Aloha Ollie,
Ten eerste wil ik even zeggen dat het me spijt dat ik gisteravond niet meer heb geschreven. Sorry, daarvoor. Maar ik was gisteravond zo moe van de wedstrijd tegen de Royal Academy, dat ik toen ik thuiskwam meteen op bed ben gevallen en alleen nog maar heb geslapen. Ondanks dat Adèle de hele- En dan bedoel ik ook echt de héle- nacht heeft lopen zwijmelen over Axel zonder shirt. Ik heb tenminste mijn ogen dichtgedaan toen hij zijn shirt uittrok. Maar Adèle vond het volgens mij gewoon de ultieme kans om te zwijmelen, of zo. *Schudt zuchtend haar hoofd*
Weet je wat ik pas om te zwijmelen vond? Zijn schot, de Vlammentornado. Dat was geweldig! Door hem hebben we tenminste één keer gescoord. Hoewel zijn doelpunt weer andere gevolgen met zich heeft meegebracht. En het grootste gevolg is Kevins onuitstaanbare gedrag.
We zijn alweer een tijdje intensief aan het trainen voor onze volgende wedstrijd tegen Occult jr. High. Een andere school die tegen ons wil spelen. Maar daar schrijf ik later meer over. Beloofd. Nu eerst weer terug naar onze training.
Op het begin ging hij best goed en hielp iedereen elkaar ook echt super. Maar toen net begon Kevin opeens iedereen aan de kan te duwen. Nathan, Tod, Sam, Jim, Timmy en zelfs Jack moest schuiven. Mark en ik hebben even met hem gepraat:
'Ik kan niet geloven dat ik miste!' Schreeuwde Kevin geërgerd.
'Kevin, wat is er allemaal aan de hand?' Vroeg Mark.
Hij keek ons venijnig aan. 'Jullie hebben het alleen nog maar over Axel. Net alsof hij de enige spits is die kan scoren. En daar ben ik klaar mee. Want ik kan dat ook! Wat hij kan, kan ik ook! Ik kan net zo goed scoren!'
Ik heb mijn hand bemoedigend op zijn schouder gelegd. 'Dat weten we, Kevin. Maar we kunnen wel een voorbeeld aan hem nemen. Zijn doelpunt kun je als een soort... Inspiratie zien. Wat nu als jij ook zo'n schot gaat ontwikkelen? Maar dan in je eigen stijl? Zou je dat dan niet leuk vinden?' Kevin keek me verbaasd aan. 'Jouw eigen supertechniek. In je eigen element. In je eigen stijl. Snap je?' Legde ik uit.
Kevin knikte twijfelachtig en glimlachte toen kortaf, waarna hij zijn blik afwende. 'Hoe kunnen jullie altijd zo optimistisch zijn en dan toch zo overtuigd klinken?'

Het is nu gelukkig opgelost. Kevin is al keihard bezig aan zijn supertechniek! Hij wilde per se iets met draken. En ook al zou dat niet mijn eerste keuze zijn geweest, heb ik hem er toch mee geholpen en hem aangemoedigd! Wat ben ik toch ook een beschaafd mens eigenlijk. Eerst niet kijken naar Axel, als hij zijn shirt uitgooit en nu ook nog Kevin helpen? Dat is toch zeker wel een applausje waard?
*Staat grijnzend op en vraagt voor een applausje van al haar teamgenoten*
*Krijgt vragende blikken*
*Legt het met grote armgebaren uit*
*Krijgt een héél enthousiast, hard en spontaan applausje*
*Buigt en gaat weer terug zitten*

Maar dat is dus dat. Ik heb nu nog twee leuke dingen. Ik zal met het geen beginnen dat ik je al had beloofd. Ik zou namelijk nog iets vertellen over de wedstrijd tegen Occult. Dus bij deze: We zijn weer gevraagd voor een wedstrijd. Maar dit is geen vriendschappelijke wedstrijd meer. Maar een echte. En hij is al over een paar dagen! Iedereen is nu al zenuwachtig. En toen kwam die stomme tuthola - Nelly - ook nog aanzetten met dezelfde vervelende boodschap als de vorige keer:
'Jullie hebben de vorige wedstrijd maar op het nippertje ervoor gezorgd dat de club nog bestaat. Maar er is weer een nieuwe tegenstander voor jullie. Namelijk Occult jr. High. En als jullie deze verliezen, zal de voetbalclub alsnog ontbonden worden.' We zuchten. 'Maar als jullie winnen, zal ik eens gaan kijken of jullie mee kunnen doen aan het Football Frontier toernooi.'

En dat maakte iedereen nog zenuwachtiger. Maar heb je dat laatste gelezen? Ze gaat kijken of we mee kunnen doen aan het FF! Dat is geweldig! Wij, met ons team, gaan meedoen aan het FF? Als het ons lukt om daaraan mee te doen ben ik zo blij! En als we dan winnen - Ik weet dat het nog lang niet zover is - dan deel ik taart uit. Dat beloof ik iedereen bij deze dan alvast.
Maar dan nu, het tweede leuke nieuwtje! We hebben er een derde manager bij: Celia Hills. Zo heet ze. Sylvia had haar blijkbaar al eens ontmoet. Maar ik denk dat ik het wel goed met haar ga kunnen vinden! Want ze is ook lekker enthousiast over onze voetbalclub. Maar toen we haar net - zo'n 10 seconden geleden - vertelden dat we tegen Occult moeten spelen, schrok ze zich kapot. Er gaan blijkbaar nogal angstaanjagende geruchten over die school rond. Gelukkig dat we Celia nu ook nog als manager hebben, want zij weet hier meer van. Tenminste dat zei ze net nog. Maar nu wordt mijn aandacht gevraagd. Want Celia gaat ons nu meer vertellen over die spooky geruchten die er allemaal rond gaan over Occult.

Dag-dag, dit beschaafde persoon,
Manou

Reacties (3)

 • Kyonakoenen

  TAAAAAAAAAAAAAAAART!!!!!! bokkepootjestaart?

  2 jaar geleden
 • Samanthablaze

  *nog steeds in fangirl modus*

  2 jaar geleden
 • Duendes

  Jaja Manou, heel beschaafdxD
  Soms dan, af en toe...

  die stomme tuthola -Nelly-
  oké, en soms ook gewoon niet beschaafdxD
  Geweldig!! Ik heb nu al zin in die taart, Manou:Y)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen