Foto bij After LOTR ~ 030

Hoofdstuk 30!
Jeej!(hoera)
En ik zit nog vol inspiratie!

Ezra pov.

Gimli snurkt nu al de hele tijd. Ik duw hem maar uit bed en hij valt op de grond maar blijft door slapen. Ik pak mijn stok en begin op hem in te slaan. Hij moet en zal opstaan! Hij snurkt gewoon verder. "SNURKKOP, OPSTAAN!", roep ik nu luid en sla nog harder op hem in. Als er plots door de gangen wordt geroepen dat de koning en koningin terug zijn, sla ik nog harder dan eerst op Gimli in. "Kom op, opstaan!!!! Aragorn is er!" 'Wat? Aragorn?', zegt hij en loopt de trappen af, naar de binnenplaats. "GIMLI, JE HEBT JE... pyjama nog aan", zeg ik dan stiller. Ach, laat hem die fail maar begaan... Ik kleed me vlug aan en volg Gimli dan op de voet.

Gimli vliegt in Aragorns armen, die juist op de binnenplaats was aangekomen. Legolas komt ook naar buiten gelopen en ziet Aragorn en glimlacht. Aragorn laat Gimli los en gaat dan naar Legolas. 'Mellon...', zegt hij en omhelst Legolas stevig. Legolas omarmt hem ook stevig. "Mellon, wat ben ik blij dat de betovering verbroken is...", zegt Legolas opgelucht stil in zijn oor. 'Betovering?', vraagt Aragorn. "Leg ik later nog uit", zegt Legolas stil en laat hem dan los met een glimlach. 'Lang leve de koning!', roept plots een bewaker. "Lang leve de koning!!!!!!!!!!!", roept de menigte hem dan na. Hierna zegt Aragorn: 'Laat het bier maar komen!!!!!!!' De menigte rent weg richting de biervaten. "Biiiiiiieeeeer!!!!!! Leve het bier!!!!!", roepen ze nog na. Onze groep blijft staan op de binnenplaats. Buiten Gimli dan.

Alfaine rent naar buiten tussen de menigte door en springt Aragorn dan om de nek. "Ben ik blij dat je terug bent", zegt ze opgelucht en ze voelt 2 jaloerse ogen in haar rug. Aragorn kijkt naar achteren en ziet zijn vrouw hem boos aankijken. 'Alfaine? Kan je me loslaten? Anders heb ik ruzie met mijn vrouw. ', fluistert hij. Alfaine lacht even, maar laat hem wel los. Ze voelt dan een hand om haar middel en ziet Legolas naast haar verschijnen. Arwen gaat ook dichter bij Aragorn staan. En wat Gimli betreft, hij wringt zich door de mensenmassa om bij het bier te komen. "Jongens, waar is Gimli heen?" vraag ik als ik hem uit het oog verloren heb en Alfaine antwoord: "Wel, volgens mij heb ik al een vermoedde..." Legolas lacht en ik zie inderdaad nog een kleine gedaante tussen de grote mensen verdwijnen. Gimli komt uit de menigte met een grote kan bier: 'Hé, hé, hé.', zegt hij, kijkend naar zijn bier. Legolas draait met zijn ogen en trekt Alfaine nog wat tegen zich aan. Hij voelde zich vast en zeker slecht als ze bij een andere man bleef... Het gaat nog iets worden tussen die twee, denk ik.

Als Gimli bij de groep is, drinkt hij de hele kan in één teug leeg. "Zatlap", zegt Legolas en dan vliegt er opeens een grote schaduw over ons heen. Het had de contoeren van twee vleugels, een scherpe bek en twee achter poten. Gimli kijkt naar de schaduw en laat zijn kan dan vallen. Alfaine gaat dichter bij Legolas staan en ze kijken ook naar de schaduw. 'Arwen, Eldarion! Kom naar hier!', zegt Aragorn en houd ze stevig vast. "Snel naar binnen!", roept Legolas en neemt zelf Alfaine mee. We weten niet welk het is, maar we voelden ons niet veilig met dat wezen boven ons. 'Kom Ezra!', roept Gimli en sleept me mee naar binnen. "Auw! Zeg idioot, blijf van mijn haar!", roep ik boos en geef hem een kaakslag. 'Jongens! Doe die deur toe!', roept Aragorn naar ons toe.

Reacties (2)

 • Allmilla

  Dat geruzie tussen Gimli en Ezra is echt geweldig...xDKudo!

  3 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  Oh noooooo!
  LANG LEVE HET BIERRRRRR

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here