Pas als de deuren weer helemaal dicht zijn doe ik een stap naar voren, alsof de twee ons gesprek helemaal niet hadden onderbroken. Binnen nog drie stappen sta ik zo dichtbij dat ik omhoog moet kijken om zijn blik nog te kunnen vangen.
      ‘Ik wens je veel succes met overleven, 9.’ Mijn stem klinkt bijna sissend en de donkere toon ervan kan hem niet ontgaan. Ik hef mijn hand op en trek met mijn nagel een denkbeeldige lijn over zijn borst en houd mijn hoofd gebiologeerd een tikje scheef terwijl ik mijn wijsvinger volg met mijn ogen. Als ik weer naar hem opkijk laat ik mijn hand vallen. ‘Want zodra ik je vind, en ik zal je vinden, maak. Ik. Je. Af.’ Ondanks mijn prachtig geformuleerde bedreiging des doods, laat hij een schamper lachje horen, hoewel ik me afvraag of het hem werkelijk niets doet.
      Hij pakt me bij mijn schouders vast en draait me half om, zodat ik naar de spiegelende ruit kan kijken en ik met mijn rug bijna tegen hem aansta. Zijn armen plaatst hij nonchalant op mijn schouders en ik kan zijn lichaamswarmte door zijn shirt heen voelen.
      ‘Het zal je nog tegenvallen hoe lang het duurt voor ik dood ben.’ Hij fluistert de woorden bijna, met zijn lippen vlak bij mijn oor. ‘En laat ik je een geheimpje vertellen. Ik ben hier niet gekomen om te overleven.’ Daar ben ik ondertussen al achter, inderdaad. ‘Maar ik zal je al te graag meenemen in mijn graf.’ Ik laat een spottend lachje horen, oprecht niet onder de indruk. Ontspannen sluit ik mijn ogen en laat ik mijn hoofd tegen zijn borst rusten. Een vreemd en misplaatst gevoel van veiligheid overvalt me.
      ‘Probeer het, graag zelfs. Dat maakt de jacht een stuk interessanter.’
      ‘Kijk, daar is het bewijs, een hart van steen. Je praat over mij en de andere tributen alsof we beesten zijn. Terwijl het werkelijke monster hier voor me staat.’ Hij stapt weg en een plotselinge kou slaat in mijn rug terwijl hij op het knopje drukt naar de negende verdieping. Ik glimlach duivels en draai me naar hem om.
      ‘Zo ontzettend gehecht aan jullie onschuld. Allemachtig. Gaat dat nooit eens vervelen?’ Mijn stem daalt een paar tonen. ‘Je wint de Spelen niet met vríendelijkheid, Florian. Tenzij je je vijanden dood wil kletsen, maar in dat geval lukt het nog niet zo goed. Om te kunnen blijven leven, moet je een moordenaar worden. Hoe denk je anders dat jullie lieve mentor nu je mentor is. Hij, of zij, heeft precies hetzelfde gedaan als een Beroeps.’ Ik ben de bedoeling van het gesprek een beetje kwijt. De speelse toon is er al lang uit verdwenen en ik denk ook niet dat ik nog informatie die ik tegen hem kan gebruiken uit hem los kan krijgen.
      ‘Waarschijnlijk heeft hij ze dood gelachen met dat eeuwige optimisme van hem.’ Het sarcasme druipt van zijn stem. ‘Maar goed, met pijn in mijn hart moet ik toegeven dat je gelijk hebt. Je wint het niet met vriendelijkheid. Maar erg vriendelijk ben ik nog niet geweest, is niet?’ Hij glimlacht een zelfingenomen lachje en werpt onsubtiel een blik op het plaatje dat aangeeft op welke verdieping de lift is.
      ‘Oh, het record is nog heel ver weg. Maar altijd blijven geloven, toch?’ Schamper kijk ik hem aan, terwijl ik met mijn ene hand op de rode knop duw, waardoor de lift met een schok tot stilstand komt. Florian lacht zacht.

Helaas een beetje een kort stukje, maar dit omdat ik graag gelijk wil lopen met mijn tegenspeler, Florian
You guys liking it so far?
Florian: Not me, The girl you're in love with...
Cotton: Hahahah me too!
Ranobow: Oops :o Ik heb het gelijk aangepast, hihi
Chris: Gheheheh
FollowYourDream: So do I(wbw)
EvilDaughter: Hij is zoo immens cute (en echt een geweldige sukkel, don't you love it)
Melis(Aka EVIL) JEP

Reacties (7)

 • FollowYourDream

  Hihi, wat leuk! Ik ben zo benieuwd waarom Aderyn de lift stilzet.. Dit gaat leuk worden:X

  Leuk stukje!

  Xxx

  4 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Yess i do

  4 jaar geleden
 • Tribbiany

  Wat de anderen hebben gezegd maar dan 3 keer zo erg
  man wat ben jij goed!

  Heet je trouwens echt Froukje?

  4 jaar geleden
 • Duendes

  Wow wacht! Dit is het moment om bij te vallen! Melissa, je bent inderdaad evil!!
  Ik hou echt van je manier van schrijven, Adey

  4 jaar geleden
 • Samanthablaze

  Melissa, je bent wél EVIL. Heel erg.

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen