Foto bij 108.

Wanneer je je elke keer weer beseft dat we al over de 100 (!) zitten..

Hanna Rosa Waldner

'Hee babe,' begroette Koen me glimlachend en drukte een kus op mijn slaap. Mijn gevoelens waren veranderd voor Koen. Het leek een grote grap geweest te zijn. Wat had ik ooit gezien in hem? Misschien was het gekomen door wat er zich afgelopen zomer had afgespeeld? Ik wist het niet. Het was me echter wel duidelijk dat ik hem wilde dumpen. Ik was helemaal klaar met hem en had even rust nodig van de jongens.
James en Theo kwamen ook aanlopen en allebei hadden ze een nieuwe badge opgespeeld. James was de nieuwe Captain van het Quidditchteam en Theo was Headboy geworden met als Headgirl Rose. 'Dus hoe gaat het met ons happy couple?' vroeg Theo glimlachend doelend op Koen en mij.
Ik zweeg. Niet goed als je het mij vroeg. 'Heel goed,' beantwoordde Koen dan ook de vraag.
Mijn blik gleed naar James die er niet helemaal met zijn gedachten bij leek te zijn. Waarom deed hij zo moeilijk? Hij was zo koppig. Oké, nu snapte ik hem wel een klein beetje, maar nu hij eindelijk het meisje dat hij vorig jaar het hele jaar heeft geprobeerd te krijgen kan hebben - gaat hij moeilijk doen.. Waarom deed hij uitgerekend nú moeilijk? Eindelijk kon hij krijgen wat hij zo graag wilde en dan wilde hij niet meer.. Over niet meer willen gesproken.. Mijn blik gleed van James naar Koen en een zachte zucht ontsnapte uit mijn mond. Het was gewoon veranderd tussen ons. Hij had me afgelopen zomer geen één keer geschreven. Nee, dat was niet waar. Hij had me één keer geschreven en dat was een bevestiging op de uitnodiging voor mijn en B's verjaardag, dus dat telde ik eigenlijk niet mee. Ikzelf had hem twee keer een brief gestuurd, maar toen ik door had dat ik geen antwoord kom verwachten had ik de hoop opgegeven. Wie weet wat hij afgelopen zomer had uitgespookt? Misschien had hij wel een leuk vakantievriendinnetje opgedaan die veel leuker was dan ik? Niet dat ik zo heilig was, ik had ook met een paar jongens afgesproken. Maar dat waren jongens die bij mij in het dorp woonden of oude bekenden.
'Een Knut voor je gedachten,' haalde Koen me uit mijn gedachten.
Ik schrok een beetje, omdat ik hem nog steeds aan - aan het staren was. 'Uhm,' begon ik dan ook ongemakkelijk, maar ik herpakte me snel. 'Als je daar achter wilt komen mort je wat meer bieden dan een enkele Knut,' zei ik dan ook plagend.
'Tot hoe ver moet ik ophogen?'
'Tot ik iedereen hier kan trakteren op een Butterbeer,' zei ik lachend.
Koen zuchtte. 'Ja, dat gaat hem niet worden. Zo belangrijk zou het wel niet zijn,'
Je moest eens weten..

Britta kwam aangerend en leek zich even niet te beseffen dat James hier ook was. Ze ademde zwaar en haar haren zaten rommelig. Een frons verscheen op mijn gezicht. Waar kwam zij nu weer vandaan? 'Jullie geloven nooit wat ik net heb gehoord,' zei ze buiten adem en keek me aan. 'Ik ben net helemaal vanaf het meer hier naartoe gerend om jullie te vertellen - heeft iemand trouwens wat water? Ik ben helemaal buiten adem,' veranderde ze het onderwerp en zakte door haar knieën. Rose gooide haar een flesje water toe en dankbaar ving B die. 'Dus wat er is gebeurd: we wisten al dat Karen van school is gestuurd en Flora er dit jaar alleen voor staat. In ieder geval dat dachten we,' zei ze en pauzeerde even om nog een slok water te drinken. Koen, James, Rose, Theo en ik keken haar nieuwsgierig aan. Wat was er gebeurd? Britta wendde zich tot mij. 'Ken je Cecilia nog?'
Cece. Natuurlijk kende ik haar nog. Ze had bij ons op Beauxbatons gezeten. Ze was echt de meest schijnheilige bitch die er bestond. Britta had blijkbaar al aan de uitdrukking op mijn gezicht gezien dat ze nog in mijn gedachten zat, dus praatte ze verder. 'Cecilia is erger dan Flora. Flora is maar miertje in vergelijking met Cecilia. Drie keer raden wie ik net gearmd zag lopen,'

Reacties (3)

 • magiclove

  snel verder

  4 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Oooo spannend!

  4 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Cecilia en Flora klinkt als een combinatie van de duivel ):

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen