Foto bij 111.

Britta Nina Waldner

Enthousiast stond ik naast Spencer zaterdagmorgen op het Quidditchveld. Spencer had me net verteld dat ze de hele zomer had getraind om een plek te bemachtigen in het team. Ik hoopte oprecht dat ze beter was geworden. Want al waren Spencer en ik niet meteen vriendinnen, nu waren we dat wel en ik gunde het haar. Vooral als ze zo fanatiek had getraind als ze zei. James kwam aanlopen en keek goedkeurend naar de grote groep Gryffindors. 'Welkom allemaal bij de Try-outs,' begon James en keek de grote groep Gryffindors aan die gingen proberen in het team te komen. 'Omdat er zoveel opkomst is, vind ik eigenlijk dat alle kansen gelijk moeten worden gezet en dat iedereen moet strijden voor zijn of haar plaats,' ging James verder. Mijn mond zakte open. Grapje zeker. Toby slikte naast me en keek net zo verbaasd als ik. Ieder jaar was het zo geweest dat degene die al in het team zaten, hun plek mochten behouden. Waarom deed James het dan anders? Fronsend keek ik hem dan ook aan en probeerde uit te vinden wat zijn achterliggende gedachte was. Wilde hij echt iedereen een gelijke kans geven of deed hij dit om me te pesten? Zodat hij me uit het team kon gooien zo snel hij iemand vond die maar een beetje kon slaan en mijn plaats als Beater kon innemen? Zou hij echt zo laag gezonken zijn? Zou het dan verstandiger zijn voor mij om te kijken of ik als Chaser een grotere kans maakte? Want Keeper en Seeker werd ik toch niet, want hij zette zijn beste vriend óf kleine zusje niet uit het team. Mijn kansen waren eigenlijk gewoon nihil. James wilde van me af en dit was zijn manier om me heel duidelijk te maken dat er geen "wij" meer was. Hij ging gewoon mijn toekomst verkloten. Want als ik geen basispositie had, waren mijn kansen kleiner om een positie te bemachtigen in een professioneel team. Nu had het Duitse team me al een plekje beloofd, maar ik had ook een andere club nodig. Een nationaal team had geen wedstrijden elke week. Nee, dan moest je een stapje kleiner kijken. James haalde me uit mijn gedachten door in zijn handen te klappen en zijn keel te schrapen. 'Laten we beginnen met de Keepers,' zei hij enthousiast. 'De rest mag plaats nemen op het gras,' zei hij en wilde naar zijn eigen Broom lopen, maar ik hield hem tegen door zijn bovenarm vast te pakken.
'Als je dit doet om me te kloten, zeg dat dan gewoon. Zeg gewoon dat ik geen enkele kans maak om in het team te komen dan het hele team te laten zwoegen,' zei ik koud en keek hem ook zo aan. Ik ging niet het gehele team laten zweten door onze persoonlijke problemen. Natuurlijk wilde ik niet dat het zo ging, maar het was nu eenmaal niet anders en dat was weer eens mijn eigen domme schuld.
Zijn uitdrukking was glashard en als ik hem niet zo goed kende, was ik doodsbang geweest van zijn uitdrukking. 'Oké, als je het zo wilt spelen dan krijg je je zin,' zei hij en even was ik verward. Wat bedoelde hij? 'Je ligt uit het team,' zei hij koud, zonder maar enige emotie op zjn gezicht.
Mijn mond viel open en ik negeerde alle starende blikken van de Gryffindors die wachtten tot ze konden beginnen. 'Bedenk heel goed dat je nu mijn toekomst verpest,' siste ik en keek hem woedend aan.
James lachte schramper. 'Ik verpest jouw toekomst? Dat heb je allemaal aan jezelf te danken,' zei hij emotieloos. 'I know what you did last summer,'

Reacties (3)

 • DieEneSaar

  Klote James:((:@hij is echt gestoord

  3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Zo en nu kom ik eraan om James even een flinke klap op zijn bek te geven. *PATS*

  3 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Oh...
  Pls pls pls snel verder!!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen