Foto bij 070

We waren terug. Ik dacht dat ik hier liever was dan in Parijs. Ik wist het niet zeker. Maar ik wist wat ik hier moest doen. Ik had een doel. Ik had vrienden. Zelfs met Anna weg had ik Éloïse nog. En Jean was hier. Met alles wat er gebeurd was, had ik enorme behoefte aan zijn zachte stem en warme handen. Ik wilde niets liever dan in zijn armen liggen en huilen, totdat ik niet meer kon ademen. Ik had niet gehuild toen ik terugkwam van mijn vader.

Vivienne verwelkomde ons terug en dirigeerde ons meteen naar de slaapzaal. Er was geen tijd om Jean te zien, tot mijn grote teleurstelling. Maar er was wel iemand anders die op me wachtte: Éloïse.
“Hoe was het?” vroeg ze.
Ik schudde langzaam mijn hoofd. Ik kon er nog niet over praten. Alles was te veel.
“Kan ik je helpen?” vroeg ze zachtjes.
Ik knikte en sloeg mijn armen om haar heen. Even verstijfde ze, maar toen beantwoordde ze mijn knuffel. Het voelde goed. Warm. Ik huilde niet.

“Wat er ook gebeurd is, het spijt me heel erg voor je.”
Ik knikte langzaam. Arme Éloïse, ze snapte er niets van en ze probeerde het zo. Op een dag zou ik het allemaal moeten uitleggen. Als ik dat al kon.
“Dank je wel.”

We stonden elkaar even aan te kijken, totdat Éloïse me liet weten dat ze moest gaan slapen, omdat ze de vroege dienst had. Ik had mijn diensten nog niet gekregen, maar ik ging ervanuit dat Vivienne me het wel zou hebben laten weten als ik die ook zou hebben.

“Wacht, Éloïse!”
“Ja?”
“Zou ik nog een boek kunnen lenen?”
“Natuurlijk.”

Éloïse was goed in heel veel dingen, maar datgene wat maakte dat ik zo dol op haar was, was haar liefde voor boeken en haar enthousiasme waarmee ze ze deelde. Ze raadde me Alice in Wonderland aan, maar waarschuwde dat het plot niet echt ergens op sloeg. Het zou me afleiden, zei ze. Ik wilde het voorlezen aan Jean, eigenlijk, en ik vroeg me af of hij het erg vond als ik er alvast in begon. Vast niet.

Reacties (3)

 • LilsEvans

  Yay Éloïse en haar literatuur. Dat hadden we nodig ^^

  4 jaar geleden
 • Croweater

  Straks blijkt Jean dood te zijn.
  Dan stop ik met lezen hoor.

  4 jaar geleden
 • katl1

  Snel verder please!!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen