Zuchtend bekeek ik mijn foto’s op de laptop. Het meisje uit Louis’ klas plakte fantastisch op papier. Louis had haar El genoemd. Maar niet enkel zij had voor geslaagde foto’s gezorgd, ook Louis had voor enkele geweldige foto’s gezorgd waardoor de verzameling van de eerste ronder groter werd. Meer keuze om de beste eruit te halen, maar het zou ook nog moeilijker worden.
Hoe uitgebreid ging ik dit maken? Waar kon ik de grens trekken, want met foto’ s alleen wilde ik mijn opdracht niet vullen. Ik wilde ook met mijn handen iets doen. Ik wilde een schilderij maken of een ruwe schets- ik wilde iets of iemand als pronkstuk in mijn werk. Langzaam bekeek ik de foto’s van de vorige dag. Ik had nog niet verder durven kijken dan de modestudenten- bang dat ik overrompeld ging worden.
Ik zuchtte, snakte naar een sigaret en besloot mijn foto’s op te slaan. Het was een frustrerende dag geweest. Niet enkel Gemma had bot gedaan en besloten het snobje uit te hangen, maar ook Liam had zich de hele avond nog niet vertoond. Het was nu 8u en ik besloot iets van pasta te koken en keek heel even in de koelkast die verbonden was met onze keuken.

Uit wanhoop en afleiding was ik deze middag na de les richting het warenhuisje, net buiten de campus inkopen gaan doen. Ik had er exact een uur over gedaan om de winkel door te lopen, en te zoeken wat ik nodig had. Uiteindelijk had ik ook een pakje sigaretten gekocht- tegen de stress, want de stress had zich al opgestapeld in mijn lichaam.
Na een half uurtje had ik pasta, zalm, courgette en paprika op mijn bord geserveerd en wilde ik juist naar het balkonnetje gaan. Op zich was dit een verbetering- bij James was dit niet eens aanwezig. Misschien was dit al een kenmerk dat enkel de snobs recht hadden op een balkon.
Daarnaast was de koelkast van Liam (en nu ook van mij) groter en proper. Het zou mij geen moeite kosten om deze zo te houden- bij James had ik er niets durven in leggen nadat ik stukken beschimmeld vlees had moeten terugvinden.
Toen kwam Liam binnen, zijn sporttas over zijn schouder en zijn bewegingen gehaast. Ik keek naar hem op en hoorde juist een gemompel voordat hij zijn zak naast zijn bed liet vallen en zich naar de badkamer haastte. Liam had duidelijk training gehad.
Ik bleef zitten en at in alle rust mijn eten op- hem lastigvallen met vragen zou er alleen maar voor zorgen dat hij zich nog meer zou moeten opjagen. Waarschijnlijk moest hij ergens dringend zijn.
“Is dit goed?”
De deur werd opengegooid en Liam stond in de deuropening- zijn ogen groot, afwachtend, verwachtingsvol.
Ik scande zijn outfit en zag dat hij gekleed ging in een donkerblauw jasje, met een das en een wit hemd. Zijn haar stond rechtop, nonchalant, maar ik wist dat hij er werk in had gestoken.
“Ziet er goed uit.”
Mijn stem klonk vragend, wachtend op meer uitleg rond deze hele vertoning.
“Oké, zeker? Hoe laat is het Zayn?”
Ik blikte op mijn smartphone en vertelde hem het uur. Het was 20.50u.
“Shit, shit- ik zal daar moeten eten.”
Ik verzamelde mijn moed, zag hoe panisch hij aan het worden was.
“Naar waar moet je? Ik kan je misschien helpen?”
“Nee, nee, ik ben bijna klaar- ik moet naar een feest, hier op de campus. Sorry. En heb nog exact 10 minuten.”
Ik opende mijn mond- maar sloot hem weer. Ik wist waar hij naar toe ging en waarom hij sorry zei, het was een feest voor de snobs- niet dat het mij iets kon schelen, dus glimlachte ik naar hem terug.
Liam vertrok 2 minuten later en de rust in onze ruimte was terug gekomen- mijn pasta was koud geworden en ik besloot het terug in de koelkast te zetten- tegen een nachtelijke honger en besloot om weer verder te werken met de foto’s.

Het was 23.41u toen mijn gsm ging- ik had juist besloten om nog een foto van de blonde jongen bij mijn selectie te steken en zuchtte gefrustreerd.
Melissa
Melissa belde mij nooit- we hadden vorige week onze nummers uitgewisseld, maar niet dat we nu meer contact zochten buiten school- dus ik nam op.
“Zayn??”
Er klonk paniek in haar stem en ik legde mijn laptop weg.
“Ja, wat is er?”
“Gemma zit in de problemen, ik weet niet wat er juist is, maar we moeten haar daar weg zien te krijgen.”
“Hoe bedoel je?”
Mijn gedachten protesteerden al- ik wilde vertellen dat ze haar plan moest trekken, maar ik zweeg. Het was niet haar fout dat Gemma zo deed.
“Er is een feestje waar ze naar toe moest, met één of andere jongen- en er moet iets gebeurd zijn. Ze zit in zaal 5, in de badkamer. Ze is hysterisch en hoogstwaarschijnlijk zat.”
Ze pauzeerde terwijl ik mijn jack aandeed en mijn schoenen zocht.
“We moeten haar halen, Zayn. Als ze haar zo zien, heeft ze het helemaal verpest bij haar familie.”
“Ik kom af Melissa. Waar is zaal 5 verdomme?”
Ik liep de deur uit, hem snel achter mij toe trekkend en liep mijn complex uit.
Melissa had aan haar complex zitten wachten, ze vond het beangstigend om alleen rond dit uur op de campus te lopen. Ik had er niets van gezegd en we liepen (Melissa rende echt) naar zaal 5.
“Hoe denk je dat wij binnen geraken?”
Melissa keek mij aan en dan terug naar enkele oudere, sterk uitziende mensen. Het waren zelf bewakers. Ik schudde zachtjes met mijn hoofd. Dat kon hier werkelijk op een schoolcampus?
“Achterdeur- voor het personeel.”
“Ben jij hier al vaker geweest?”
Ze knikte en antwoordde toen kort.
“Ik ken Gem al 6 maand- het is geen uitzondering.”
Ik antwoordde niet meer en volgde Melissa de massa in.
“Niet zo kijken Zayn. Anders vallen we op.”
Ik wilde een sarcastische opmerking maken, we vielen op, maar dat zou ons alleen maar vertragen.
Er waren honderden mensen aanwezig, allemaal gekleed in pak en de meisjes hadden zich opgemaakt. Op een dinsdagavond. Ik rolde met mijn ogen en zag hoe er champagne ingegoten werd door het personeel. De muziek maakte mij nerveus en ik voelde een hand rond mijn pols.
“Kijk een andere keer rond, we moeten Gem vinden.”
Ik knikte en volgde haar de trap op. Lichamen glipten langs mijn lichaam en verschillende kroonluchters versierden het plafond.
“Hier is ze.”
“Ga jij maar binnen, ik blijf hier even staan.”
Ik had geen gezeur van Gemma nodig- niet nu en bekeek de gang waar we in stonden- hier was het veel rustiger.
Na 10 minuten- de aanwezigen hadden juist geproost omdat het middernacht was geweest- kwam Melissa de ruimte uit met Gemma.
“Hé, Zaynie! Je bent er ook!”
Ze liep naar mij toe en sloeg haar handen rond mijn middel. Ik duwde haar iets achteruit.
“Ja, Zayn is er ook, maar we gaan nu een luchtje scheppen. Lukt het om de trappen af te lopen?”
Gemma knikte naar haar vriendin maar richtte haar aandacht weer op mij- haar pupillen waren groot en haar haar zat niet helemaal mooi meer. Haar mascara was lichtjes uitgelopen en haar vingers trilden.
Ze had gehuild.

We hadden haar zonder veel moeilijkheden naar buiten gekregen en waren dan op een bankje een beetje verder- en uit het zicht van mogelijke toeschouwers gaan zitten.
“Gem, we gaan naar huis- dan kan je slapen. Je mag bij mij slapen?”
Melissa sloeg troostend een hand rond haar schouder en suste haar- ze was het al gewoon.
“Mag ik niet bij Zaynie slapen?”
Ik schudde mijn hoofd- lijkt mij niet een strak plan en toen besefte ik het. Fuck, ik was mijn sleutel vergeten.
Ik vloekte terwijl ik in mijn zakken zocht.
“Wat is er?”
“Ik ben mijn fucking sleutel vergeten!”
Ik sprong recht en keek naar Melissa. Ze keek mij vragend aan en ik wist wat ze ging voorstelllen, maar ik schudde mijn hoofd. Ik was misschien homo, maar dat betekende niet dat ik mee ging doen aan sleep overs.
“Kan je 5 minuten wachten? Ik ga naar Liam- zoek hem en vraag de sleutel.”
Ik wachtte niet op een antwoord, maar draaide mij om en liep voor de tweede keer die dag het gebouw in.

Het had uiteindelijk 10 minuten geduurd voordat ik Liam gevonden had in de massa- het zou hem in verlegenheid brengen, maar het kon mij niets schelen. Ik had de vorige avond met snobs doorgebracht- door zijn fout. Dan kon hij dat nu ook wel verdragen.
Ik probeerde subtiel te zijn, maar Greg had mij al opgemerkt en glimlachte breed.
“Hé, Zayn was het toch?”
Ik knikte terwijl ik naar Liam zocht- hij stond met een meisje te praten, bruine ogen, volle wimpers en ik herkende haar uit de les van de rechtstudenten.
“Zayn?”
Liam had mij gezien en ik liep naar hem toe, het meisje negerend die vragend naar de jongen blikte.
“Mag ik je sleutel lenen? Ik ben de mijne vergeten op onze kamer.”
Het klonk stom, maar het was in feite ook écht stom en de oorzaak daarvan was het meisje die zat buiten op een houten bankje zat.
“Ja, ik moet wel even zoeken.”
Ik glimlachte dankbaar terwijl ik ongeduldig met mijn ene voet op de vloer tikte.
“Kom je mee feesten?”
Greg sloeg een arm rond mijn schouder en ik duwde hem een beetje van mij af- ik hield niet van lichamelijk contact met snobs.
“Het staat je wel stoer, je leren jasje.”
Nu duwde ik hem helemaal van mij af en keek afwachtend naar Liam.
“Hier heb je hem. Wat doe je hier eigenlijk trouwens?”
“Mee feesten Liam, dat zie je toch? Een paar hotte jongens zoeken en binnendraaien.”
Ik draaide mij om en voelde de woedde opborrelen toen ik Joshua zag.
“Toch?”
Ik schudde mijn hoofd, zag hoe Greg hem weewarig aankeek.
“Hé! Ben jij niet die vriend van mijn zus?”
Ik maakte mijn blik los van Joshua, die snel weer zijn glas leegdronk en staarde in groene doordringende ogen. Een jongen met lang haar, een gezicht waar je u tegen kon zeggen. Hij was op zijn minst knap. Net een model. Fuck. Ik herkende de blik.
“Harry Styles, zus van Gemma.”
Ik knikte en keek aarzelend naar zijn hand, maar schudde hem toch.
Hij keek mij schattend aan en liet mijn hand toen los- ik had geen vin verroerd- ik wist hoe Gemma was, dus kon ik hem ook wat beter inschatten.
“Nu we toch bezig zijn.”
Greg had mijn schouder weer vastgenomen en glimlachte.
“Mijn broer- de blonde god, niet alleen in de rechtszaal, maar ook in bed heb ik mij laten vertellen.”
Ik keek op naar de persoon die Greg aanwees en voelde hoe mijn ogen groter werden.
Die blonde god.
“Niall Horan. Ken ik jou ergens van?”
Hij stak zijn hand uit en ik nam hem aan- hij hield hem vast, wachtend op een antwoord en ik slikte.
“Ik ben de nieuwe kamergenoot van Liam?”
Hij kneep zijn ogen dicht- hij was intimiderend en snel vervolgde ik mijn zin.
“Afgelopen vrijdag zat ik in jouw les- van recht.”
Hij knikte en liet mijn hand los.
“Juist.”
Het was één al al sarcasme, geen vleugje vriendelijkheid en ik besloot het gesprek te stoppen. Voordat het ongemakkelijk werd en draaide mij om naar Liam.
“Bedankt voor de sleutel.”
Hij glimlachte enkel en wuifde eens als afscheidt. Ik wist niet hoe snel mijn voeten mijn konden dragen. Ik draaide mij om en wilde weglopen.
Slanke vingers grepen mijn pols nog vast en ik voelde een hete adem.
“Kom in het vervolg op een beter tijdstip binnen Zayn.”
Hoe voelde verrassend aangenaam toen Niall mijn naam uitsprak. De vingers lieten mijn pols los en ik rende bijna de zaal uit.
Weg van die blonde god.


Eerste ontmoeting met Niall! Wat vinden jullie er van?
Geniet van jullie weekend!

Xx

Reacties (2)

 • FollowYourDream

  Oohhh, Niall mag toch wel eens wat vriendelijk zijn.. Maar waarom zou Zayn op een beter tijdstip moeten komen? Is er daarvoor iets gebeurd?

  Gelukkig had Liam wel zijn sleutel bij. En wat was er met Gemma?

  Dit verhaal is echt leuk! Ik hou ervan!

  xxx

  3 jaar geleden
 • Renate1983

  Ik weet niet wat ik er van moet denken. ^^
  Eerste ontmoeting met Niall maar ook met Harry. Al had hij tegen Harry kunnen zeggen dat zijn zus dronken en overstuur buiten zit. Gemma wordt dan veilig terug gebracht.
  En Zayn, laat je niet gek maken. ;p

  Love it, babe

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen