Voor ik het goed besef, vliegen de weken voorbij. Het is onderhands december en het is al behoorlijk koud buiten. Emily spreekt niet meer met me en gaat steeds op baan met Rose. Ik heb er me bij neer gelegd en besloten om beiden te negeren. In plaats daarvan hang ik meer rond met Beth, Quinten, Jensen en Scorpius tijdens de lessen of vrije momenten. In de avond stort ik me op mijn lessen en taken, tot het tijd wordt om te gaan slapen. Vandaag is het zaterdag, wat betekent dat we geen lessen hebben. Ik besluit om even lekker wat buiten te zitten en gewoon te luieren een hele dag. Mijn taken zijn gedaan voor vandaag en leren doe ik morgen wel.
'Faith!' hoor ik iemand roepen en ik draai me om. Beth komt naar me toegelopen en ze kijkt me glimlachend aan.
'Hey Beth.' begroet ik haar.
'Het is weekend, dus ik vroeg me af of je bij ons aan tafel wilt komen zitten? Dan heb ik iemand om tegen te praten.' vraagt ze me.
'Mag dat wel?' vraag ik wat onzeker, maar ze knikt meteen.
'In het weekend wel.' zegt ze zeker en ik glimlach naar haar.
'Dan ga ik met je mee.' zeg ik en ze straalt meteen. Samen stappen de grote zaal binnen en als ik gewoon voorbij de gryffindor tafel stap, hoor ik zacht geroezemoes van mijn tafel. Maar ik doe net of ik niets hoor en stap verder richting de slytherin tafel. Beth zet zich net iets verder van Scorpius, die nog met slaperige ogen aan het eten is. Ik geef hem een klein duwtje op zijn schouders als ik langs hem ga. Meteen kijkt hij kwaad op, maar als hij me langs hem heen ziet gaan, kijkt hij me verbaasd aan.
'Pompoensap?' vraagt Beth en ik knik.
'Ja graag, dank je.' zeg ik beleefd en neem een beschuitje en een sneetje kaas. Ik praat met Beth tussen het eten door over de meest stomme dingen, maar ze lijkt het enorm leuk te vinden.
'Ieuw, een gryffindor op mijn plaats.' hoor ik Voilet in een belachelijk hoge stem zeggen. Ik kijk haar met opgetrokken wenkbrauw aan, terwijl ze naast me stil staat.
'Ieuw, een slytherin met een veel te grote mond.' imiteer ik haar hoge stem, waardoor ik een dodelijke blik van haar ontvang. Hier en daar is gegiechel hoorbaar aan tafel, blijkbaar steunen niet veel studenten haar.
'Scorpius, doe iets aan dat modderb-..' begint ze, maar wordt ruw onderbroken door hem.
'Ze is meer volbloeds dan jij Violet.' antwoordt Scorpius en ze kijkt hem verbaasd aan. Tranen hopen zich op in haar ogen en ze loopt de grote zaal uit.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen