Foto bij I.O

Nora Rogers POV

Het gebouw waar Mercedes Copeland in woonde was precies wat Nora had verwacht. Wit, kaal, glad - alsof het van marmer was gemaakt. De grote villa leek te bonzen en het licht binnen veranderde van rood naar blauw naar groen. "Je had gezegd dat dit maar een 'kleine bijeenkomst' was", zei Nora boos tegen Sarah. Zij was haar voorlopig enige vriendin op haar nieuwe school en eerder die middag had ze Nora er van overtuigd dat ze moest komen. Sarah grijnsde verontschuldigend. "Ach, des te minder je opvalt, toch? Na een paar glaasjes vind je alles oké", knipoogde ze. Nora draaide met haar ogen en trok aan haar kleedje. Ze kon er niets aan doen - Sarah had er op gestaan dat ze hem aandeed. Toen Nora in de spiegel had gekeken, had ze zich bijna mooi gevoeld, maar nu voelde ze zich vooral naakt. "Dit is geen goed idee, Sarah", mompelde ze, maar Sarah lachte het weg en trok haar aan haar pols mee naar binnen. Meteen werd Nora overspoeld door de bedwelmende geur van zweet en alcohol. Ze voelde de bas door haar lichaam trillen en weerstond de verleiding om haar oren te bedekken. Door alle mensen en het wisselende licht kon ze de binnenkant van het huis niet goed zien, maar ze nam aan dat die er even kaal uitzag als buiten. Ze dacht aan haar huis, dat gevuld was met bloemen en fotokaders, en ze vroeg zich af of het dan echt zoveel beter was om rijk te zijn. "Ik zal je aan een paar mensen voorstellen", schreeuwde Sarah in haar oor. Ze trok haar mee naar een tafel waar flesjes bier op stonden en duwde er één in Nora's handen. Bijna zei ze dat ze eigenlijk helemaal niet mocht drinken van haar ouders, maar ze had zich nu al de hele avond voor schut gezet tegenover Sarah. Haar gezicht trok samen toen ze een grote slok nam en beschaamd keek ze naar Sarah, maar die keek aandachtig de ruimte rond. Toen ze gevonden leek te hebben waar ze naar zocht, stompte ze als uit reflex tegen Nora's arm aan. "Zie je die daar? Dat is Mercedes Copeland. Je weet wel, het meisje dat dit feestje geeft?" Nora's blik volgde die van Sarah en landde op een prachtig meisje. Ze had blond, golvend haar en een brede, lieve glimlach. Telkens als de jongen waar ze een gesprek mee voerde iets zei, liet ze lachend haar hoofd achterover vallen en sloeg ze speels tegen zijn arm. "Zij is één van de 'koninginnen' van onze school." Een frons verscheen op Nora's gezicht. "Ja, er is hier een hele hiërarchie ontstaan", lachte Sarah toen ze haar gezicht zag. "Maar geen zorgen, blijf bij hen uit de buurt, en ze blijven uit de jouwe."
"Wie is 'hen'?" vroeg Nora. Ze geloofde graag dat Mercedes populair was. Hoe kon ze dat niet zijn, met zo'n glimlach? "De jongen waar ze mee aan het praten is, is Vincent Caldwell. Ook iemand uit de elite. Hij is de enige die niet uit de buurt blijft van mensen buiten zijn stand, maar alleen omdat hij met ieder meisje standjes wil uitoefenen", lachte Sarah. Nora keek enkel zuur. Haar blik gleed naar een koppel achter Mercedes en Vincent. Een meisje met zwart, krullend haar en een getinte huid had haar armen rond de nek van een jongen geslagen. Zij stond met haar rug naar Nora toe, en ze zag de grijns op zijn gezicht. "Wie zijn dat?" vroeg Nora. Ze moest Sarah niet vertellen wie ze bedoelde, want ze keek zelf met een frons naar het koppel.
"London Sparks en Shaun McKenzie. Ook elite. London leek me altijd aardig, maar McKenzie bevalt me niets", antwoordde ze zuur. "Zo te zien hebben ze een knipperlichtrelatie, maar ze houden zo'n dingen privé. Het enige wat ze niet privé houden, is zoenen in het openbaar. Bah." Sarah dronk wat van haar bier. "Dan heb je nog Delia, die is er waarschijnlijk niet. Ze is het type dat niet graag naar feestjes gaat." Bij die woorden draaide Sarah met haar ogen. "Zo interessant is de elite niet, verschrikkelijk voorspelbaar en vol met geheimen. Ik dacht dat ik je moest waarschuwen, want er zijn al velen in hun net verzeild geraakt zonder gewaarschuwd te worden." Sarah wierp een snelle blik naar het koppel en keek toen een beetje triest naar de grond. Nora verplichtte zichzelf nog een slok van haar bier te nemen. "Die Shaun-vent ziet er uit als een echte lul", besloot ze na een korte stilte, en zonder echte reden schoot Sarah in de lach. Ze glimlachte nog steeds toen ze haar flesje leegdronk. "Fuck Shaun. We gaan dansen."


Dit is het dan!! Het eerste hoofdstuk. Ik heb dit maar vijf keer opnieuw moeten schrijven, no biggie.
Ik heb al lang niet meer zo veel motivatie gehad om te schrijven en ik hoop maar dat dat zo blijft (:
Linde x

Reacties (2)

 • Broken_

  Supergoed geschreven! Ik hoop dat je deze motivatie blijft houden! (:
  X

  4 jaar geleden
 • Frisk

  Leuk geschreven! Ik ben nieuwsgierig. (:

  Toen Nora in de spiegel had gekeken, had ze zich bijna mooi gevoeld, maar nu voelde ze zich vooral naakt.


  Ik weet niet waarom, maar deze zin blijft bij me hangen. Op een positieve manier.
  Oh, en in de laatste regel heb je lag ipv lach geschreven. Ik dacht, ik meld het even.
  "Die Shaun-vent ziet er uit als een echte lul", besloot ze na een korte stilte, en zonder echte reden schoot Sarah in de lag.

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen