Foto bij After LOTR ~ 066

Ondertussen in de cellen…

Anmar pov.

Ik was het al zat in de cellen, ook al was ik er nog maar een dag… Ik ben nu al één uur aan het proberen de cel te openen. Ik neem nog een aanloop en bots dan met mijn hele gewicht tegen de tralies van mijn cel. Ik schreeuw het uit van de pijn: 'VERDOMME!! KLOTE DEUR!' 'EN JULLIE 2 DOEN NIKS? MAAR DAN ECHT NIKS?!', roep ik vol ongeloof naar de andere 2 die zitten te luieren. "Nope", zegt Jos rustig. ‘Dat gaat gewoon niet. Deze tralissen kunnen alleen geopend worden met de sleutel. En die heeft hij.’, zegt hij nog, wijzend op een smerige ork die zit te slapen op een stoel. 'EN JIJ OOK NIET FRANK!?', roep ik dan naar Frank. De laatste woorden galmen nog na in de gang. Frank is zo te zien nog altijd dronken als ik geen antwoord krijg.

De wachter valt van zijn stoel en roept dan tegen ons allen: 'Wat moet dat hier!' De ork klopt met zijn speer tegen de tralissen. 'Nou! Komt er nog wat van! Hup! Vertel wat jullie plannen zijn of ik breng hem naar de martel kamer!!', zegt hij en wijst naar Jos. "Wààààààààààààààt?! Waarom ik?", klaagt hij. Ik zwijg. Dit word zijn verdiende loon. 'Oké, ik hoor niks dus jij komt met mij mee!', zegt de wachter en fluit tussen zijn tanden. Er komen meteen 3 Uruk-hai's aan die de celdeur van Jos openen. Ze nemen hem stevig vast bij de schouders en slepen hem uit zijn cel. 'Loser!', zeg ik als Jos word meegenomen.

Dark Queen pov.

Ik zucht opgelucht als ik eindelijk al mijn plannen op papier heb gezet voor de oorlog. Ik was gisteren vroeg in slaap gevallen met de brief van Frédéric in mijn handen. Ik wil wel een brief naar hem sturen, maar wel na de oorlog. Ik was eens niet zeker of ik de oorlog wel zou overleven… Vandaag was ik dus al vroeg in de veren en ben begonnen om 6 uur, tot nu, aan de plannen. 'Zo…', zeg ik met een diepe zucht en bekijk mijn werk. Er is 99% kans op slagen. Ik stap dan de kamer uit en sluit de deur achter me. Ik stap naar Peters’ kamer en open zijn deur. 'Opstaan, je hebt veel te doen vandaag, een heel leger staat op zijn generaal te wachten.', zeg ik en sluit de deur weer zonder op een reactie van hem te wachten. Ik stap al naar de binnenplaats en wacht daar even.

Peter komt na een tijdje met zijn legerpak aangelopen. Hij blijft naast me staan en kijkt met open mond. Dan kijkt hij naar mij en vraagt dan: “Moet ik de aanval inzetten met maar één ork?” Ja, er stond inderdaad maar één ork. En hij was ook nog eens de klunstigste van de hele bende. Zijn pak was te groot en zijn helm ook. ‘Nee hoor, binnen een aantal maanden zal het leger pas klaar zijn, maar ik heb je gewoon geroepen om te zien hoe rap je kwam.’, zeg ik. “En?”, vraagt hij onzeker. ‘1 minuut en 19 seconden, zeer goed dus voor een generaal.’, zeg ik weer en draai me om. Ik laat hem verbaast achter op het plein. Kluns…

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here