Foto bij Livre trois || Liberté - XXII

AI het was een jaar geleden dat ik hier voor het laatst aan heb gewerkt. Ik ben een verschrikkelijk mens.

HUGE RECAP:
Les Amis willen in opstand komen tegen school, in het bijzonder conrector Javert.
Vreedzame acties hebben gefaald dus ze planden een barricade.
Marius is ondertussen mad in love met Cosette. Valjean is ontslagen en was van plan om naar Engeland te gaan met Cosette --> Marius is heartbroken
MAAR Valjean is nu involved in het barricadeplan en heeft belastend bewijs voor Javert YO
Grantaire was KO geslagen door Patron-Minette, is net ontwaakt uit coma
Barricade is gebouwd, nobody came to help, Les Amis + oma Truus + Javert + getuigen worden meegenomen naar politiebureau/gearresteerd. Grantaire kwam aanstrompelen terwijl hij zich voordeed als Marius die ergens in de bosjes is gedumpt door Valjean.
En daar zijn we nu, yay! We zijn bij het politiebureau woehoe

Het politiebureau was niet heel ver weg, dus gelukkig duurde het ritje erg kort. Grantaire was kort na zijn wegraking weer bijgekomen en werd door Joly - zo goed als dat kon met handboeien om - verzorgd met lieve woorden en een glaasje water. Wonder boven wonder viel hij niet nog een keer flauw. Hij voelde zich nog wel ontzettend duizelig en kon nauwelijks nog staan, maar gelukkig werd hij door zijn vrienden ondersteund toen ze de auto's verlieten en in het bureau gedumpt werden.
Het was duidelijk dat het lokale politiebureau niet berekend was op zo'n grote groep arrestanten. Alle Amis waren er - min Marius uiteraard - Javert, Valjean, Oma Truus en door onhandig toeval was geheel Patron Minette gearresteerd bij het zakkenrollen en dus present. Oftewel: het bureau was volgepropt, zeker als je er rekening meehield dat er ook nog politieagenten aanwezig waren.
Ondertussen bleek de politie ook wel bezorgd om Grantaires toestand. Ze boden aan om medische hulp in te roepen, maar bij die opmerking werd Grantaire nog bleker dan hij al was en stamelde hij dat dat niet nodig zou zijn. Zodra hij weer in het ziekenhuis zou komen, zou hij natuurlijk onmogelijk weg kunnen komen. Bovendien zou zijn werkelijke identiteit dan onthuld worden - hij kon niet eeuwig pretenderen Marius te zijn. Het hielp bovendien niet dat Patron Minette aanwezig was: zij zouden immers hem kunnen verraden. Hij moest een plan verzinnen waarbij zowel Patron Minette gestraft zou worden voor wat ze hem hadden aangedaan als waarin hij zich nog steeds kon voordoen als Marius. Het hielp niet mee dat zijn gedachten nog steeds mistig en wazig waren en dat zijn hele lijf aanvoelde als een slappe vaatdoek.

De politie moest nog nooit zo'n ingewikkeld systeem gezien hebben. Javert beschuldigde de scholieren, de scholieren en Valjean beschuldigden Javert en ondertussen bleek er naast het zakkenrollen ook nog een andere beschuldiging aan het adres van Patron Minette te zijn, afkomstig van Grantaire/Marius. Ondertussen gaf oma Truus koekjes aan iedereen, inclusief de politie. Het was een ingewikkeld verhaal voor de vijf aanwezige agenten, die zulke taferelen helemaal niet gewend waren in het slaperige dorpje. Nadat ze zich ervan verzekerd hadden dat niemand weg kon, besloot de politie met iedereen één voor één een gesprek te voeren en aangiftes in te vullen. Javert had de eer om als eerste ondervraagd te worden, iets wat hem toch nog een beetje trots gaf ten opzichte van de overige aanwezigen.

Toen de naam van Marius werd geroepen om op gesprek te komen, reageerde Grantaire eerst niet. Pas toen Joly hem een por gaf, stond hij verbaasd op.
      "Oh, eh, ja, tuurlijk, ja," mompelde hij. Hij was nog niet helemaal scherp en vroeg zich af of hij genoeg energie had om zijn façade vol te houden. Hij besloot dat hij daar misschien wat mentale hulp voor nodig had. "Mag ik misschien iemand meenemen? Ik voel me nog steeds niet helemaal lekker." Hij rolde met zijn ogen, alsof hij ieder moment weer kon verslappen en flauwvallen.
De politieagent fronste zijn wenkbrauwen, maar besloot dat iemand die in zo'n staat was waarschijnlijk niet een uitputtende ondervraging zou kunnen doorstaan. "Vooruit, neem die jongen naast je maar mee."
Joly keek naar Grantaire, zond hem een 'I got your back' blik en hielp Grantaire overeind. Onmiddellijk begon de wereld weer te spinnen voor Grantaires ogen, maar hij besloot dat hij nu onmogelijk weer kon flauwvallen, dus hij focuste op zijn ademhaling en probeerde erbij te blijven. Ondertussen leidde Joly hem achter de politieagent aan. Het werd nu toch echt de hoogste tijd om een plan te bedenken.

Reacties (1)

 • FireBrick6

  Joly! (:
  R vind het vast niet leuk parnasse en zijn handlagers te zien nu. Ohja. En ze kennen hem natuurlijk. Hopelijk komt R op een goed werkend plan.
  Ja. Go Joly en R. This has to work out in the end. (And I don't mind certain surprise kisses after they get out of jail(cat))

  2 jaar geleden
  • FireBrick6

   En ik bedenk me nu pas opnieuw dat mijn usernaam Joly related is (: AwesomexD

   2 jaar geleden
  • xAwesomeTopicx

   Haha daar had ik nog niet eens bij stilgestaan :'D Yay!

   2 jaar geleden
  • FireBrick6

   Ik zag het ook pas toen ik 'Jolllly - Joly' zag staan 😹

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here