Foto bij 89.

Dit hoofdstukje is wel toepasselijk op het heerlijke weer deze week!
Ps, wie heeft er zin in een bitchfight?

Britta Nina Waldner

Het weer was in een keer omgeslagen en we konden eindelijk weer genieten van de zon. De lente was begonnen. De vogels tjirpten vrolijk en de zon scheen op onze huiden. Ik had de warmte gemist. Daarom zat ik dan ook buiten met heel 6 Gryffindor te genieten van het weer. De zon brandde heerlijk op mijn gezicht.
'Ik heb de zon gemist,' zei Spencer genietend.
'Ik ook,' klonk het van verschillende kanten.
Colton kreeg een brede grijns op zijn gezicht en die werd niet alleen veroorzaakt, doordat Allie tegen hem aanzat. 'Kijk richting het meer,' zei hij breed grijnzend.
Allemaal gingen we omhoog en blikte op het meer. Aan de andere kant liepen een man en een vrouw lachend naast elkaar. Wacht eens, dat waren Bolton en Longbottom! 'We moeten dit vaker doen, we zijn hier echt goed in!' zei ik enthousiast.
'Aan wie dacht je?' vroeg Hanna lachend.
Even dacht ik na. 'Zabini, maar met wie? Wie wil hem nu hebben?'
'Niemand,' lachten meerdere personen.
Allie zuchtte. 'Zien ze er niet super lief uit, zo samen?'
We humden instemmend en gingen weer comfortabel liggen. Ik had dan ook Theo's buik geclaimd als kussentje. Voor enkele minuten waren we gewoon stil en waren allemaal waarschijnlijk in gedachten verzonken.
Een kuch klonk en ik opende mijn ogen. Jeremy Samuels stond voor ons en keek ons glimlachend aan. Hij was de Keeper van het Ravenclawteam. 'Ja?' vroeg ik nieuwsgierig.
'Britta, kan ik je even spreken?' vroeg hij.
Iets wat vragend keek ik hem aan. 'Natuurlijk?' antwoordde ik wat vragend. Ik stond op en stapten over mijn vrienden heen. Jeremy had zijn hand uitgestoken om me te helpen en dankbaar pakte ik deze aan. 'Bedankt,'
Met mijn arm door de zijne gestoken liepen we richting het meer. 'Waarover wilde je me spreken?' vroeg ik nieuwsgierig.
'Ik wilde je vragen of je zaterdag met mij naar Hogsmeade wilde,' zei Jeremy grijnzend.
Vaag herinnerde ik me hoe hij me dit al een keer eerder had gevraagd na mijn eerste Quiddtichmatch hier op school. Wilde ik met hem gaan? Het zou alle geruchten van mij en Quinten doen vergeten, net zoals die van mij en James. Daarbij had Jeremy een knap koppie. Hij zou perfect in mijn rijtje passen van vriendjes. Ik werd toch niet verliefd, nooit niet. 'Lijkt me leuk,' stemde ik dan ook in.
Een brede grijns verscheen op zijn gezicht en drukte me stevig tegen zich aan. 'We zouden het leukste koppel hier op school zijn,' zei hij grijnzend. Hij was zelfverzekerd, daar was geen twijfel over mogelijk.
'Oh nee, ze hangt weer eens de hoer uit. Zou ze ook voor hem haar benen openen?' klonk de schelle stem van Flora achter me.
In een ruk draaide ik me om en keek haar woedend aan. 'Hoe noemde jij me, vuile teef?'
'Een hoer,' zei ze glimlachend.
Ik stapte woedend een paar stappen naar haar toe, totdat ik intimiderend dichtbij haar stond.
'Ik hoef je volgende slachtoffer niet te worden,' grijnsde ze.
Zo woedend en intimiderend als ik kon keek ik haar aan. 'Noem me nog één keer zo en het zal je bezuren,' dreigde ik en had mijn Wand op haar gericht.
Ze slikte hoorbaar en ook Karen durfde niets te zeggen. Flora herstelde zich en keek me uitdagend aan. 'Hoer,' herhaalde ze zichzelf en keek me uitdagend aan.
'Sardine,' zei ik en raakte Flora met mijn spreuk. Er kwamen sardientjes uit haar neus. Luid lachend keek ik haar aan. Dit verdiende ze en dan had ik nog een milde spreuk tegen haar gebruikt.
'Muffliato,' schoot Flora een spreuk op me af en dat veroorzaakte een schel geluid in mijn oren, waardoor ik niets meer kon horen. Kreng!
'Calvario!' schreeuwde ik in een poging om boven het schelle geluid uit te komen. Haar haren vielen uit en haar bruine haren begonnen dunner te worden.
'Levicorpus!' zei Flora kokend van woede.
Een gil ontsnapte uit mijn mond, terwijl ik aan mijn enkels ondersteboven werd gehangen. 'KRENG!' schreeuwde ik woedend en begon agressief om me heen slaan. Niet dat dat heel veel zin had, aangezien ik ondersteboven hing. Ik richtte me tot Jeremy die verstijfd leek te zijn. 'Doe dan iets!' zei ik geërgerd tegen hem.
'Die teef heeft me behekst met een "glacius" spreuk!' zei hij boos en keek woedend naar Karen. Ze had hem bevroren. Geweldig, we verloren van twee Slytherinmeiden.
Opeens verslapte de greep om mijn enkels en viel ik naar beneden. Galant werd ik opgevangen door James die me netjes wegzette en dreigend naar Flora liep. Ik zag hoe ze angstig slikte. 'Doe dat nooit meer, Goyle,' zei hij dreigend. 'Ducklifors,' zei hij en Flora en Karen veranderden in eenden. Hij richtte zich tot Jeremy en ontdooide hem met een simpele spreuk.
Dankbaar keek ik hem aan. 'Bedankt James,'
'Voor jou doe ik alles, dat weet je toch,'

Reacties (6)

 • magiclove

  snel verder

  4 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Jamesssss hmmmm

  4 jaar geleden
 • zwadderaartje

  Kom op Britta! Eigenlijk vind je James heel leuk! Hij is een held....(H)

  4 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  James de held 😍😍😍😍
  *zucht verlekkerd*
  BITCHFIGHT YEEEEEAAAAAH!

  4 jaar geleden
 • Slughorn

  Aw wat lief! James de held^^

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen