Foto bij 115.

Verlaat Halloween stukje, omdat ik opeens helemaal dood werd gegooid met schoolwerk.. Misschien dat ik voor hele lieve lezers dit weekend nog wel een keer post ;-) x

Britta Nina Waldner

Halloween. De dag waar we al weken naar uit keken was dan eindelijk hier. Dit ging zo leuk worden! Alle laatste jaars waren uitgenodigd en een paar andere leerlingen uit andere jaarlagen. Zo waren 5 en 6 Gryffindor, uit Slytherin waren er niet veel leerlingen, uit Hufflepuff was heel het 6e jaar er een groepje 5e jaars en ook bij en uit Ravenclaw was bijna het gehele 6e jaar er.
Hanna en ik hadden een heel systeem bedacht, waardoor we niet door Flich gepakt konden worden. We zouden steeds groepjes gaan ophalen en met hulp van een van de jongens zouden we ongezien op de zevende verdieping komen. Dit was eigenlijk wel heel fijn, omdat er dan ook maar kleine groepjes tegelijk door het spookhuis liepen en niet een grote meute. Theo kwam met het geweldige idee om eerst een paar rondjes te lopen, zodat de leerlingen niet meer precies zouden weten waar de Room of Requirements zich bevond.
'Jij loopt wel met James mee naar de kelder, neem ik aan?' stelde Allie grijnzend voor.
Een brede glimlach verscheen op mijn gezicht. 'Natuurlijk,' antwoordde ik enthousiast en liep naar James. 'Zullen we gaan?'
Verbaasd keek hij me aan en fronste zijn wenkbrauwen. 'Hoe bedoel je?'
'De Slytherin's halen,'
'Jij loopt met me mee? Natuurlijk loop jij met me mee,' zuchtte hij diep.
Glimlachend keek ik hem aan. 'Ja. Problemen?'
Hij leek even te twijfelen en daar maakte ik gebruik van om hem geen kans te geven te antwoorden. 'Dan kunnen we gaan,' zei ik nog steeds glimlachend en trok hem mee. Met veel protest volgde hij me. Waar was de tijd dat de rollen omgedraaid waren en hij mij moest dwingen.. Constant spookte er door mijn hoofd wat er gebeurd zou zijn als ik me niet had laten gaan afgelopen zomer. Al had ik het voor mijn gevoel nodig gehad om volledig voor James te gaan, was dat eigenlijk gewoon bullshit. Ik had dat niet nodig moeten hebben gehad, maar waarom had ik dat wel nodig gehad?
'B, hier linksaf,' haalde James me uit mij gedachten over hem.
Ik knikte begrijpend en volgde hem. 'Het spijt me,' zei ik zacht en nog nooit had ik zó onzeker geklonken. Je maakte me nu eenmaal niet snel onzeker, maar bij James twijfelde ik aan alles. James keek verbaasd op om de onzekere toon in mijn anders zo zelfverzekerde stem. 'Ik wilde zeker van mijn beslissing zijn voor ik me zo kwetsbaar op zou stellen, maar uiteindelijk heeft het voor nog meer problemen gezorgd,' zei ik zacht en keek naar mijn voeten.
James opende zijn mond om iets te zeggen en hoopvol staarde ik in zijn groene ogen, maar hij kreeg geen kans om iets te zeggen, want iemand anders begin te praten. 'James!' klonk Cecilia's stem enthousiast en ze vloog James om zijn nek. 'Eindelijk! Waarom duurde het zo lang? Ik dacht dat jullie al om acht uur zouden komen en het is nu al kwart over!' ratelde ze door en trok zich niets aan van alle andere Slytherin's en mij die haar raar aankeken. Sinds wanneer waren die twee zo goed bevriend? Had ik iets gemist? Hadden ze in die ene les waar ze naast elkaar zaten een band, een close vriendschap, opgebouwd?
'Cece, stel je niet zo aan,' kraste de schelle stem van Flora en geïrriteerd keek ze het tweetal aan. Wie had haar uitgenodigd? Zij én Cecilia?
De groep begon weer te lopen en Justin en Scorpius liepen aan weerszijden van mij. 'Dus hoe gaat het met jullie, jongens?' vroeg ik de twee nieuwsgierig. Natuurlijk hoopte ik dat Scorpie iets over Liv/Hanna zou zeggen, maar daar had ik geen garantie op.
Justin grijnsde breed. 'Goed,'
Scorpius knikte bevestigend. 'Ja, inderdaad. Goed,'
'Niets spannends waardoor ik de nieuwe Rita Seeker kan worden?' grapte ik, terwijl ik James en Cecilia in de gaten hield. Dit beviel me namelijk helemaal niet.
'Nee-,' 'Jawel Malfoy, vertel haar over je nieuwe vlam!' onderbrak Justin zijn beste vriend lachend.
Nieuwsgierig keek ik de witblonde jongen aan. 'Oh?'
'Het is niets. We hebben nog niets officieels in ieder geval,' zei hij een stuk zachter dan voorheen.
'Maar ze is leuk?' vroeg ik nieuwsgierig en blikte weer op James en Cecilia. Dit beviel me helemaal niet. Waarom lachte hij om haar grapjes? Ze was helemaal niet grappig! Waarom liep ze zo dicht tegen hem aan? De gangen waren breed genoeg dat ze nog twee meter uit elkaar konden lopen! Oh, het duurde niet lang meer, voordat hij zijn arm om haar schouder zou leggen! Van frustratie balde ik mijn vuisten en keek vol jaloezie naar het tweetal.
'Ze hoorde geen eens wat ik zei,'
'Wat denk je? Ze loopt groen aan van jaloezie,'

Verward knipperde ik met mijn ogen en keek Justin verbaasd aan. 'Wat?'
Hij lachte luid, waardoor enkele Slytherin's verbaasd omkeken. 'Dat je groen aanloopt van jaloezie,' zei hij zacht, zodat alleen ik het kon horen.
'Ze hoeft gewoon niet zo klef te doen. Het is niet dat ze wat hebben ofzo,' antwoordde ik stellig en bleef Cecilia nauwlettend volgen. Echt niet dat ik haar een seconde uit het oog verloor als ze zo dichtbij James was. No way dat ik iets tussen die twee liet gebeuren.

Reacties (2)

 • Magicsongzz

  Komaaaan geef ons nog eens een momentje tussne hun twee

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Oh, je gaat het zo zwaar krijgen 😛

   3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  URGHHHHHHHHHH!
  Eindelijk had James wat aardigs kunnen zeggen, omdat B echt heel sad is en dan komt dat *************************************************************** van een Cecilia weer. Gewoon: AAAAAAAAAAAH!

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Geloof me, ik haat Cece net zoveel als jij ;-)

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen