Foto bij 073

Die dag vertelde ik Éloïse alles. Ik kon niet langer alleen zijn. Éloïse begreep me, tot zover ze dat kon. Ze luisterde en omhelsde me en ik overwoog te gaan huilen in haar armen en niet meer te stoppen voordat ik in elkaar stortte. Maar ik leek te moe om nog te huilen.

De realisatie dat ik ook Jean zou gaan verliezen verdoofde al mijn gevoelens. Ze waren er nog, maar ze wonnen het nooit van de dagelijkse routine. Ik probeerde te doen wat ik mezelf had opgedragen, genieten van mijn tijd met Jean, maar het was zo lastig met de schaduw van de oorlog die constant over ons heen hing. Jean had ook door dat er iets aan de hand was, maar ik had er moeite mee om het uit te spreken. Toch probeerde ik het.

We waren halverwege Alice in Wonderland toen Jean me vroeg toch eindelijk eens te vertellen wat er aan de hand was. Ik zuchtte en legde het boek neer. Hij had gelijk. We moesten hier over praten.

“Ik… Je wordt beter. En dat is heel goed, natuurlijk. Maar ik denk dat we allemaal weten wat dat betekent.”
Jean knikte. “Dan zal ik terug moeten. En sterven, waarschijnlijk.”
Hij praatte er niet omheen. Dat waardeerde ik, maar de woorden kwamen hard aan.
“Ja…” Ik keek weg. “En ik wil je niet kwijt. Vooral niet sinds die avond voordat ik naar Parijs vertrok. Voordat we kusten.”

Jean knikte langzaam. “Ik wil jou ook niet kwijt, Justine. Je bent het beste dat me ooit is overkomen.”
Hij meende het. Hij meende het… Oh god.

Langzaam bewogen we naar elkaar, en al gauw raakten onze lippen elkaar weer. De tweede kus was nog beter dan de tweede. Nu ik zijn lippen kende, durfde ik langer te kussen. Ik durfde hem dichterbij te trekken en van het moment te genieten – deze keer echt, zonder zorgen. Alleen dit moment.

We stopten na een eeuwigheid en keken elkaar aan met een halve glimlach. We wisten allebei dat we niet zomaar van dit moment konden genieten. Maar we wilden het zo graag.

Reacties (5)

 • LilsEvans

  Stomme oorlog. Dit is zo gemeen en frustrerend.

  4 jaar geleden
 • Croweater

  <3

  4 jaar geleden
 • Thuria

  Oowh ze zijn zo schattig samen ^^

  4 jaar geleden
 • Helvar

  Naaaahw, dit is zo cute ^^

  4 jaar geleden
 • katl1

  Snel verder please!!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen