Foto bij 110.

Hanna Rosa Waldner

Liefste Livy,
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en ik mis je nu al. Hoelang heb ik je niet gezien? Een week? Dat is echt veel te lang als het aan mij ligt, maar wat doe ik eraan?
Ik had gehoopt dat er iets spannends hier was gebeurd dat ik je kon vertellen, maar dat is dus niet zo.. Eigenlijk is er helemaal niets nuttigs wat ik hier op ga schrijven. Ik ben iedereen hier gewoon zat en verlang naar onze lange gesprekken in het zwembad of als we door het bos wandelen. Alles was zoveel leuker toen jij hier was.. Ik mis mijn Liv gewoon..
weet je nog toen we naar dat Muggle Aquarium gingen en we een octopus zagen en jij het een "septopus" noemde, omdat hij een tentakel miste? Ik had nog nooit zo hard gelachen heb om zo'n flauwe grap. Vooral met dat serieuze gezicht van je.
Of gewoon onze gesprekken waar we alles vroegen wat in ons opkwam? Alles werd gevraagd en we schaamden ons voor geen enkele vraag. Het voelt gewoon zo vertrouwd met je alles is zo makkelijk alsof we elkaar al jaren kennen.
Trouwens, er is hier een nieuw meisje die van jouw school komt. Ken je Cece Mantoux toevallig? Ik weet niet wat jij van haar vindt, maar ik vind haar niet zo leuk. Ze is zo vol van zichzelf en denkt dat alles om haar draait. Ze is precies het tegenovergestelde van jou, dus ik verwacht eigenlijk niet dat je het heel goed met haar kon vinden.
Dit was het eigenlijk wel zo'n beetje.. Schrijf je me snel terug?
Scorpius Malloy


De hele dag had ik de brief niet durven te openen en nu iedereen uit de Common Room was vertrokken richting hun bedden, had ik het pas gedaan. Het leek net alsof het perkament in mijn handen in brand stond, alsof het illegaal was wat ik in vast had, alsof ik iets las wat niet voor mij bestemd was... Maar ondanks dat alles, had ik toch een brede glimlach op mijn gezicht gecreëerd door de lieve brief van Scorpius.
Ik was zo bang geweest toen ik zijn uil naar me toe zag vliegen vanochtend in de Great Hall. Bang dat Scorpius zijn uil had opgemerkt en had gezien dat hij de uil op mijn schouder zag landen.. Oh, wat was dat een drama geweest. Moest je je voorstellen: hij stuurt een brief naar zijn beste vriendin (ik wist namelijk nog niet precies hoe het tussen "ons" zat) en hij ziet zijn uil landen op de schouder van zijn ex. Auw, dat was zo pijnlijk geweest. Wat had ik hem dan moeten zeggen? Ja hoi, ik ben een Transformagiër en ik heb je de hele zomer misleid door gebruik te maken van het gen. Dat was geen optie. Nee, dat kon ik echt nooit toegeven. Ik schaamde me al dood toen ik het Britta moest vertellen. Wacht eens, was ik dan eigenlijk vreemd gegaan of niet? Want in principe had ik niets gedaan met Scorpius, maar ook niet niets.. We hadden dan wel niet gezoend, maar soms praatten we alsof we een stelletje waren. Moest ik Koen erover vertellen?
Voordat ik er erg in had stond ik dan ook voor zijn slaapkamerdeur en klopte ik aan. De deur werd enkele seconden later geopend door een half slapende en verbaasde James. Ik zag in zijn ogen dat het hem een paar seconden kostte om uit de vogelen of ik Britta of Hanna was. Zijn blik verzachtte toen hij tot de conclusie kwam dat ik Hanna was en dus niet voor hem kwam. 'Hanna,' zei hij en gaapte even, waardoor ik ook moest gapen want gapen was nu eenmaal aanstekelijk. 'Wat doe hier nog zo laat?' vroeg hij nieuwsgierig en leunde nonchalant tegen de deurpost.
'Ik moet Koen spreken,' zei ik kort, maar zelfverzekerd. Ik moest dit doen. Als ik dit nog langer ging uitstellen, werd het alleen nog maar erger.
James fronste bij het horen van de ernst in mijn stem. 'Oh oké. Ik haal hem even voor je, want de rest ligt al in bed en die vinden het dan niet zo fijn als er een meisje in de kamer komt,' zei hij en verdween voor enkele tellen.
Hij kwam terug met Koen achter zich die slechts gehuld was in een boxer, waardoor zijn spieren goed te zien waren. 'Han, wat is er?' vroeg Koen zonder weinig emotie. Wat was er met hem?
'Ik moet je even spreken,' vertelde ik hem en blikte daarna op James. 'Onder vier ogen, graag,'
Ik heb geen idee of uilen de brief naar iemand kunnen brengen die gebruik hebben gemaakt van hun Transformagiërsgen, maar hier kan dat even wel ;-)

Reacties (4)

 • magiclove

  snel verder

  3 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Ja dump hem en zeg het dan tegen scorp!

  3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  OH HANNA!
  JE HEBT SCORPI VERLIEFD LATEN WORDEN OP JEZELF MAAR TOCH ANDERS!
  KOEN GET YOUR ACT TOGETHER!
  James' blik verzachtte natuurlijk omdat ze Britta niet was. Das echt rude!

  3 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Omg! Zo spannend! Laat James Britta alsjeblieft uitleg geven en vergeven(flower)

  Blijf zo doorgaan!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen