Het is weer even geleden ^-^
Ik zat middenin een verhuis en eindwerk ... héhé,
Maar dat is nu allemaal gepasseerd en goed verlopen.
Dus hier is er een nieuw hoofdstuk voor jullie lezertjes
Hopelijk zijn jullie nog een beetje mee, ^-^

Liv

Twijfelend zweeft mijn duim over de verzendknop terwijl ik nerveus opkijk naar Dymm. Ze knikte overtuigd van haar mening het hoofd. 'Je kan echt niet langer wachten Hij hoort het te weten.' Voordat ik er nog langer over zou twijfelen, drukte ik al op verzenden. 'Het komt wel goed! Tot strakjes.' en ze zette haar pas verder uit het gebouw, richting tourbus. Ik stak mijn handen in mijn broekzakken en keek de inmiddels lege kleedkamer rond. Uit stress voor het naderende 'gesprek' dat zou komen, had ik alles veel sneller in de tourbus gekregen. Nu was het enkel nog wachten op het einde van de "meet and greet". Nerveus liep ik de zetel om en leunde tegen de witgeverfde muur. Ik moet Bill vertellen dat dit mijn laatste opdracht was, het laatste wat we van elkaar zouden zien. Het was gek om die gedachte te dragen.

Ik voelde mijn gsm vibreren en zag Bill's antwoord. - Sure, ik kom nog even langs xx - Vrijwel meteen zakt de moed me in de schoenen. Ik weet niet precies waarom. Misschien omdat ik ergens had gehoopt dat hij liever doorging naar de bus omdat hij doodop was. Ik liep de zetel om en legde mijn gsm op het salontafeltje om vervolgens te zuchten. Hoe ging hij hierop reageren? Opgelucht, kwaad, gekwetst of woedend? De vele vraagtekens begonnen me te overvallen waardoor ik langzaam neerzakte in de sofa. Die onwetendheid maakte me stilaan gek.

Een zacht geklop op de deur gevolgd door het openen, deed me opschrikken. De "meet and greet" was voorbij want Bill stond in de deuropening in zijn bleke jeans en grijs shirt. Zijn vermoeide ogen lieten me niet onopgemerkt. 'Hey.' Hij sloot de deur achter zich en zakte naast me neer in de sofa. Een hele tijd bleef het stil en wreef ik ongemakkelijk mijn handen over elkaar. 'Vreemd dat deel 1 al voorbij is.' Uit spanning keek ik vragend op, niet meteen wetend wat hij bedoelde. 'De tour is voorbijgevlogen en eerlijk gezegd mis ik het nu al.' glimlachte hij dromerig. Ik knikte het hoofd en hoorde hem zuchten. 'Maar ... een kleine pauze zal me meer dan deugt doen. Ik ben doodop!' hij slaakte een geeuw en rekte zich uit. 'Bill, ik moet je iets vertellen.' Het was eruit voor ik mezelf nog kon tegenhouden. Hij kwam meteen een stukje rechter zitten en plaatste een hand op mijn knie. Ik keek op in zijn bezorgde blik en keek even snel weer weg naar mijn handen. 'Is alles oké?' vroeg hij zacht en liet zijn hand op mijn gevouwen handen rusten. Ik liet het gebeuren om even later te beseffen dat het de situatie enkel moeilijker maakte. 'Ik kom niet meer terug.' Langzaam liet ik mijn handen vanonder de zijne glijden en draaide mijn hoofd twijfelend naar hem op. Hij fronste de wenkbrauwen, niet begrijpend. 'H-hoe bedoel je?' Ik wreef mijn lippen over elkaar en zag hoe zijn ogen langs me heen staarden. Wat volgens mij betekende dat hij ineens begreep wat ik bedoelde.

'Ik heb mijn ontslag genomen, Bill.' Het was eruit. Ik verwachtte een grote last die van mijn schouders zou vallen maar integendeel. Het leek enkel zwaarder te wegen. En niet enkel omdat ik me schuldig voelde maar ook door Bill die met een lege blik voor zicht uit zat te staren. En zo zaten we een tijdje gewoon naast elkaar, zonder een woord te zeggen. Ik probeerde te raden wat er door hem heen ging maar die opdracht was onmogelijk.

Met een krop in mijn keel, beet ik op mijn lip en besloot toch iets te zeggen om deze ongemakkelijke, doodse stilte te breken. 'Ik ehm ... ik wou het je eerder verte...'
'Hoelang weet je dit al?' onderbrak hij me bruusk. Ietwat benauwd keek ik hem aan maar staarde hij recht voor zich uit met stevig op elkaar geklemde kaken. 'Al een t-tijdje ...' Nog voor ik kon knipperen stond hij op uit de sofa. In een reflex kwam ik ook overeind toen bleek dat hij de kleedkamer wou verlaten. Ik kon nog net zijn pols grijpen die even snel terug uit mijn hand glipte. 'Bill, het spijt m...' Hij schudde ongelovig het hoofd en draaide zich naar me toe. 'Wat spijt je precies Liv? Dat ik het als laatste hoor of dat je me de afgelopen dagen een heel ander beeld hebt gegeven?' Ik staarde hem schuldig aan en wist niet wat ik hierop moest antwoorden. Zijn ogen stonden waterig en zijn kaken stonden pijnlijk op elkaar gespannen. Hij was woedend. 'Ik- ik kan...' Hij haalde zijn handen door zijn haar en sloot onbegrijpend zijn ogen. Ik voelde tranen opwellen maar vocht ze terug naar binnen. 'Ik k-kan mijn oren niet geloven. Ik h-had ... ' Hij staarde naar de vloer en geraakte niet uit zijn woorden.

De krop in mijn keel werd enkel groter en ik zette een stap dichter naar hem toe. 'Nee.' Hij stapte van me weg waardoor een gevoel van machteloosheid me overviel. 'Bill, alsjeblieft ...' probeerde ik nog maar werd weer onderbroken. 'Nee. Laat me met rust, oké?' Ik voelde een traan ontsnappen en keek met bange ogen op in de kwade ogen die eenzelfde traan lieten ontsnappen. 'Ik wou je niet kwetsen.' fluisterde ik hem toe. Hij reageerde er niet op, wat me enkel nog slechter deed voelen. Hij schudde een laatste keer het hoofd en liep toen langzaam de kleedkamer uit. Vanaf het moment de deur in het slot viel, voelde ik de tranen over mijn wangen glijden.


Reacties (3)

 • TomKBitch

  Omg ik heb zelf bijna tranen in mijn ogen:(
  Dit is zooo fucking zielig :'(
  Ocharme die jongen!
  Maar ik heb gelijk!!
  Hij moet het weten...
  Hoe zou hij zich niet voelen bij het volgende deel en jij bent er niet...
  Dat zou 100 keer erger zijn...

  Ooh trouwens; vinden we het niet nodig om mij te laten weten dat er een deeltjz is?!!
  Gelukkig open ik af en toe nog es om te kijken dat er iets nieuw is!!
  Ooh ma snel verder!!
  Jij hebt toch niets te doen!!
  Oke behalve de verhuis (die al gebeurd is) je eindwerk (je bent afgestudeerd!! Dus is ook al klaar) en week zoeken.. (wat niet 24 op 24 is) dus hup hup!!
  Tis nie omda ik nie schrijf dak drm nie wil lezen xd
  I want the drama!!!!

  3 jaar geleden
 • Iskuane

  oh nee, meer drama...

  maar ik houd ervan... geef mij dramaxD

  super blij ben ik met een nieuw deeltje

  ga je snel weer verder?(flower)

  3 jaar geleden
 • dolovebill

  Snel verder

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen