Foto bij Proloog

'A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads, lives only one.'Het zweet liep in druppeltjes langs zijn gezicht. Hij hield zijn handen rond zijn oren geklemd en kermde zachtjes. Hoewel alle geluiden rondom hem verstomden, kon hij nog steeds de stemmen horen. Kom, kom bij ons. Waar wacht je nog op?
Hij had geweten dat het fout was hier te komen. De kamer maakte dingen in hem los die hij dacht lang vergeten te zijn. Toch was de verleiding te groot, het verlangen te intens. Nu hij in het midden van de ruimte zat, had hij geen keuze meer.
Zijn vingers klauwden in het hout van zijn bureau en hij sloot zijn ogen, liet de stemmen binnen. Kom op, we zijn hier. Je hebt niets te verliezen.
Hij grauwde en sleurde zichzelf recht. Beetje bij beetje voelde hij zijn zelfzekerheid afbrokkelen en liet hij zichzelf meevoeren door de stemmen. Ze hadden gelijk, het echte leven had hem niets meer te bieden. Hier, deze kamer, was waar hij hoorde te zijn.
Toen hij opstond van het bureau, klapte zijn stoel kletterend tegen de grond. Wanhopig om zijn evenwicht te behouden, sloeg hij de losse papieren en boeken van zijn bureau af.
De stemmen werden steeds luider, steeds dwingender. Hij schreeuwde gefrustreerd en sloeg zijn bureaulamp de grond op, die in scherven uiteen spatte. Wankelend liep hij richting de boekenkast en trok een aantal boeken uit de lades. Allemaal niet goed genoeg. Hij gromde een laatste keer gefrustreerd, voor hij zich op zijn knieën liet vallen. De zwaarte van de stemmen drukten hem neer, een zwaarte waar hij niet meer tegen kon vechten. In plaats van naar de stemmen te luisteren, koos hij voor de tweede optie: de belovende, donkere bewusteloosheid.


Ik heb ondertussen besloten om dit verhaal ook echt af te maken en er staan heel wat hoofdstukjes voor jullie klaar! Hopelijk vinden jullie het iets ^^

Reacties (3)

 • Croweater

  Ik ben heel benieuwd!

  3 jaar geleden
 • Spunlay

  Yes, abo, wat veelbelovend!

  3 jaar geleden
 • Histoire

  Wel, ik versta nooit veel van een proloog, dus ik weet eigenlijk niets te bedenken, behalve dat ik nieuwsgierig ben om hoofdstuk één te lezen. En oh ja, ik ben trouwens een abo. (:

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here