plan,' zei ik grijnzend en liet mijn blik vallen op James die met Toby en Colton aan het praten was.
Verbaasd keek Hanna me aan. 'James? Wat heeft hij er mee te maken?'
'Geloof me, dit plan is waterdicht,'

Reacties (2)

 • Magicsongzz

  Spannendddd

  4 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Uhoh... B en H hebben vast een evil plannetje (:
  Poor Björn ):
  Dit is gewoon een beetje zielig eigenlijk :')
  B probeert andere B het te laten vertellen

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen