Foto bij 114.

Hanna Rosa Waldner

De volgende dagen waren Britta en ik constant aan het brainstormen voor de Halloweengrap. Misschien hoefde het geen grap te zijn, maar konden we de Muggletraditie doorzetten? Niet het langs de deuren gaan, zoals de kleintjes deden volgens Allie, maar het feest. Het was een moeilijke kwestie, want waar wilde we een feest geven? De Great Hall viel al af, want dat zou professor McGonagall nooit goedkeuren. Onze Common Room viel ook af, aangezien we hier geen leerlingen mochten uitnodigen van andere Houses. Waar was een andere plek groot genoeg voor een feest die we konden gebruiken? De keukens? Nee, dat zou McGonagall ook nooit goedkeuren.. Die ene kamer waar Britta me een paar weken geleden mee naartoe nam? Hmm.. Zou kunnen, maar dan moesten we het nog wel helemaal aanpassen. Maar alleen een feest klonk nog niet goed genoeg, er moest nog iet bij. Maar wat? Dat spookhuis van B was een goed idee, maar dat was nog moeilijker te regelen dan een feestzaal. Dus eigenlijk viel dat ook af.
Britta kwam binnenlopen en plofte half op me. Beledigd keek ik haar aan. Ze glimlachte en rolde van me af, zodat ze naast me op bed kwam te liggen. 'Ik heb een oplossing bedacht,' zei ze grijnzend.
Nieuwsgierig keek ik haar aan. 'Vertel! Ik ben nieuwsgierig!'
Haar grijns werd breder en breder. 'Herinner je de Room of Requirements waar ik je enkele weken geleden mee naartoe nam?' vroeg ze, waarna ik bevestigend knikte. 'Nou, als we daar nu een Spookhuis van maken waar iedereen doorheen moet, voordat ze bij de feestzaal uitkomen? Natuurlijk maken we er een soort VIP-party van en nodigen maar enkelen uit en laten niemand binnen die niet op de lijst staat,' ratelde ze enthousiast. 'We zouden er een verkleedfeestje van kunnen maken, maar dat is moeilijk aangezien niemand iets bij heeft,' ging ze dan ook even enthousiast en snel door.
Ik hief mijn hand op. 'Ho, stop. Ik volg het niet meer,' zei ik fronsend. 'Hoe wil je dat allemaal ik dat kleine kamertje krijgen?'
Een lach ontsnapte uit Britta's mond en licht beledigd keek ik haar aan. 'Hans, de Room of Requirements neemt elke vorm aan die je maar wilt en ook het interieur wordt zoals jij dat in gedachten hebt,' legde ze me lachend uit.
Mijn lippen vormden een "O" en ik liet haar plan bezinken. Dit was nog helemaal niet zo'n slecht idee..

'Hee Scorpius,' begroette ik hem vrolijk. Het was nog vroeg en ik was net naar mijn eerste les van de dag gelopen, Charms. Professor Flitwick was er nog niet, aangezien de les pas over 15 minuten begon en hij altijd te laat was. Daarom was er ook nog niemand bij het lokaal buiten Scorpius en ik.
Een kleine glimlach verscheen op zijn gezicht en het was duidelijk af te lezen dat hij nog moe was. 'Hee Han,' glimlachte hij en gaapte daarna. Verontschuldigend keek hij me aan. 'Sorry, ik heb amper geslapen vannacht,'
Bezorgd keek ik hem aan en fronsten daarbij mijn wenkbrauwen daarbij iets. 'Oh? Dat is niet zo fijn, waar komt het door?'
Hij zuchtte diep. 'Weet je nog dat meisje waar ik je over vertelde?' vroeg hij. Natuurlijk, ik bén haar. Ik knikte bevestigend en glimlachte daarbij. 'Ik heb al enkele weken niets van haar gehoord en ik maak me zorgen,' vertelde hij me. Oja shit! Dat was ik helemaal vergeten! Toen ik eigenlijk terug wilde schrijven, kwamen Allie en Rose binnen gelopen en ik wilde niet dat ze zagen wat ik aan het doen was. Dus had ik hem tussen mijn boeken gestopt, waar hij waarschijnlijk nog steeds lag. Wat stom!
'Waarschijnlijk heeft ze het gewoon druk en is ze het vergeten,'
Opnieuw zuchtte hij. 'Maar het is helemaal niets voor haar. Bij alle andere brieven reageerde ze bijna meteen! Mouse was binnen twee dagen terug vanuit Frankrijk. Dat is toch echt facking snel?' vroeg hij zich af. Ja, dat komt omdat Mouse niet naar Frankrijk hoeft.. In het vervolg moet ik daar even rekening mee houden..
'Wacht,' zei ik lachend. 'Je uil heet Mouse?'

Reacties (2)

 • Fioree

  Snel verderrrrr!

  3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Lol lijkt zn uil dan op een muis ofzo?

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Nee, Scorpi kan soms wel origineel zijn met namen 😉

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen