‘Achtenveertig… negenenveertig… vijftig.’ Haar arm- en kuitspieren brandden. Nog tien keer opdrukken. Dat kon ze best. Haar armen trilden toen ze zich weer naar de grond liet zakken en haarzelf weer omhoog drukte. Ze beeldde zich in dat Annatar vastgebonden op een stoel voor haar zat, omringd door mensen die om de beurt een fakkel tegen zijn naakte huid duwden. Ze kon het verbrande vlees bijna ruiken. Ze kende de geur immers, hij had haar hele buik verbrand in de hoop haar medewerking af te dwingen.
      ‘Vierenvijftig, vijfenvijftig…’
      Haar ingebeelde Annatar zou pas stoppen met martelingen ondergaan als ze het opgaf. Toch leidde de pijn in haar eigen lichaam haar af en langzaam brokkelde het beeld van Annatar af. Hij was hier niet. Hij werd niet gekweld, niet eens door zijn eigen geweten. Hij liep ergens vrij rond, hield tegenover haar broer en Elrond de leugen in stand dat ze dood was.
      Voorzichtig zakte Jayne op de grond neer en draaide totdat ze op haar zitvlak zat. De kleding die ze al jarenlang droeg was tot op de draad versleten. Ze leunde met haar hoofd tegen de stenen wand terwijl ze haar hijgende ademhaling onder controle probeerde te krijgen. Met een trillende hand veegde ze het zweet van haar voorhoofd.
      Het in standhouden van haar conditie was het enige wat ze kon doen. Al jaren. Het hield haar fit, hielp haar vechten tegen de eenzaamheid en de uitzichtloosheid. Ze had niet altijd zo’n sterke dag als vandaag. Vaak was haar doorzettingsvermogen ver te zoeken. Dan voelde het onrecht dat haar was aangedaan zo groot dat ze alleen maar in zelfmedelijden kon snikken. Na al die tijd wist ze nog niet wat Annatar probeerde te bereiken. Hij wilde haar magie stelen. Maar waarom? Hoelang zou hij het blijven proberen?
      Meermaals had Jayne geprobeerd zelf uit het leven te stappen. Iedereen dacht toch al dat ze dood was. Verzwolgen door een draak. Verbitterd dacht ze terug aan Annatars triomfantelijke gezicht toen hij haar vertelde hoe zijn magie haar vorm had aangenomen. Het maakte haar misselijk. Hoe hadden Angmar en Elros zich zo makkelijk om de tuin kunnen laten leiden? Waarom zou ze in vredesnaam in haar eentje op een draak afrazen? Ze was weliswaar soms onbezonnen, maar ze had nooit een doodswens gehad.
      Niet voordat ze hier was beland, althans. Hier had ze geprobeerd zichzelf uit te hongeren en te laten uitdrogen, maar in zwakke momenten was ze altijd weer naar het water en het brood gekropen en had ze toch toegegeven aan de levenskracht die er nog in haar was. Ze had zelfs geprobeerd om zichzelf te wurgen, maar haar geest was te sterk.
      Jayne wreef over haar bovenarmen toen het zweet afkoelde. Ze wist niet waar ze gevangen werd gehouden, maar het landschap moest er ijzig uitzien. In haar wanhoop hadden er vast talloze sneeuwstormen geraasd.
      Het was vijf jaar geleden dat ze de lucht voor het laatst had gezien. Vijf jaren.
      Er zouden er vast nog veel bijkomen. Soms vervloekte ze het feit dat ze een Dunedain was. Ze kon hier honderden jaren verborgen blijven, terwijl de wereld boven haar veranderde.
      Nee, sprak ze zichzelf tegen. Zolang ga je hier niet zitten wachten. Je gaat door met oefenen, zodat je hem of zijn griezelige bediende kunt overmeesteren en hier vandaan kunt ontsnappen.
      Jayne greep de kelk naast haar vast en dronk van het stinkende water. Morgen kreeg ze vers voedsel. Het enige waar ze naar uit keek, alsof ze niets dan een primitief beest was.
      Maar wel een beest dat goed kwaad was gemaakt en wiens woede niet te stuiten was.

Reacties (5)

 • Trager

  Ik wist het. Die vieze, vuile griezel heeft haar gewoon gejaynenapped. Maar hij onderschat haar blijkbaar nog steeds.

  4 jaar geleden
 • Vasya

  Oh wauw. Dit had ik niet zien aankomen ^^

  4 jaar geleden
 • ProngsPotter

  SHE LIVES OHMYLORD SHE IS ALIVE*O*

  4 jaar geleden
 • Delahaye

  Oeh, yes ^^

  Nu weten we al helemaal zeker dat Annatar totaal niet te vertrouwen is...

  4 jaar geleden
 • SonOfGondor

  Ze leeft! Ik wist het wel!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen