Foto bij 071

De nacht was vredig. Het was bijna genoeg om de storm in mijn hoofd te kalmeren. Net niet genoeg om me in slaap te sussen, helaas. Dus ik las in Anna’s boek en verloor mezelf in wonderland, totdat ik kalm genoeg was en ik de wonderlijke reis die Alice maakte in het boek in mijn dromen voort te zetten. Ik was erg benieuwd wat Jean van het boek zou vinden.

Ik werd eindelijk uitgerust wakker en besloot een verlaat ontbijt te halen. Viviënne kwam al snel naar me toe met mijn nieuwe rooster en zag tot mijn opluchting dat ik opnieuw een paar nachtdiensten had. Het waren die diensten waar het meest over werd geklaagd, maar mij zou je daar niet over horen, zolang Jean hier was.

Als ik zei dat het vreemd was om terug te zijn, zou ik liegen. Het voelde juist of de routine van de plek het enige was dat echt was, alsof mijn tijd in Parijs niets meer dan een vreemde droom was. Het voelde goed om weer bezig te zijn en van een afstandje naar Jean te glimlachen. Mijn hart bonkte harder, elke keer als ik in zijn buurt was. Ik had al wel gedag gezegd, maar ik bewaarde een verslag over Parijs voor mijn nachtdienst. Ik wilde rustig met hem kunnen praten.

Ik nam Alice in Wonderland mee naar mijn eerste nachtdienst, maar ik wist niet of we überhaupt zouden lezen. Zou Jean nog wakker zijn?

Dat was hij. Hij wachtte op me met een glimlach op zijn gezicht.
“Ik ben heel blij je weer te zien,” zei hij. Hij klonk vriendelijk en oprecht.
“Ik ook.” Ik had verwacht dat ons weerzien na de kus ongemakkelijk zou zijn, maar dat was niets van te merken. Jean was nog altijd zo vriendelijk en charmant als altijd, en we praatten makkelijk. Het was een opluchting.

“Dus, hoe was het in Parijs?”
Ik zuchtte. “Het is een heel lang verhaal.”
Hij legde een hand op de mijne. “Ik wil het horen.”

Reacties (5)

 • LilsEvans

  Pfiew hij is niet al terug naar het front oid. Dat is fijn en mag ook wel na het verlies dat Justine al geleden heeft.

  4 jaar geleden
 • Croweater

  Aaah gelukkig, hij is in orde.
  (Maar niet zo in orde dat hij weg moet, gehe)

  4 jaar geleden
 • Helvar

  Cute cute :')

  4 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Naawwhhh <3

  4 jaar geleden
 • katl1

  Snel verder please!!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen