Foto bij Choices 3

‘Wil je uh nog mee iets gaan drinken?’ Vroeg Liam me ongemakkelijk.
Hij had totaal niets verkeerds gedaan en eerlijk Liam was een fijn gezelschap. Maar Joshua die kon mij gestolen worden, zijn arrogante gedrag en hij zat ook zo op zijn stoel alsof hij iedereen kon beheersen. Ik vond hem absoluut een klootzak. Greg viel mee, hij probeerde de boot zowat in het midden te houden en probeerde me toch te betrekken met de gesprekken en daar was ik hem dankbaar voor. Hij beoordeelde me niet op mijn achtergrond en uiterlijk. Nee, hij gaf me een eerlijke kans.
Liam duwde zachtjes tegen mijn arm en ik schrok op van mijn gedachten en keek hem aan. Wat zou ik doen? Ik wilde wel maar ik wou niet nog een uur of twee met Joshua zitten. Ik keek Liam aan in zijn ogen en hij keek me bijna smekend aan en ik knikte. Hij grijnsde naar mij. Ik hoorde een zucht langs me maar negeerde het. Ik wou niet dat hij me gek kreeg, ik ging kalm blijven.
Greg en Joshua waren al opgestaan en ik stond samen met Liam na hun op en we wandelde uit het restaurant. Ik voelde me iets ongemakkelijk omdat Liam alles had betaald. Het was duur geweest en nu hij alles had betaald voelde ik me toch wel schuldig. Ik ging hem sowieso terugbetalen al was het in een paar keer eten te bestellen. Ik kon er niet tegen dat anderen meer betaalden dan ik terug kon geven. Zo voelde ik me ook altijd oncomfortabel met cadeaus, je krijgt iets en eigenlijk is het duur en jij hebt dan in hun ogen alleen prullen kunnen kopen. Daarom deed ik niet graag aan verjaardagen of Kerstmis en die dingen.
Ik kuchte ongemakkelijk en we wandelden een normaal café binnen en ze bestelde allemaal iets van alcohol en ik draaide ongezien met mijn ogen en bestelde een cola.
‘Dus Zayn, hoe zit het met chicks?’ Zei Joshua gemeen.
Ik wist wat hij van plan was maar het kon me weinig schelen, hij wou me in de grond boren zodat niemand me meer leuk vond. Ach weet je, het is niet dat ik anders gewoon was, dus ik was gewoon mezelf zo kon ik mezelf nooit verspreken als er ooit iets uit kwam.
‘Ik doe geen meisjes.’ Zei ik enkel.
Ik zat niet in de kast dus het maakte mij niet uit. Greg keek me even aan en keek dan naar Joshua die met een brede grijns naar me zat te kijken.
‘Dus je bent homo?’
Vroeg Greg als bevestiging en ik knikte.
‘Dat is zo vies.’ Zei Joshua.
‘Josh doe normaal man.’ Zei Greg naar hem.
Ik negeerde zijn opmerking en dronk van mijn cola. Liam keek me aan en probeerde zijn gezicht te lezen. Maar hij liet niets zien. Zou hij me nu laten vallen nu hij dit wist? Of ging hij dit even laten bedenken?
Ik slikte even en mijn cola dronk ik in stilte op.
‘Het is beter als ik ga.’
Zei ik en legde mijn geld neer op tafel voor mijn cola en liep stilletjes naar buiten. Liam had geen woord meer gezegd dus ik was bijna zeker dat hij me niet meer moest. Ik liep door de straten naar het studentenhuis en zuchtte. Ik kwam in mijn kamer en kleedde me om en kroop direct onder het deken en viel niet veel later in slaap.

Ik werd wakker en zucht gefrustreerd. Ik had vandaag helemaal geen zin om iets te doen. Alles van gisterenavond speelde nog in mijn hoofd. Ik liep naar de badkamer en douchte me snel, poetste m’n tanden en deed mijn haar. Ik kleedde me dan aan en liep de kamer weer in.
‘Zayn.’
Ik had niet door dat Liam hier nog was en keek hem aan.
‘Het spijt me dat ik niets meer had gezegd.’ Zei hij en stond op met alleen zijn boxer. Meende hij dat nu? Hij wist dat ik homo was. Ik liet even mijn ogen naar zijn sixpack glijden en dan weer naar zijn ogen. ‘Het maakt toch niets uit. Ik ben niet eens je vriend Liam, ik weet ook wel dat je vrienden voor gaan.’ Zei ik en pakte mijn spullen. Hij legde zijn hand op de mijne wat mij terug naar hem deed op kijken. ‘Mij maakt het niet uit of je homo bent, ik wil je nog steeds leren kennen.’ Zei hij. ‘Ik vond het net moedig dat je uit kwam.’ Zei hij. Ik haalde mijn schouders op. ‘Ik ben eerlijk.’ Zei ik hem. Hij glimlachte.
‘Dat apprecieer ik Zayn.’ Zei hij, m’n mondhoeken krulde iets omhoog voordat ze terug naar hun normaal gingen. ‘Bedankt Liam, ik zie je vanavond.’ Zei ik. Hij liet mijn hand los en ik vertrok met mijn spullen richting de les.
Ik ging in het lokaal van kunstgeschiedenis binnen.
"Heb je vrijdag nog wat gevonden?’ Vroeg Melissa.
‘Nou dat ga ik nog niet aan je neus hangen.’ Mompelde ik. Ze zuchtte. ‘Ik kon proberen.’
‘Zayn doe niet zo kinderachtig en zeg gewoon wat je gezien hebt.’ Komt Gemma ertussen. Ik keek haar emotieloos aan en zweeg. Ze had weer zo’n bui en ik wou haar negeren. ‘Je bent echt ongelofelijk, ongetalenteerd en onnuttig. Wie wil er nu vrienden met je zijn?’ Ik keek haar aan en negeerde haar. Ze had me dit al eens verteld en dan geëxcuseerd en nu doet ze het weer. Wat had ik haar ooit gedaan? Waarom ging ik nog met haar om? Ik schudde gekwetst met m’n hoofd en de les begon.

Hey lieverds,

Sorry we waren het vergeten te activeren woeps. Onze excuses

veel liefs

Reacties (2)

 • FollowYourDream

  Oh, waarom heeft Gemma toch zo'n vreselijke buien?
  En wat lief vn Liam!!

  Jullie schrijven echt super. Ik kan het niet genoeg benadrukken (:

  Xxx

  3 jaar geleden
 • Renate1983

  Super stukje.
  Helemaal omdat Liam Zayn toch nog wil leren kennen. Zeker nu Zayn eerlijk geweest is dat hij homo is.

  Love it, babe(s)

  En dat geeft toch niet. Je activeert het ten minste nog. XD

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen