Foto bij 98.

Hanna Rosa Waldner

Het feest was begonnen in de Gryffindor Tower en het was al aardig druk. Alleen één iemand ontbrak. Britta. Waar hing ze uit? Ik had haar na de wedstrijd niet meer gezien en niemand wist waar ze uithing. Ik had de Common Room al een paar keer doorgelopen op zoek naar mijn zusje. Zou ze in onze Dorm zijn? Ik liep de trap op, maar een hand omsloot mijn pols en voorkwam dat zo. Verbaasd keek ik om wie me had vastgepakt en keek in de blauwe ogen van mijn vriendje. 'Je gaat toch niet al slapen?' vroeg hij nieuwsgierig.
Lachend schudde ik mijn hoofd. 'Nee, ik zoek B,' vertelde ik hem.
'Ik heb haar niet meer gezien, nadat ze met James had gepraat na de wedstrijd,' vertelde Koen me.
Een frons verscheen op mijn gezicht. James? Wat had hij gedaan? Dit was niet goed. Ik rukte mijn pols los en snelde de trap op, richting onze Dorm. Ik opende de deur en zag mijn zusje op haar bed liggen met een ijsblauw boekje in haar handen, haar dagboek. Ze merkte me niet op en ik zag een glinstering haar ooghoek ontsnappen. Moest ze huilen? 'B,' begon ik zachtjes in de poging haar niet te laten schrikken. Haar blik ging ik mijn richting en ik zag dat haar ogen inderdaad waterig waren. 'Je bent toch niet je herinneringen aan het teruglezen?' vroeg ik zuchtend, terwijl ik naar mijn evenbeeld toeliep. Dat had ze niet moeten doen.. Zeer waarschijnlijk had ze nu allemaal herinneringen gelezen die ze totaal niet herkenden en snapten. Het was als een alternatieve realiteit of als een boek geschreven door een onbekende.
Langzaam knikte Britta en veegde snel haar tranen weg. 'Ja,'
'Waarom?' vroeg ik bezorgd en ging op haar bed zitten, terwijl ik haar bezorgd aankeek.
Ze opende haar mond iets om te zeggen, maar er kwam geen geluid uit. Ze zuchtte diep. 'Ik wilde weten hoe het zat,' vertelde ze me uiteindelijk nadat ze enkele minuten had gezwegen.
'Oh B,' zei ik zacht en keek mijn zusje aan. 'Waarom doe je dat dan ook tijdens een feestje?' klonk mijn stem vragend.
'Om-omdat James.. Ik..,' stamelde ze. Afwachtend keek ik haar aan. 'Hij verwart me keer op keer,' kwam er kleintjes uit haar mond.
Mijn hand gleed over haar wang en met een glimlach op mijn gezicht keek ik haar aan. 'Oh B,' zuchtte ik opnieuw. 'Je begint hem leuk te vinden,' zei ik en keek haar aan. Ik koos expres voor "je gaat hem leuk vinden" in plaats van "je gaat hem weer leuk vinden", want dat zou haar misschien nog meer verwarren.
Haar grote blauwe ogen keken me verbaasd aan. 'Wat? Nee..' stootte ze verbaasd uit. Elke keer verbaasde me het weer hoe mijn zusje twee totaal verschillende kanten kon hebben: de bitch en het kleine gebroken meisje. Ze zeiden vaak dat de mensen die eruit zagen of ze nergens om gaven het kleinste hart hadden en mijn kleine zusje was daar een perfect voorbeeld van.
'Meine Liebe, droog je tranen. Denk er morgen of ooit nog maar eens over na. Nu gaan we vieren dat je kampioen bent geworden,' probeerde ik haar op te vrolijker. Britta zuchtte. 'Ik weet het gewoon niet. Zo was het de vorige keer toch niet?'
Langzaam schudde ik mijn hoofd. 'Nee, kom mee,' zei ik en probeerde het onderwerp te veranderen. Ik trok haar van haar bed af en streek haar topje glad. 'Lach B. We gaan lol maken,' zei ik met ene brede glimlach op mijn gezicht.
Ze knikte instemmend. 'Je bent gelijk, H,' zei ze en streek enkele haren uit haar gezicht. 'Die jongen maakt me gek en daar heb ik vanavond geen zin in,' sprak ze met een beginnende glimlach op haar gezicht. De lippen werden nog even gestift en daarna liepen we gearmd naar beneden.
Gelijk werd Britta door veel mensen gefeliciteerd met de overwinning, aangezien ze daar de kans nog niet voor gehad hadden. Ook vroegen ze waarom ze zo snel weg was, waarna ze had geantwoord dat het de magische tijd van de maand was en daarom heel nodig een toilet nodig had gehad.
Koen trok me mee de dansvloer op. 'Kom, dans met me,'
'Dat hoef je geen twee keer te zeggen,' zei ik lachend en legde mijn armen om zijn nek heen. We bewogen ritmisch mee op de muziek. 'Je bent niet zo'n slechte danser, Oliver,'
Lachend keek hij me aan. 'Bedankt, Waldner,'
'Graag gedaan,' zei ik lachend en mijn lippen vonden de zijne.

Reacties (6)

 • DieEneSaar

  Omg!!:!;*&:##*

  3 jaar geleden
 • magiclove

  snel verder

  4 jaar geleden
 • Fioree

  Britta vind James wel leuk dat weet ik gewoon

  4 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Gwn TE spannend snel verder! Brimes moet terug komen in hoofdstuk 100!

  4 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Sad voor B
  James moet haar gewoon even met rust laten, maar dat kan hij niet omdat hij gewoon te erg in love is <3

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen