Foto bij 91.

Britta Nina Waldner

Hanna was geschrokken opgestaan. 'Wat?'
'McGonagall weet wie mij heeft vervloekt,' herhaalde ik en keek haar aan. Ik had alle emoties gevoeld, nadat McGonagall me had gezegd. Onbegrip, woede, blijdschap en zo kon ik nog wel even doorgaan.
Hanna liep naar me toe en Koen kreeg een lach op zijn gezicht. Ik kon zo wel gokken wat hij dacht, maar daar was ik het helemaal niet mee eens. 'Wanneer krijg je het te horen?' vroeg ze nieuwsgierig aan me.
'Nu,'
'Ik ga met je mee, B. Jij gaat die persoon dadelijk nog op de Muggle manier aanvallen,' besloot Hanna en pakte mijn hand vast.
Dankbaar keek ik Hann aan. 'Dankje sis, je bent echt een schatje,' zei ik glimlachend.

Eenmaal aangekomen bij het kantoor van McGonagall, kneep Hanna geruststellend in mijn hand. 'Het komt goed, B,'
Met een klein glimlachje op mijn gezicht keek ik haar aan. 'Bedankt, H,' zei ik dankbaar voor het vertrouwen van Hanna. 'Chocolatefrogs,' zei ik het wachtwoord en de trap verscheen. Ik liep voor Hanna de trap op en ik voelde dat ik het toch best wel benauwd kreeg. Wie had me dit aangedaan? Ik ademde diep in en uit, voordat ik de deur opende die leidde naar McGonagall's kantoor. Hanna gaf me een bemoedigend kneepje in mijn hand en glimlachend keek ik haar aan. Ik liep het kantoor in en zag tientallen portretten aan de muur hangen die me nieuwsgierig en sommige vol medelijden aankeken. Waarom keken ze medelijdend? Omdat ik iemand was vergeten die ik nu haatte? Hoe mijn leven er anders uit had kunnen zien? Dat ik nooit vergiftigd zou zijn door Quinten? Waarom?
Professor McGonagall stond op en glimlachte naar me. 'Britta, Hanna, kom zitten alsjeblieft,' zei ze vriendelijk en blikte kort op de twee stoelen voor haar bureau.
Hanna en ik gingen zitten en nieuwsgierig keek ik McGonagall aan. Had ik vermoedens wie het konden zijn? Nee, eigenlijk niet. Natuurlijk verdacht ik Karen en vooral Flora, maar zo diep zouden ze toch niet zinken? Quinten zou het ook niet zijn. Hij had enkel een grote crush op me en daar stopte het wel. Het was gewoon goed uitgekomen voor hem dat ik James vergeten was. James konden we ook wel doorstrepen en dat hoefde ik geen eens uit te leggen. Rose, Allison en Spencer zouden dat ook niet doen, al had ik soms onenigheden met Spencer dat zou ze nooit doen.
Wie hadden we dan nog meer?
Er waren zoveel mensen die ik af kon strepen, dat ik niet wist wie het wel was. Scorpius, Justin, Jeremy, Hugo, Lily, Albus, Björn, Toby, Colton en Theo waren het ook niet. Dat wist ik zeker. Geen van hen zou zoiets doen. Scorpius en Justin waren misschien dan wel Slytherin's, maar toch wist ik dat ze dat nooit zouden doen. Daar waren ze te aardig voor en ik had nog nooit met hen een voorval gehad. Heel Hufflepuff kon ik ook wel doorstrepen en ook alle Gryffindors verdacht ik niet. Trouwens, er was een Gryffindor die me niet aanstond.
Lavender Square.
Toen ik mijn dagboek terug had gelezen, las ik hoe erg ik een hekel aan haar had en dat ik met haar een grap uit wilde halen. Hanna had me ervan verdacht dat ik dat deed, omdat ze een ex van James was. Maar dat had ik toen nog niet toe willen geven al had ik een paar dagen later met hem gezoend. Niet dat ik me dat nu voor kon stellen, de laatste persoon waar ik mee wilde zoenen was James. No way, in geen miljoen jaar. Zou zij het zijn geweest? Het blonde meisje met de krullende lokken? De ex van de jongen die uit mijn geheugen was gehaald?
McGonagall schraapte haar keel en keek me glimlachend aan. 'Het spijt me dat het zo lang heeft geduurd, maar ik helaas niet elke minuut de tijd om de persoon in kwestie te zoeken,' zei ze verontschuldigend.
Glimlachend keek ik haar aan. 'Het maakt niet uit, professor. Het belangrijkste is nu dat U hem of haar heeft gevonden,'
Ze knikte langzaam. 'Ik zal je niet langer in spanning houden, Britta. Ik weet dat je het heel graag wilt weten,'
Verwachtingsvol keken Hanna en ik haar aan en ik voelde hoe Hanna mijn hand vast pakte. Glimlachend keek ik haar aan. Die persoon ging boeten, dat wist ik zeker.

Reacties (6)

 • Fioree

  Plsssss verder!!! Ik kan hier niet tegen!

  4 jaar geleden
 • Flowww

  En nu doorschrijven!! Dit is te leuk en spannens

  4 jaar geleden
 • zwadderaartje

  Ik wil het weten!!!!!!!!!!! Ik wil het weten!!!!!!!!!!!!
  Astjeblieft!!!!!!!!! Spannend!!!!!!
  Leuke story!!!!!!!!(H)(lol)(H)

  4 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Oeeh!
  Ik houd niet zo van spanning :')
  Dit is te spannend voor mij!

  4 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Aaahh komaan ik wil het weten!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen