Foto bij You are my woman

Sun Kil Moon - You Are My Sun en/of John Lennon - Woman

‘Genoeg gemokt,’ glimlachte Harry naar me terwijl hij zijn arm van me afhaalde, ‘tijd voor wat leuks. Daar kwamen we hier ook voor.’ Hij pakte onze halfvolle mokken thee en liep ermee naar binnen.
De warmte was nu lekker, bijna afkoelend door de hete thee die ik had gedronken. Samen met de sterke emoties zorgde het ervoor dat ik ging soezen. Ik vond het niet erg.
Ik vond het ook niet erg toen ik Harry met twee glazen witte wijn het balkon weer op zag stappen. Ik applaudisseerde voordat ik een glas aannam. ‘Lekker!’
Harry grijnsde naar me en legde een hand op mijn been terwijl hij weer ging zitten. Ik nam een slokje. Het gaf een brandend, fijn gevoel.
‘Zing voor me,’ zei ik zacht nadat we even in stilte hadden gezeten, en ik porde hem in zij. ‘Al is het maar iets heel korts.’
‘Waarom?’
‘Omdat je stem prachtig is en ernaar luisteren me heel gelukkig maakt.’ En zingen jou, dacht ik erachteraan, maar het zeggen deed ik niet. Harry glimlachte zwakjes naar me, keek toen weer voor zich uit en begon toen zacht te zingen. Het was laag, schor, klonk als honing maar voelde als een veer langs mijn gezicht.
Het waren zinnen geplukt uit één liedje, maar die eigenlijk niet achter elkaar werden gezongen. Harry pikte ze er zelf uit.
You are my light, dark cities, you fill the loss,’ hij kneep zacht in mijn been, ‘you are a stem of wild flowers, rolling hills, ‘round the bay,’ een kleine duw tegen mijn schouders, ‘in this way you are my friend.’
Ik gaf hem glimlachend een duwtje terug. Zijn ogen keken glanzend mijn kant op en de wijn gaf zijn wangen al een roze gloed. Prachtig.
You are a swing, sleepy porches, the warm light on my face,’ een kus op mijn voorhoofd, ‘you are my sun, seeping over, spilling out over the mountains,’ ik sloeg mijn arm om zijn middel, legde mijn hoofd op zijn schouder en verborg mijn gezicht in zijn nek. Hij drukte zijn wang tegen mijn hoofd en ik kon de trillingen in zijn stem voelen.
Hij viel op een gegeven moment stil. Het werkte kalmerend. Het voelde fijn. De wijn voelde fijn, ja.
Mijn hart bonsde terwijl Harry zijn hand iets hoger op mijn been plaatste, zijn duim onschuldig over mijn huid strijkend. Zijn adem streek langs mijn gezicht.
Harry tilde zijn hoofd van de mijne om uit zijn glas te drinken, dus deed ik meteen hetzelfde.
‘Ik moet zo maar eens beginnen met koken,’ mompelde ik terwijl ik voor me uitstaarde en mijn hoofd weer op Harry’s schouder legde.
‘Ik kan het ook doen.’
Ik glimlachte en legde mijn hand op die van hem. ‘Of we doen het samen.’
‘Ook goed,’ hij drukte een kus op mijn hoofd.

‘Ik wil eigenlijk voor deze week een planning maken, waarbij we bepalen wat we elke dag precies gaan doen.’
‘Oké. Vanwege Tristan?’
‘Ja. Vandaag ging wel oké, maar dat moeten we niet te veel doen. Als hij niet weet waar hij aan toe is en dat te lang duurt wordt het geen pretje.’
Harry roerde met een spatel in de pan. De geur van zelfgemaakte groentesoep kwam langzaam vrij. Ik ging ernaast staan en snoof. Harry sloeg een arm om me heen.
‘Lekker.’
‘Ja, hè?’
Ik porde hem grijnzend in zijn zij en maakte me los uit zijn greep zodat ik mijn glas wijn kon pakken en nog een slok kon nemen.
‘En dat is goed. Een plan maken, bedoel ik. Had je al ideeën?’
Harry knikte terwijl hij met een frons de pan in tuurde. ‘Ja. Iemand die ik ken heeft een wat groter zwembad die we kunnen gebruiken. Dat leek me wat fijner dan een openbare waar we herkend kunnen worden.’
‘Waar jíj herkend kan worden, bedoel je.’
Harry rolde met zijn ogen.
‘Wie is dat dan?’
‘Jeff,’ Harry sipte van een net gevulde lepel en trok een gezicht toen het te heet bleek te zijn. ‘Jeff Azoff. Ken je wel.’
‘Ja, die ken ik wel,’ glimlachte ik. ‘Wat aardig van hem.’
‘Hij en Glenne wonen wel een eindje hier vandaan, dus ik dacht dat we daar misschien twee of drie dagen konden blijven? We kunnen er gewoon slapen, en we hoeven daar niet de hele dag te zijn, maar we kunnen ook het gebied eromheen een beetje verkennen.’
Ik fronste licht. ‘Dat is oké voor Tristan? Heen en weer reizen en steeds ergens anders slapen?’
Harry tuitte zijn lippen. ‘Het gebeurde ook vaak in het begin met Caroline en ik. Natuurlijk was het toen niet zo’n leuke periode, maar nu kan ik het er vooraf met hem over hebben. Het zou geen probleem moeten zijn, vooral omdat hij Jeff en Glenne ook kent.’
‘Heb je hem vaak mee naar Los Angeles genomen?’
‘Toen hij iets van twee, drie jaar was. Daarvoor was hij te jong en daarna werden zijn driftbuien te erg. Ik wist toen nog niet waar hij nou echt last van had.’ Harry viel stil en roerde afwezig in de pan. Ik sloeg mijn armen om zijn middel en legde mijn wang tegen zijn rug. ‘En nu weet je dat wel. Hoe je daar nu mee moet omgaan weet je ook.’
‘Hhm,’ Harry legde zijn vrije hand op de mijne op zijn buik en hield me zo vast.
‘Maar goed. Wanneer gaan we die drie dagen ernaartoe?’
‘Ik dacht over twee dagen. Kunnen we hier nog even zijn én kunnen we daarna weer even “rusten” voordat we weer naar huis gaan. Vooral voor Tristan.’
‘Klinkt prima,’ glimlachte ik terwijl ik mijn ogen sloot. Wijn en Harry’s lichaamswarmte zorgden ervoor dat ik soezig en gelukkig werd.
Ik liep naar Harry’s laptop en klikte zijn muziekbibliotheek aan. John Lennon zong even later dromerig door de keuken. Harry neuriede. Ik glimlachte, bewoog mijn ene hand samen met mijn heupen mee met de muziek terwijl de andere de glas wijn vasthield. Het ging langzaam en het ging ontspannen. Ik had mijn ogen gesloten en giechelde binnensmonds toen een hand op mijn wang werd gelegd. Harry’s zachte gelach klonk en ik opende mijn ogen. Net op tijd om zijn gezicht dichter bij te zien komen voordat hij zijn mond op de mijne drukte.
Ik sloot mijn ogen weer, sloeg mijn vrije arm om zijn nek en giechelde tegen zijn glimlachende lippen aan. ‘And woman,’ murmelde hij tegen de mijne, ‘I will try to express my inner feeling and thankfulness, for showing me the meaning of succes,’ hij sloeg zijn arm om me heen en drukte me tegen zich aan.
And woman,’ een kus op mijn neus, mijn voorhoofd, ‘hold me close to your heart, however distant, don’t keep us apart,’ hij wiegde me zacht heen en weer en kuste ondertussen elk stukje van mijn gezicht. Ik giechelde, proeste, duwde hem blozend weg. Gniffelend ging hij weer bij de soep staan, en ook al stond hij met zijn rug naar me toe, ik wist dat hij glimlachte. Ik omhelsde hem even stevig voordat ik naar de jongens ging om ze voor het eten wakker te maken. De glimlach en het bonzende hart was er nog steeds toen ik de slaapkamers binnen ging.

Reacties (4)

 • Maim

  Nooo gaat dit verhaal nog verder?

  2 jaar geleden
 • kussmyrnex

  Oehh het wordt romantischer. Spannend. Kan niet wachten op het volgende hoofdstuk;)

  2 jaar geleden
 • oomsjes16

  Mooi geschreven!
  Snel verder

  2 jaar geleden
 • Tomlinsbear

  Oeh. Nieuw hoofdstuk

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen