Foto bij Day O1

1. Schrijf een stuk vanuit de personificatie van het Leven.

Ik werd geboren toen de wereld werd geboren.
      Ik werd geboren toen de eerste eencelligen ontstonden, de eerste plant het licht zag en de eerste mens zijn eerste stap zette.
      Er is geen ontkomen aan mij aan. Ik ben het licht, de vreugde, de glimlach. Maar ook de schaduw, het verdriet, de tranen. Ik ben overal, zowel je vriend als je vijand.
      Goddelijk, noemen ze me soms wel, een kado van Hierboven. Kostbaar en maar voor een enkele keer verkrijgbaar. Daarin hebben ze gelijk, al zou ik dolgraag twee kansen willen geven aan degenen die dat verdienen. En daar zijn er genoeg van.
      Ik ben het enige vaste in dit universum. Het enige dat altijd zal overleven, zelfs na de vreselijkste rampen. Mensen gaan, bloemen verwelken, maar er zullen altijd nieuwe mensen en bloemen ontstaan. Ik ben koppig, moedig, onvoorspelbaar en veranderlijk als de oceaan. Men probeert me te besturen, te temmen, maar ik ben ontembaar.
      Ondanks dat ik voor altijd zal blijven bestaan, doet het nog steeds pijn om te zien hoe sommigen de hoop verliezen en zich het leven laten afnemen. Ik weet dat ik het hun moeilijk maak, dat het niet eerlijk lijkt, maar soms, om tot iets moois te kunnen komen, moet je eerst iets zwaars doorstaan. Na regen komt altijd zonneschijn, hoe cliché dat ook mag klinken. De eenzame zielen die te vroeg weggaan zijn altijd zonde. Ze hadden nog een hele toekomst voor zich. Mensen te ontmoeten, plekken te zien.
      Soms ben ik wel teleurgesteld in de mensheid. Waarom zou je op dezelfde plek blijven en dezelfde dingen doen als je zoveel mogelijkheden hebt? Zoveel avonturen die op je staan te wachten? Je hoort niet te denken dat die onmogelijk zijn. Als je iets wilt dat je nog niet hebt, moet je iets doen wat je eerst nog niet deed.
      Er zijn zoveel dingen die je kan doen om dingen beter te maken. Ik heb je het leven gegeven, leef dan ook. Hoe slecht je situatie is, hoe hopeloos het er ook uit mag zien, hoe donker je toekomst mag lijken. Het licht zal terugkeren, je zal weer vreugde voelen en een glimlach krijgen.
      Het zal altijd beter worden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen