Foto bij 116.

Ik had er nog een beloofd ;-)

Hanna Rosa Waldner

Om half 10 was iedereen binnen en liepen de laatste leerlingen door het spookhuis richting de feestzaal waar je enkel kon komen door het spookhuis. Nou ja, we zeiden tegen iedereen dat je er alleen kon komen door het spookhuis. 'Gaan we via het spookhuis of via de korte route?' vroeg ik aan Theo en Toby die nog als enige bij de deur stonden voor de Room of Requirements. Eigenlijk was het Britta's taak om hier met mij te wachten tot de laatste leerlingen binnen waren, maar ze was met de Slytherin's naar binnen gelopen. Natuurlijk had dat maar een reden en dat was James. Cece was namelijk heel erg haar best aan het doen bij James en Britta wilde koste wat kost voorkomen dat Cece en James iets kregen of maar een enkele vorm van contact hadden. Persoonlijk vond ik het erg grappig dat vorig jaar James Britta achterna zat en dat het nu andersom was. Ik hoopte dat ze ooit weer samen zouden komen, want ze waren zo leuk samen. Ik miste Brimes. Ze waren dan allebei zoveel vrolijker.
Breed grijnsden Theo en Toby. 'Door het spookhuis natuurlijk,' zeiden ze tegelijk, waarna ze elkaar lachend aankeken.
Toby opende de deur en Theo en ik liepen naar binnen met Toby achter ons aan. Het was helemaal donker in de gang met een kaarsje aan het einde van de gang als teken dat we die kant op moesten. Ik was al talloze keren door het spookhuis gelopen en het was dan ook totaal niet spannend voor mij, maar voor Theo en Toby was het de eerste keer. Toby en Theo liepen langzaam door de gangen en schrokken elke keer van spoken of geluiden. Peeves had zich gewillig aangemeld als onze enige vrijwilliger en was helemaal in zijn nopjes. Hij maakte er optimaal gebruik van dat hij de leerlingen mocht laten schrikken, zonder dat McGonagall hem dodelijke blikken en een preek gaf. Er was ook drijfzand in een van de gangen dat ik soepel ontweek door dicht langs de muur te lopen waar het niet lag.
Opgelucht zuchtten Toby en Theo toen het einde van het spookhuis in zicht kwam, waardoor ik luid lachte om hun opgelucht gezucht. Grappig dat de 'stoere' Gryffindorjongens toch wel bang waren in het spookhuis. We liepen de grote feestzaal in waar iedereen al gezellig aan het dansen en feesten was. Er werd volop gelachen wat een goed teken was.
'Code Rood, ik herhaal: Code Rood,' zei Britta stressend, terwijl ze naar ons toe kwam gelopen. Door de luide muziek hoorde ik haar pas toen ze vlak voor me stond.
Een diepe frons verscheen op mijn voorhoofd en niet-begrijpend keek ik haar aan. 'Waar heb je het in vredesnaam over?'
Een diepe zucht ontsnapte uit haar longen en ze ging achter me staan om me bij mijn schouders te pakken en me iets te draaien, waardoor ik op de dansvloer keek. Ik vernauwde mijn ogen wat door de felle lichten die net in mijn ogen schenen. Uiteindelijk zag ik waar mijn zusje op doelde: James danste met Cece. Ik draaide me om naar B en keek haar medelevend aan. 'Ik snap dat het pijn doet, maar vergeet niet dat James joú leuk vond of vindt. Je staat al met twintig tegen nul voor. Ga naar de dansvloer en ga zo staan dat James je kan zien. Dans dan zo sexy en verleidelijk mogelijk, waardoor hij alleen nog maar aan jou kan denken,' verzon ik een hele tactiek voor haar.
Een brede glimlach verscheen op haar gezicht en na me bedankt te hebben, verdween ze tussen de mensen op de dansvloer. Nu was het mijn beurt. Ik zocht een bepaalde witblonde jongen die ik vrij snel had gevonden, doordat hij maar enkele meters van mij verwijderd stond. Het viel me nu pas op dat B en ik in hetzelfde schuitje zaten: we wilden allebei onze ex terug. Nu was Scorpius theoretisch al verliefd op mij, aangezien ik Liv Parker was. Maar in de praktijk had ik hem nog steeds gedumpt voor iets wat hij niet had gedaan. Nu moest ik alleen nog even ervoor zorgen dat Scorpius weer de voorkeur ging geven aan mij, het origineel, dan aan Liv, het alterego.
'Hee jongens,' begroette ik Scorpius en Justin vrolijk.
Glimlachend keken ze me aan. 'Gaaf feest, H. Echt een leuk idee. Alleen een feestmaal is zo mager op Halloween,' complimenteerde Justin me.
Scorpius knikte instemmend. 'Ja, inderdaad! Jullie zouden echt vaker zulke feesten moeten organiseren. Dat zou zo vet zijn,' vulde Scorpius zijn beste vriend aan.
Dankbaar keek ik beide Slytherin's aan. 'Bedankt jongens. Het is inderdaad precies hoe we het wilden,' glimlachte ik breed.
Lisa Jackson, het meisje waar Justin al twee jaar een crush op had, kwam aanlopen wat niet zo soepel ging, aangezien ze zo te zien al aardig wat gedronken had. Ze tuitte haar lippen en keek Justin uitdagend aan die haar weer verbaasd aankeek. Ze stak haar hand uit naar Justin en glimlachte breed. 'Kom mee dansen, knapperd. Je bent veel te leuk om hier aan de zijlijn te staan,'
Justin lachte luid en pakte haar hand aan. 'Nou, oké dan,' zei hij en werd meegetrokken door het bruinharige meisje.
Lachend keken Scorpius en ik elkaar aan. 'Ik vind ze leuk samen,' glimlachte ik.
'Ik ook,' stemde hij in en volgde met zijn ogen zijn beste vriend en diens crush.
Brutaal keek ik Scorpius aan en tuitte mijn lippen, waarna ik mijn hand naar hem uitstak. 'Kom mee dansen, knapperd. Je bent veel te leuk om aan de zijlijn te staan,' herhaalde ik Lisa's woorden.
'Nou, oké dan,' herhaalde hij lachend Justin's woorden en pakte mijn hand vast.

Reacties (4)

 • Magicsongzz

  Bah Cece!
  Yasss Go Han!

  3 jaar geleden
 • Fioree

  (yeah)
  Zo'n geweldig verhaal dit!

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Fijn dat je het zo leuk vindt! Bedankt!

   3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  OH VUILE CECILIA!
  Hahahahhahahahhah Hanna!

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Wat is het toch een verschrikkelijk mens, hè?

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   Ja best wel

   3 jaar geleden
 • DieEneSaar

  xD

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen