Foto bij After LOTR ~ 031

Aragorn pov.

Al snel krijgen we de deur net op tijd toe en gaan dan snel naar Gandalf die in een hoekje van de ruimte zit. "Legolas? Alfaine? Gimli? Ezra? Aragorn? Arwen? Eldarion? Wat doen jullie hier? En waar zijn Pepijn en Merijn?" vraagt hij moe en dan pas heeft Legolas door dat hij Alfaine’s hand nog vast had. Snel laat hij hem los en zegt dan tegen Gandalf: "Merijn en Pepijn zijn nog in bed. Maar er vliegt een schaduw over de stad heen." Ik blijf bij mijn gezin staan voor hun veiligheid. Je weet maar nooit, die schaduw die ineens binnenvalt door het glas of ... Hiiieeeeuuu! De mensen! "Oh dat, dat zijn de adelaars die medicijnen kwamen brengen van Radagast", zegt Gandalf en hij valt vermoeid terug in de kussens die in de kamer lagen. oef, het volk is dus veilig.

'O, gelukkig. Ik dacht al...', begin ik maar word al rap onderbroken door Gimli die tegen Ezra begint te schreeuwen. O jee… 'Was die kaakslag gewoon voor een stomme adelaar?', zegt hij en geeft Ezra een kaakslag terug. Ze slaat hem terug en ze belanden al vechtend op de grond. Legolas tilt de twee dwergen bij de kraag van hun hemden uit elkaar en zegt op geïrriteerde toon: "Jongens, hou er nu mee op." Hij zei het vooral omdat Ezra en Gimli nog met hun beentjes in de lucht spartelen, om zo elkaar toch nog te raken. Die twee gaan nog in het ziekenhuis belanden als ze zo nog verder blijven doen. Ik laat mijn vrouw en zoon uiteindelijk los. 'Zo, Legolas. Vertel me eens over die betovering.' We gaan bij Gandalf in de kamer zitten en Legolas zegt: "Ik heb een... 'gesprek'... gehad met Imryll, de duistere koningin. Zij heeft gezegd dat ze jou had betoverd en ze wilde weten wat we aan het doen waren. Ik denk dat zij het nieuwe gevaar is van Midden-Aarde..." 'Maar je been is toch niet vanzelf genezen?', vraag ik dan aan hem met een frons. Het blijft even stil.

Hij schud uiteindelijk zijn hoofd: "Nee, zij heeft het geheeld, anders zou ik er aan overleden zijn en had ze niets meer aan me..." 'Heb je iets verklapt aan haar?' "Nee, niets." 'Wat weet je allemaal over haar?' "Ze kan in een wolf en in een groep vleermuizen veranderen. Haar wonden helen vanzelf en ze kan met slang-achtigen praten. Ze kan ook toveren", zegt hij. Gimli voegt zich erbij en vraagt dan: 'Nog iets?' "Het zou helpen als je iets specifiekere vragen stelde...", zegt Legolas dan. 'Welke bondgenoten heeft ze?', begint Gimli. "Uruk-hai’s, orken, 4 Nazgûls, Wyverns, misschien ook draken...", somt hij op.

'Denk je dat we van haar kunnen winnen?', vraag ik dan op mijn beurt. "Ja, ze verzwakt langzaamaan..." 'En wanneer denk je dat we de aanval kunnen inzetten?', vraag ik weer. "Nu, ze is nu al aan het verzwakken, maar haar krachten kunnen terug komen..." Ik denk goed na over hoe we die ‘Imryll’ kunnen verslagen. “Misschien kunnen we gewoon hier blijven en wachten totdat ze de aanval inzet?”, vraag ik twijfelend. “Misschien, maar laten we eerst wachten totdat Gandalf weer beter is. Hij heeft nu vooral rust nodig. Kom, laten we maar naar buiten gaan.”, zegt Legolas en we gaan met zen allen terug naar buiten. Gandalf kon rust nu wel goed verdienen. Vooral na die peper-drank…

Reacties (2)

 • DeNaamIsGideon

  Hoe we die "Imryll" kunnen verslagen.
  Hier miet verslaan staan.
  Verder een leuk hoofdstuk!

  3 jaar geleden
 • Allmilla

  Oh ja, die peperdrank...xDkudo!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here