Foto bij Choices 1

Vermoeid loop het schilderlokaal binnen- op zoek naar mijn vast plek, en al een week lang mijn camera met mij meesleurend. Het weekend was voorbijgevolgen- door het immense schoolwerk (voornamelijk het project) had ik amper tijd gehad om te skypen met mijn ouders.
Liam was in tegenstelling tot mij naar huis gegaan om tijd door te brengen met zijn ouders en zussen. Hij had mij gevraagd of ik nog broers of zussen had- daar had ik op geantwoord, maar meer uitleg bij geven deed ik niet. Het lag nogal gevoelig.
“Goeiemorgen.”
Ik voelde hoe haar zachte parfum mij omringde en glimlachte naar haar.
“Hoe was het vrijdag?”
Mijn schilderwerk liet ik even staan- ik wilde niet dezelfde fout maken als Gemma de vorige week en draaide mij toen om.
“Interessant.”
“Is dat alles? Was het geen goede tip?”
Ik zag de radeloosheid, de onrust op haar gezicht en glimlachte lichtjes- ze zag het en ontspande.
“Bedankt Mel, ik denk dat ik het wat gevonden heb.”
Ze knikte, duidelijk in haar nopjes en liep terug weg.
Niet veel later plantte ze haar schilderij naast de mijne en grijnsde nog steeds voldaan.
“Je weet wat het betekent toch?”
Ik knikte- ik zou tijd voor haar moeten vrijmaken.
“Dan is het goed- ik weet nog niet wanneer- maar zeker nog deze week, lukt dat voor jou? Na school?”
Ik haatte het dat ze niet duidelijk vertelde wat ze van plan was, maar ze had mij geholpen en het was Melissa- zo erg kon het niet zijn.
Ik knikte bevestigend en richtte mij dan op mijn schilderij.

Tijdens fotografie kreeg ik een sms van Liam- of ik zin had om deze avond iets te gaan eten. Ik wilde het negeren, maar besloot dat dit niet de beste oplossing was. Liam was oké. Voor een snob dan, maar daarom moest ik ook niet elke avond met hem doorbrengen, right?
Ik besloot om nog even af te wachten en stuurde hem uiteindelijk dat ik mee ging. Als hij nog geen andere plannen had. Mijn moeder had mij over de streep gehaald- ze was dolgelukkig geweest dat ik vrienden had gemaakt- en dat ik het goed kon vinden met mijn nieuwe huisgenoot.
Er moet aan relaties gewerkt worden, jongen- aan elke relatie. Dus doe je best en zet ook eens de eerste stap, of zeg niet altijd “nee” als je wordt uitgenodigd.
Ik kreeg een sms terug-tijdens atelier waarbij ik mijn foto’s liet ontwikkelen die ik gemaakt had. Deze morgen was ik om 6 uur opgestaan- helemaal tegen mijn principe, maar wilde ik iets maken van dit project- dan moest ik wat opofferen.
De ochtenddauw had voor geweldige beelden gezorgd- net als het meisje dat rond de campus had gelopen- ik had haar mogen fotograferen. Ik had werkelijk geen idee wie het was, maar ze had een bekend gezicht. Maar van waar ik haar herkende, wist ik op dit moment nog altijd niet.
“Om 20 uur aan het sportveld? Ik moet trainen en tegen dan ben ik helemaal klaar.”
Ik rolde met mijn ogen- ik wist het sportveld niet eens deftig zijn. Ik schudde mijn hoofd lichtjes- antwoordde een oké en richtte mij toen op mijn werk.

Met een kleine glimlach op mijn gezicht stapte ik de douche uit. Het was een productieve les geweest- ik had 12 uur lang kunnen werken voor school en was daarnet gestopt- zodat ik voldoende tijd had om te ontspannen.
De ontwikkelde foto’s zaten digitaal in mapjes- per persoon dat ik had getrokken en zoals bij drama- had ik gewoon een mapje drama gemaakt. Alle mapjes stonden bij de overkoepelende map ronde 1.
Melissa had geen tips meer gegeven over wat ze nu verlangde van mij, maar na de les fotografie- waarbij ik vooral foto’s genomen had van haar, had ze mij gedwongen om samen te eten in het gras. Gemma was er ook komen bijzitten, samen met nog een paar andere klasgenoten die ik vaag kende: Jason, Brody en Rebecca. Rebecca was het meisje met de donkerbruine ogen met het nog donkere haar. Jason was een tengere jongen, maar verschrikkelijk creatief en Brody was praatwaterval van onze groep. Het had mij ongemakkelijk laten voelen- maar Melissa had zich er niets van aangetrokken. Dat sociale gedoe van de laatste weken was helemaal niets voor mij. En godzijdank was Louis niet komen opdagen. Die was waarschijnlijk nog bezig met zijn jurk af te maken.

Het rijk had ik voor mij alleen en ik bekeek mezelf. Mijn ogen boorden zich in mijn spiegelbeeld en ik fixte mijn haar. Met een handdoek rond mijn middel liep ik naar mijn kleerkast. Wat zou ik aandoen? Wat als er vrienden van Liam zouden bijzijn? Wat als ze allemaal van die nette kleren droegen? Ik slikte bij die gedachte. Ik smeet de kastdeur weer toe en liet mij op het bed vallen. Verdomme Zayn. Waarom maak ik mij daar zoveel zorgen over? Ik grinnikte, maar al snel volgde een zucht. Het was niet grappig, het was ernstig. Waarom trok ik mij het zoveel aan? Al vanaf het begin van het project was ik er mee bezig. Wie wil ik bewijzen dat ik niet alleen maar die jongen ben van kunst?
Gefrustreerd smeet ik mijn kussen weg. Ik keek naar mijn smartphone en trok bleek weg. Exact 35 minuten om mij klaar te maken. Snel nam ik een donkerblauwe shirt en een skinny broek. Dit was de outfit waarin ik mij het best voelde. Ik stond nog even voor de spiegel droog mij haar met een handdoek. Haardrogers hadden we hier niet. Ik glimlachte en dacht even terug aan de tijd waar ik mijn zussen hun spullen gebruikte. Het was onmogelijk om als jongen een haardroger en verzorgingsproducten mee te brengen naar de campus. Oké, verzorgingsproducten had ik wel nog, maar veilig verstopt. Zelfs James had ze in die 6 maanden dat wij een kamer deelden, niet gevonden.
Ik had nog tien minuten en keek nog vluchtig naar mijn camera. Nee, deze avond zou ik hem laten liggen. Liam had gevraagd om samen te eten, niet om foto’s te nemen. Gehaast liep ik door naar de lift. Ik passeerde veel mensen die hun deur halfopen laten staan, maar ik keek niet naar hen. Benieuwd hoe het sportveld er eigenlijk uitzag, stap ik de lift in.
Ik ging er het beste van maken


Hey liefjes

Alles goed met jullie? Met onz wel redelijk druk

Veel liefs x

Reacties (3)

 • FollowYourDream

  Oh, hopelijk brengt Liam Niall mee (:
  En het is goed dat Zayn vrienden maakt. Het zal hem gelukkiger maken.

  Jullie schrijven echt geweldig!!! Ik hou van dit verhaal!!

  Xxx

  3 jaar geleden
 • LarryNiam

  wat een leuk hoofdstukje weer:)
  snel verder<3

  3 jaar geleden
 • Renate1983

  Zo blij om te lezen dat Zayn het een kans geeft en wat vaker 'ja' zegt.
  Of dat hij in ieder geval op een uitnodiging in gaat.
  Je kan jezelf niet volledig sociaal onttrekken uit de maatschappij. Vrienden heb je echt nodig.

  Love it, babe(s)

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen