Foto bij 066

Anna wenste me veel succes. De andere meisjes hadden de geschiedenis met mijn vader niet helemaal kunnen begrijpen, maar ze waren erg lief tegen me. Helaas kon ik ze niet meenemen. Dit moest ik zelf doen. Als ik het nog wilde doen, moest het vandaag.

Ik stapte met een wild bonkend hart naar buiten. Maar al te goed besefte ik dat ik nu nog terug kon. Gewoon me omdraaien en teruggaan; iedereen zou het begrijpen. De weg naar mijn huis – nee, mijn vaders huis – was niet heel lang, maar leek toch eeuwen te duren. Ik begon ongemerkt steeds langzamer te lopen, totdat ik stilstond en staarde naar de grond. Ik wilde niet. Ik wilde wel. Ik wilde morgen geen spijt hebben dat ik niet was geweest. Ik kon het alleen niet.

Ik wist niet hoe lang ik daar stond en ik wist ook niet hoeveel mensen me vreemd aanstaarden. Het kon me niets schelen. Binnenin me was een hevig gevecht gaande en ik zag langzaam in welke zijde aan het winnen was. En toen zette ik de ene voet voor de andere.

Het was alsof ik droomde toen ik het huis, dat ik ooit als mijn thuis had gezien, weer in het echt zag. Ik had hier zo lang aan gedacht. Ik had zoveel scenario’s voor me gezien, en geen van die was precies als deze. Geen van hen was echt. Hier was ik alle controle kwijt. Nee, niet helemaal. Ik kon nog altijd teruggaan. Maar ik kon niet controleren wat er zich zou afspelen achter die deur. Ik was bang. Zo bang. Voor mijn vader. Voor hem als persoon, maar ook hoe ik hem zou aantreffen. Zou ik dit wel aankunnen?

Stap. Nog een stap. Nog één keer mijn ene voet voor de andere, en ik stond op de drempel. Nog één beweging met mijn hand en mijn knokkels lagen op de deur. Laatste kans om terug te gaan. Om dit niet hoeven te doen. Niet hoeven te zien. Help. Iemand help me.

Ik klopte.

Reacties (7)

 • LilsEvans

  Wauw. Hoe dit geschreven is. Echt gewoon wauw.

  4 jaar geleden
 • Croweater

  Mooie spanningsopbouw!

  4 jaar geleden
 • Thuria

  Ooowh, laat ons niet zo in spanning zitten! Hopelijk activeer je het volgende hoofdstuk snel ^^
  Mooi geschreven, ik voel haar innerlijke strijd helemaal (-:

  4 jaar geleden
 • Heronwhale

  Oooohw ik hoop zo dat hij aardig doet! Please snel verder!

  4 jaar geleden
 • katl1

  Snel verder please!!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen