Foto bij 96.

Hanna Rosa Waldner

Allie, Rose, Spencer, Theo en Colton zaten op de tribune te wachten tot de wedstrijd zou beginnen. De spelers waren net het veld opgelopen en vanaf hier kon ik de hatende blikken zien die Britta en Flora uitwisselden zien. Dat beloofde wat.
Madame Hooch liep met haar Broom en fluitje in de hand naar de twee teams. Scorpius en Björn schudden elkaar de hand, waarna ze op hun Broom gingen zitten en opstegen. De rest van het team volgde het voorbeeld van hun Captain en niet veel later hing iedereen in de lucht. Madame Hooch floot op haar fluitje, wat het startsignaal was en alle ballen werden losgelaten. De Snitch schoot gelijk weg en Lily en Scorpius schoten erachteraan. Natuurlijk was het tergeefs, want de Snitch was nergens meer te bekennen.
Mijn blik gleed naar Koen die voor de hoepels vloog en de Quaffle nauwlettend met zijn ogen.
'De Quaffle is in bezit van Gryffindor! Holbrook speelt over naar Waldner. Oh! Waldner krijgt een Bludger toegeschoten van Heart!' weerklonk de vrolijke stem van Aaron Jordan door het stadion. Die gast had zoveel energie, niet normaal. Mijn ogen volgden Britta, Björn en Koen. 'Waldner ontwijkt de Bludger! Hij speelt de Quaffle snel door naar Hale, die richting Bohr gaat. Heeft Bohr de Quaffle?' vroeg Aaron afwachtend en iedereen keek vol afwachting naar wat er op het veld gebeurde. Toby probeerde de Quaffle in een van de hoepels te mikken, maar Justin keek volledig geconcentreerd naar de Quaffle. Dit ging moeilijk worden om te scoren. Uit het niets liet Toby de Quaffle valen die werd opgevangen door Wren die onder hem door vloog en op volle snelheid richting de hoepels vloog. 'Holbrook scoort!' galmde de stem van Aaron door het stadion. Heel Gryffindor en grote gedeeltes van Ravenclaw en Hufflepuff sprongen enthousiast op en juichten blij. Mijn blik volgde Wren die een high-five kreeg van Toby, James en Koen. Toen hij bij Britta aankwam gaf ze hem een knuffel en praatte enthousiast tegen hem. Ik was blij voor Wren, hij verdiende dit. Het was leuk om te zien hoe goed hij de rest van het team paste. Mijn blik gleed naar Quinten die enkele rijen onder mij zat en als enige Gryffindor niet opgesprongen was en enthousiast had gejuicht. Hij zat nors voor zich uit te staren met zijn armen over elkaar. Eigen schuld, dikke bult.
'Goyle heeft de Quaffle en gaat gelijk richting Oliver!' zei Aaron en ik kon niet voorkomen dat mijn blik naar Britta gleed die een sluwe grijns op haar gezicht had. Oh-oh.. 'Waldner heeft de Bludger, gaat ze slaan?' vervolgde Aaron en nog geen milliseconde later sloeg Britta hard naar Flora die de Bludger maar net kon ontwijken. Maar daardoor was ze wel afgeleid en pakte Toby de Quaffle af. Een vernietigende blik werd van Flora naar Britta gezonden die alleen even vriendelijk glimlachte en voorkwam dat Tower, Beater van Slytherin, de Bludger naar Toby kon slaan. James sloeg de andere Bludger hard richting Tower die dat al aanzag komen en de Bludger doorsloeg naar Toby die nog steeds in bezit was van de Quaffle. Omdat Britta nog in de buurt was van Toby kon ze voorkomen dat hij geraakt werd door de Bludger. 'Oh! Hale gaat voorbij de Chasers van Slytherin en hij schiet... Oh! De Quaffle wordt tegengehouden door Bohr!' riep Aaron en gejuich kwam van Slytherin. 'Keen is nu in bezit van de Quaffle!' ging Aaron vrolijk verder. 'Shit - Oh, pardon -, ze schiet naar Oliver! Ze scoort!' Het enthousiasme is uit Aaron's stem, maar uiteraard moest hij enthousiast zijn al was hij voor de tegenpartij.
Het volgende half uur werd er veel gescoord, door Gryffindor en ook door Slytherin. Het stond intussen 110 - 90 voor Slytherin, waardoor het team van Gryffindor heel gestrest was. Zelfs Britta was gestrest wat goed te merken was, want ze had de Bludger al twee keer misgeslagen. Iets wat nooit gebeurde, dus moest ze wel heel gestrest zijn. 'De Seekers zien de Snitch!' riep Aaron opeens, waardoor iedereen Lily en Scorpius zocht. Ze vlogen zo snel mogelijk achter een klein goudkleurig balletje aan die ik herkende als de Snitch. 'Als Potter de Snitch pakt voor Malfoy, heeft Gryffindor nog de kans om te winnen,' klonk Aaron hoopvol. De snitch dook naar beneden en de Seekers volgden al snel. 'Op het veld wordt rustig doorgespeeld, maar waar waar slaat Potter die Bludger heen?' ging hij verder. Mijn blik volgde de Bludger die van James af kwam die richting de Seekers ging. 'Hij gaat naar de Seekers!' riep Aaron verbaasd. Lily had dit al snel door en zette nog een tandje bij, waardoor de Bludger achter Scorpius aanging. Voor een milliseconde keek ik naar het veld waar Britta net een Bludger naar Flora schoot, waardoor ze om deze te ontwijken haar evenwicht verloor en bijna van haar Broom viel. Mijn blik gleed terug naar de Seekers en zag dat Lily de Snitch bijna had. Ze was zo dichtbij! 'Hale scoort!' werd er geroepen door Aaron, maar er werd niet enthousiast opgesprongen, omdat iedereen de Seekers nauwlettend volgde. De Bludger die Scorpius volgde werd net op tijd weg geslagen door Heart, voordat hij Scorpius had geraakt. Hierdoor was de vaart van Scorpius iets verminderd, waardoor Lily dichterbij de Snitch was. De Snitch vloog het veld op en zigzagde tussen de spelers door, waardoor deze niet meer verder konden spelen. Aangezien ze anders werden geraakt door Lily en/of Scorpius. Britta had dit net op tijd door, want ze werd bijna aangevlogen door Scorpius. Waardoor ze naar links moest wijken en bijna bij James' Broom zat. Aaron's stem weerklonk op de achtergrond, maar door het luide gejuich en doordat ik te geconcentreerd was op de Seekers, hoorde ik hem amper en ik besteedde er eigenlijk ook geen aandacht aan.
'LILY POTTER HEEFT DE SNITCH!'

Reacties (5)

 • zwadderaartje

  Jaahhhh!!!

  4 jaar geleden
 • Flowww

  Super!!

  4 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  YEAHHH GO LILS!
  (: blij dat James en Britta weer samen kunnen werken

  4 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Noooww dit is veel te leuk

  4 jaar geleden
 • Slughorn

  Yeeeeeh! Geweldig!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen