Foto bij 057

Ik had toen moeten weglopen, maar dat deed ik niet.
“Had je een vrouw daar, waar je van hield?”
Natuurlijk wist ik het antwoord al wel. Als ze er was geweest, had ik vast al van haar gehoord. Maar toen hij ontkennend antwoordde, maakte mijn hart een klein sprongetje.
“Jij ook niet, hè?”
Ik schudde mijn hoofd. “Mijn vader zei voor de oorlog dat ik een huwelijkspartner moest gaan vinden, maar er was niemand toen. Eerst waren er mijn laatste examens en toen de oorlog. Het is er nooit van gekomen.”
“Wil je trouwen?”
“Ja.”
“Waarom?”
“Een vrouw alleen, dat kan niet.”
Hij leek genoegen te nemen met dat antwoord. Dus ik vroeg hem hetzelfde.
“En jij?”
“Ja.”
“Waarom?”
“Een man alleen, dat kan niet.” Een grijns verscheen op zijn knappe gezicht en ik begon te lachen.
Hij ging rechtop zitten in zijn bed. Hij zag er energiek uit. Goed.
“Je ziet er goed uit.”
“Dank je wel. Jij ook.”
Ik glimlachte. “Beter, bedoelde ik. Minder ziek. Hoewel jouw interpretatie ook waar is.”
“Ik ga je missen. Blijf niet te lang weg.”
“Natuurlijk niet. Ik heb werk te doen.” Ik twijfelde even voor ik zei wat ik zei. “En ik ga jou ook missen. Ik zal maar een paar dagen weg zijn.”
Hij knikte en zweeg. Even keken we in elkaars ogen en ik wilde niet wegkijken. Het was stil om ons heen en voor nu leken er alleen zijn ogen te zijn. Waarom had ik nooit geweten hoe mooi donkere ogen konden zijn? Ongemerkt kwamen we dichter bij elkaar en ik sloot mijn ogen.

Zijn lippen voelden warm en bijna bekend, alsof ik hier mijn hele leven op had gewacht. Zijn vingers streelden mijn gezicht en maakten mijn hart sneller kloppen dan ooit. Zijn ademhaling voelde rustig op mijn huid. Hoewel ik wist dat dit niet kon, voelde het niet verkeerd. Het voelde goed. Heel goed. Zelfs toen we van elkaar weg bewogen, hielden zijn ogen me in zijn greep. Hij glimlachte en zei niets. Ik zou nog heel veel hebben om over na te denken.

Reacties (7)

 • LilsEvans

  Nawhhhhh it's so fluffy and perfect and aaah. Hopelijk is hij niet straks weer terug naar het front als zij terug is uit Parijs :/

  4 jaar geleden
 • Thuria

  Ik ben nu alles aan het bijlezen. En ziehier, het moment waarop ik al de hele tijd op zat te wachten ^^ hopelijk gaan ze trouwen en worden ze gelukkig in Algerije met een huisje in de duinen aan zee. Dat zou een mooi einde zijn (;

  4 jaar geleden
 • Heronwhale

  YESYESYESYESYESYESYESYESYEAAAAA! Dit is geweldig!!! BOEEEEEM! Yes!!!!!!!!!!!!!!!!

  4 jaar geleden
 • Croweater

  Jaaaa! Ik ben zo blij voor haar!

  4 jaar geleden
 • Helvar

  Aaaaahwww, that's so cute C:

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen