We kwamen aan bij het huis. Dean haalde even adem, alsof hij zich even gerust wou stellen en draaide zich dan om zodat hij naar Lucifer en mij keek. “Volg ons voorbeeld en … Lucifer zou …” Dean stopte.
“Ik zal niks doen wat je niet wilt, nu goed, Dean?” zegt Lucifer en dan stapt hij uit de gestolen auto. Ik volg en pak Lucifer zijn hand vast. Sam en Dean volgen en we steken de straat over. Dean belt aan. Mary staat aan de deur. Als ze Dean herkent kijkt ze verbaasd op. Dean was al eens naar het verleden gestuurd geweest door de hemel. Hij had geprobeerd om zijn moeder te helpen maar het was niet gelukt. In plaats daarvan waren haar ouders vermoord geweest door Azazel en had zij een deal gesloten of John te redden. “Je kan hier niet zijn”, zegt ze direct. “Het spijt me als dit een slecht moment is Mary”, zegt Dean. Ik kijk Sam aan en zie dat hij verbaasd naar zijn moeder kijkt. “Je snapt het niet… ik doe dit niet meer. Jullie moeten vertrekken.” Ik knijp in Lucifers hand om te zeggen dat hij geduld moet hebben. Daarbij waren ze nog in leven, dus dat was iets positiefs. “Dit is belangrijk”, zegt Dean opnieuw en dat gaat de deur wijder open. John staat er. Nu kijk ik verbaasd naar hem. Hij zag er zo jong en gelukkig uit. Mary verontschuldigd zich direct: “Euh, dit zijn…”
“Haar neven en nicht”, zegt Dean.
Wat was Dean aan het proberen? Mary kijkt ons fronsend aan maar gaat mee in het verhaal.
“Ik ben Dean”, zegt Dean als hij Johns hand aanneemt.
“Dit is mijn broer Sam, mijn zus Gabriella en haar vriend Luc”, zegt Dean vlotjes. Lucifer kijkt hem even aan als hij hoort dat hij Lucifer nu Luc noemde. We konden hem wel moeilijk Lucifer noemen, niet? “We waren in doortocht toen we langs Lawrence reden en we konden moeilijk niet stoppen”, zeg ik met een glimlach.
“Maar jullie gingen toch net weg”, zegt Mary en ze wilt de deur sluiten maar John houdt haar tegen. “Kom maar binnen, drink een biertje met ons. Het is leuk om eindelijk eens wat familie van Mary’s kant te leren kennen.” We wandelen binnen en John doet de deur achter ons dicht.

“Wie? Waar is Cas?” vraag ik verbaasd.
“Ik weet het niet oké, hij is gewoon plotseling verdwenen”, antwoordt Jimmy.
“Shit”, zei ik. “Weet je ook waarom? Herinner je iets?”
“Nee, alleen maar witte flitsen”, antwoordt hij.
“Misschien hebben andere engelen hem aangevallen?” vraag ik.
“Waarom zouden ze dat doen?” vraagt Sam.
Dean kijkt neer naar de grond, alsof hij het antwoord daarop al weet.
“Kom ,we zullen je naar ons motelkamer brengen, heb je honger?” vraagt Dean als hij Jimmy recht rekt en hem meeneemt richting de Impala. Sam volgt ook maar stopt als hij merkt dat ik niet volg. “Gabe?” vraagt hij bezorgd.
Ik wist niet eens waarom ik bleef staan, ik wist gewoon dat er iets mis was.
“Ik kom zo meteen”, zeg ik. “Ga maar al verder.
Sam knikt en laat me alleen. Dit waren engelen geweest, ik was er zeker van.
Ik wist ook wie het bevel gegeven had, Zachariah.
“Hallo, Gabe.”


“Dus wat doen jullie eigenlijk?” vraagt John nieuwsgierig. “We reizen vooral rond”, antwoordt Dean. “We verzamelen antiek”, voeg ik er aan toe. John knikt en vraagt dan hoe we juist familie zijn met Mary. Sam en Dean beginnen het uit te leggen, maar ik stop met volgen en droom weg. Het was zo raar om hier te zijn. Om zo dichtbij John te staan. “Gaat het?” fluistert Lucifer in mijn oor. Ik glimlach naar hem en hij knijpt geruststellend in mijn hand.
Ik word opgeschrikt door de telefoon. John wandelt snel naar de keuken. Zodra hij uit gehoorsafstand is, zegt Mary, “Jullie moeten nu weg. De laatste keer dat ik je zag, heeft een demon mijn ouders vermoord en nu verwacht je dat je gewoon in mijn huis binnen kan komen?” Dean kijkt schuldig maar Sam zegt: “Je bent in gevaar.”
“Wat? Is er een demon?” vraagt ze.
“Niet precies”, zegt Dean.
“Het is een engel”, zegt Lucifer. Ik stomp Lucifer zacht in zijn zij. “Hey!”
“Luci, wat ben je aan het doen?” siste ik.
Mary fronste en zei: “Engelen bestaan niet.”
“Wij bestaan wel”, zegt Lucifer tegellijkertijd zegt Dean: “Ze zijn zoals demonen alleen zijn ze 2 keer zo sterk en zijn ze dicks.”
“Hey”, zegt Lucifer geïrriteerd. Mary negeert hem en zegt tegen Dean: “Waarom zou een engel ons willen aanvallen?”
“Ik leg je alles later uit maar nu moeten we zo snel mogelijk hier weg”, zegt Dean. Ze knikt ,staat recht, maar vraagt dan nog: “Wat moet ik tegen John zeggen.”
Dan valt er mij iets op als ze stopt met praten. Het was stil in de keuken. Ik liet Lucifers hand los en loop snel naar de keuken. John is nergens te bekennen. Dan merk ik een notitieblokje op. Er stond op dat John in 15 minuten terug zou komen. Shit.
“Hij is weg”, roep ik uit. De rest komt de keuken binnen en ik toon hem de notitie. Sam en Dean kijken me bezorgd aan. Wat nu?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen