Foto bij 6. Fa

I am in misery
There ain't nobody who can comfort me
Why won't you answer me?
The silence is slowly killing me

- Maroon 5

Louis ging alleen, en zo snel hij kon, richting St. Luke's. Hij negeerde iedereen die hem feliciteerde. Louis legde eerst Thunder weg in een veilige opbergplaats voor instrumenten en nam zijn jas. Hij sloop naar buiten door één van de weinig gebruikte zijdeuren voor iemand hem zou kunnen tegenhouden. Hij had iets gehoord in Harry's stem, de kracht waarmee hij sprak toen hij in zijn oor had gefluisterde, zorgde ervoor dat hij zich rusteloos en bezorgd voelde. Hij kond de frisse lucht van de nacht wel gebruiken om even alleen te zijn met zijn gedachten. Hij gaat je enkel een preek geven over het tempo, verzekerde Louis zichzelf, zijn handen diep in de zakken van zijn overjas, grijze sjaal rond zijn nek gewikkeld terwijl hij richting de kerk wandelde. "Dit is mijn orkest." Deed hij Harry na in zijn gedachten. Hij negeerde het schuldgevoel dat langzaam bij hem naar boven kwam. Ik heb net 'jouw' orkest een dienst bewezen, dus doe maar rustig.
Louis wist al dat de mensen over Don Juan zouden praten voor de rest van het seizoen. Harry had gelijk gehad over de ziel, dat kon Louis gerust toegeven. Maar het was Louis die juist was over het tempo.
"Hij gaat waarschijnlijk zeggen dat het over het principe gaat," voorspelde hij geïrriteerd terwijl hij de straat van de kerk insloeg. Waarom maakte hij zich hier zoveel zorgen over? Hij wilde dat het voorbij was, zodat hij eindelijk een beetje kon relaxen. Want nu kon hij dat, niet nadat hij Harry's donkere ogen had gezien toen hij zijn hand had gepakt. Hij bleef het drukken van de knopen van Harry's pak voelen in zijn onderarm en zijn warme adem in zijn oor. Harry had naar duur zweet geroken.
De violist voelde zich stom, toen hij zich realiseerde dat hij helemaal alleen voor St. Lukes stond. Blootgesteld en beetje verlegen. Hij moet sneller gewandeld hebben dan hij zich gerealiseerd had. De ingang was nog verlaten en het meisje van de vestiaire ging nog maar net op haar plaats staan. Geweldig. Louis slenterde naar haar toe, zuchtte en dacht aan het feit dat Harry tegengehouden zou worden door veel mensen die hem wouden feliciteren met zo'n prachtig concert. Hij zou waarschijnlijk nog een uur mogen wachten tot Harry hier zou zijn. Super. Nu moet ik nog een uur aan zijn kantoor staan wachten als een brave schooljongen. Een brave schooljongen die precies doet wat hem gevraagd wordt.
Hij gaf zijn overjas en de jas van zijn rokkostuum aan het meisje. Met zijn gilet zag hij er ook wel netjes uit; dat zei Niall hem toch altijd. (En hij wist het van zichzelf natuurlijk ook. Hij keek ook wel eens in de spiegel.)
Louis nam het ticket aan van het meisje. Hij trok aan zijn kraag en voelde zich zo opgesloten. Fuck. Waarom voelde hij zich zo? Wat was er van hem geworden? Hoe kon het dat hij Harry zo onder zijn huid liet kruipen, waarom net hem?
Louis moest gewoon eens een goede beurt krijgen, dat was het . Hij moest gewoon eens goed van de grond gaan met iemand en hij had drank nodig. Alcohol was het meest haalbare op dit moment. Hij wist wel dat Harry hem gezegd had dat hij meteen naar zijn kantoor moest, maar dat leek niet nodig. Louis was zijn hond niet, hij moest niet precies doen wat hem gezegd werd. Hij slenterde Jerwood Hall binnen richting de bar. Twee twintigers stonden achter de bar en lachten met elkaar terwijl ze de laatste details nog in orde brachten.
"Een Macallan 12, alsjeblieft." zei Louis en tikte met zijn hand op zijn been. "Droog,"

Hij bracht traag het glas naar zijn lippen en bereidde zichzelf voor op de bittere, eiken smaak van de alcohol. Hij schrok door een hand op zijn heup.
"Ik dacht dat ik duidelijk was daarnet, maar precies toch niet." Harry's stem klonk serieus en diep als altijd. Hij leek nog steeds zo onstuimig als op het einde van het concert en hij had nog steeds zijn pak aan.
Nog voor Louis wist wat er gebeurde, griste Harry het glas uit zijn hand en zette het terug op de bar. Zijn hand lag nog steeds op Louis' heup, toen hij hem richting de deur begon te duwen.
"Hey!" zei Louis met schelle toon. Hij was kwaad omdat hij zo ruw behandeld werd, dat hij zo gemakkelijk weggeduwd kon worden. "Ik wou dat nog leegdrinken!"
"Oh, maak er niet zo'n drama van Louis. Je kunt er nog de hele nacht krijgen." snauwde Harry terwijl hij Louis verder door de gang duwde. Zijn grote, warme hand verplaatste zich naar de onderkant van zijn rug. "We moeten praten."
Het was een gratis bar en hij wist dat hij nog kansen zou krijgen om iets te drinken te halen, maar hij wou er toch even moeilijk over doen. Deze commanderende versie van Harry, zorgde ervoor dat Louis zich onzeker voelde en hij kreeg de drang om extreem tegen te gaan werken. Hij wist dat hij een beetje begon te klinken als een ondeugend kind, maar hij kon zich niet helpen.
"Ik ben volledig bekwaam om tegen jou te praten met een drankje in mijn hand, Styles," Maakte hij duidelijk en bleef midden in de lobby staan met zijn armen gekruist over elkaar. Harry keek achter hem, hij stond drie passen voor Louis. Hij leek niet onder de indruk en rolde met zijn ogen.
"Komaan, Tomlinson." Louis gromde, maar gehoorzaamde.
"Weet je, ik ben niet zeker waar jij eigenlijk een probleem mee hebt." zei Louis als hij een klein looppas inzette om te kunnen volgen. Hij stond achter Harry terwijl die de sleutel in het slot stak. Louis was van plan geweest om het gesprek luchtig te houden, maar hij voelde dat het helemaal anders zou uitdraaien. "Je hebt hun reactie gehoord!" Ging hij verder toen het slot eindelijk open sprong. "Ze waren er gek op! Ze waren mee vanaf de eerst noot! Je zou me dankbaar moeten zijn." Harry stond voor de halfgeopende deur en staarde Louis aan, hij ademde zwaar uit door zijn neus en beet op de binnenkant van zijn lip. Zijn gezichtsuitdrukking was onleesbaar. Louis werd ongeduldig en hij haalde een wenkbrauw op. Hopend dat hij zo Harry zou aanzetten tot spreken.
De reactie die hij kreeg had hij totaal niet zien aankomen.

Afspeellijst
+ Maroon 5 - Misery

Oeh, wat zou er daar gebeuren?
Let me know what you think!

Greetz Translator

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen