'Cassi, wat kies je?' vraagt Xavier ineens. Verschrikt kijk ik op. Oh ja, we waren nog bezig met een spel.
'Eh, waarheid,' lach ik.
'Wat is het meest romantische cadeau dat je ooit hebt gekregen?'
Er verschijnt een grijns op mijn gezicht en ik schud mijn hoofd. 'Het enige wat ik zo kan bedenken is mijn ketting.' Ik pak de hanger vast. 'Maar dat cadeau komt van Paolo, dus dat telt niet echt. Niets dus.'
Izzy stoot Fay met een brede grijns aan, wat het voor mij makkelijk maakt om het volgende slachtoffer te kiezen.
'Izzy! Kies!'
'Waarheid,' verzucht ze.
'Met wie in deze kamer zou je het liefst een paar uur vast willen zitten in een lift?' De dodelijke blik die ze me geeft, maakt dat ik alleen maar breder grijns.
'Met... eh...' hakkelt Izzy. Ze kleurt een beetje rood.
'Eerlijkheid duurt het langst,' zegt Fay uitdagend.
'Xavier,' zegt ze snel. Haar knalrode hoofd en Xaviers verbaasde gezichtsuitdrukking maken het bijna zielig, dus ik besluit haar te redden door ook antwoord te geven. Alleen blijkbaar heeft Fay hetzelfde idee, want we zeggen precies tegelijk elkaars naam.
Jordan grijnst. 'Ik zorg gewoon dat ik niet vast kom te zitten in een lift,' zegt hij schouderophalend. Xavier kleurt rood, maar knikt instemmend.
Izzy gaat snel rechtop zitten en wisselt van onderwerp. 'Fay, waarheid of doen?'
'Doen,' zegt Fay direct.
'Loop de kamer uit en vertel de eerste persoon die je tegenkomt wat je écht van hem vindt.'
Fay trekt even een gezicht, maar haalt dan haar schouders op. 'Zo erg kan het niet zijn.' Ze staat op en loopt naar de deur. Op het moment dat ze de deur opendoet, tuimelt er iemand de kamer binnen. Direct springt ze weer overeind en kijkt ons fel aan. Het is Sue.
'Daar zijn alle aliens weer samen. Wat voor plannen zijn jullie aan het beramen? Jammer voor jullie dat ik jullie door heb! Ik zal niet rusten totdat ik weet wat jullie van plan zijn, daarom luister ik jullie maar af!'
We staren haar allemaal een paar tellen vol verbazing aan, totdat Fay haar mond opent. 'Sue, ik vind je echt een uiterst irritant persoon. Je moet echt aan je persoonlijkheid gaan werken. Zou je misschien kunnen opdonderen?'
Nu kijkt Sue haar verbaasd aan. Ik schiet in de lach, waardoor Sue mijn kant op kijkt. Haar ogen spuwen vuur.
'Ik trap er niet in! Jullie zijn stuk voor stuk niet te vertrouwen!' Ze wijst fel mijn kant op. 'Jij bent een vuile verrader!' dan wijst ze ook naar de rest. 'En jullie zijn al net zo erg. Jullie zijn allemaal egoïstische, oneerlijke aliens.'
Mijn bloed begint te koken en ik kijk Sue boos aan, maar ze is nog niet klaar.
'Jullie zijn een stel gevoelloze robots. Jullie hebben mensen pijn gedaan, en doe maar niet alsof je dat niet weet!' ze wijst nu duidelijk op Jordan. 'Niemand zal ooit vergeten dat jij die scholen hebt verwoest!' krijst ze. Jordan trekt bleek weg, zijn handen trillen licht.
'Jullie veranderen niet, dat kan niet. Je bent zoals je bent en jullie zijn aliens. En dat blijven jullie ook! Niemand zal jullie ooit vertr-'
Een rode waas verschijnt voor mijn ogen, maar toch voel ik me opvallend kalm. Langzaam sta ik op en ga ik voor Sue staan.
'Ik heb Raimon inderdaad verraden, maar zij konden niet anders. Geef ze hier niet de schuld voor, ze hadden geen keuze. En ondanks alles zijn ze de liefste mensen die ik ken. Neem je woorden terug,' zeg ik dreigend.
Sue kijkt me arrogant aan. 'En anders wat, alien?'
Zonder nog na te denken vlieg ik haar aan. Vanuit mijn ooghoeken zie ik Fay hetzelfde doen. Ik sla haar vol in haar gezicht en... oké, misschien krab ik ook een beetje. Ik trap haar, twee keer. Ik wil haar weer trappen, maar ik word weggetrokken. Xavier heeft zijn armen om me heen geslagen en trekt me zover mogelijk bij Sue vandaan. Ik zie Jordan en Izzy hetzelfde doen bij Fay.
'Laat me los!' snauw ik boos. Ik probeer me los te trekken, maar Xavier geeft geen centimeter mee. Hij is helaas sterker dan ik dacht.
'Ze verdient het! Het is haar eigen schuld!' tranen van woede staan in mijn ogen. Ze moet haar mond houden met al die leugens. Ze mag niet zo over mijn vrienden praten!
Sue zelf zit als een hoopje ellende op de grond. Ze huilt met overdreven uithalen en heeft haar handen beschermend over de pijnlijke plekken gelegd. Met enige tevredenheid zie ik dat mijn nagels haar wang hebben opgehaald en dat ze een beetje bloed.
'Kalmeer, Cassi,' fluistert Xavier vermanend in mijn oor. 'Rustig jij. En... ergens had ze ook wel gelijk...'
Direct stop ik met de halfslachtige pogingen om me los te trekken en ik draai me richting Xavier. Ik sla hem hard in zijn gezicht. 'Zeg dat nooit meer! Ze liegt! Ze...' mijn stem slaat over en ik kijk hem boos aan.
'Jullie zijn nog wel het ergste van alle aliens,' snikt Sue luid.
Woest draai ik me haar kant weer op, klaar om haar te slaan, maar Xavier houdt me alweer tegen.
Dan stapt Percy Travis de kamer binnen. Hij kijkt peilend de kamer door. Hij lijkt niet echt vrolijk.
'Wat is hier aan de hand?' vraagt hij kortaf.
'Sue zei gemene dingen en toen... nou... de tweeling sloeg door,' mompelt Xavier, bij wijze van uitleg. Het is niet echt duidelijk, omdat hij zijn volle concentratie nodig heeft om te zorgen dat ik Sue niet aan vlieg.
De coach werpt Fay en mij beiden een strenge blik toe. 'De volgende keer dat zoiets gebeurt worden jullie zonder pardon naar huis gestuurd. Voor deze keer komen jullie er met een waarschuwing vanaf. De komende dagen helpen jullie ook met het eten en -' Jordan schudt snel zijn hoofd als het eten te sprake komt. Percy kijkt hem verbaasd aan, maar gaat dan verder. 'En de afwas.'
Erik komt de kamer binnen en hij helpt Sue overeind. Ze stelt zich enorm aan, zo erg dat Erik haar uiteindelijk de kamer maar uit tilt.
'Ik neem mijn woorden toch niet terug,' pest ze. Ik grom boos, maar meer kan ik niet doen, omdat Xavier me nog altijd vasthoudt.
'En jullie gaan nu allemaal naar je eigen kamer en ik wil niets meer horen. Rust goed uit, want morgen is de wedstrijd tegen de Big Waves.'
Zonder nog een woord te zeggen doet de coach de deur weer open en gebaart hij ons weg te gaan. Ik trek me los van Xavier en stamp de kamer uit. Ik weet dat Fay vlak achter me aankomt. In onze kamer trap ik eerst boos tegen het bed, voordat ik me erop laat vallen.
'Dat kind gaat eraan.'

Reacties (4)

 • Amberfoster

  IK HOU VAN DE MENSEN DIE SUE HATE!!!! ALLEMAAL HAAT AAN SUE

  3 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  Godverdomme zeg wat is Sue een kleine miezerig kut kind D:
  Zomaar mensen beledigen, wie denkt ze dat ze is? De koning van poep praten ofzo?

  3 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  Snel verder!
  Dit begon zo vrolijk, en dan, BOEM
  WOEDE!

  3 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  Jaaaaaaaa! Omg, echt iedereen heeft haat aan Sue. Maar er is ook geen enkele reden om haar te mogen.
  Hup, Fay! Hup, Cassi!
  xD

  Ahh, Xavier is echt wel lief zo!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here